Απεργία της ΓΣΕΕ

Δίωξη εναντίον δύο καθηγητών του ΑΠΘ για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Δίωξη εναντίον δύο καθηγητών του ΑΠΘ για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
3

Την άσκηση ποινικής δίωξης για υπεξαίρεση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εντολοδόχο, σε βαθμό κακουργήματος, παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας εφετών, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη, Αχιλλέας Ζήσης, σε βάρος δυο καθηγητών του τμήματος Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αποκάλυψε έρευνα της OLAF, της αρμόδιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της απάτης, σε διάστημα μίας 5ετίας από το 2005 έως το 2010, εκτιμάται ότι οι καθηγητές υπεξαίρεσαν 370.000 ευρώ, από συνολικό κονδύλι 2,5 εκατ. ευρώ. 

Η έρευνα της OLAF, που ξεκίνησε το 2013 κατόπιν σχετικής καταγγελίας, αναφέρει πως το χρηματοδοτούμενο έργο από το οποίο φαίνεται ότι υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα, αφορούσε την παιδεία της αρχιτεκτονικής του ευρωπαϊκού δικτύου αρχιτεκτόνων και είχε σκοπό τη συμμετοχή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας σε σεμινάρια, εργαστήρια, συνέδρια και πάσης φύσεως επιστημονικές εκδηλώσεις, καλύπτοντας έξοδα μετάβασης και διαμονής, όπου γίνονταν αυτές. Οι δύο καθηγητές είχαν οριστεί ως συντονιστές του ευρωπαϊκού προγράμματος.


Κατά πληροφορίες, τα χρήματα κατέληξαν σταδιακά -κατά την επίμαχη 5ετία- σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων πανεπιστημιακών δασκάλων. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς. 

3

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"καλύπτοντας έξοδα μετάβασης και διαμονής, όπου γίνονταν αυτές." Αφού γύρισαν όλο τον κόσμο οικογενειακος δωρεάν, είπαν να βγάλουν και κάτι ψιλά.
Αν γνωρίσεις ακαδημαϊκούς θα καταλάβεις ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο κόσμος τους ανήκει ή μάλλον ότι όλοι εμείς τους χρωστάμε και πρέπει κάπως να αναπληρώσουν για τον χαμηλό (?) μισθό τους.