Σε αναστολή όλα τα πρωταθλήματα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Μπίκα

Σε αναστολή όλα τα πρωταθλήματα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Μπίκα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
5

Η εμπρηστική επίθεση σε βάρος της οικίας του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε την αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδία, επισημαίνεται ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή.

Η απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κώστα Κουτσοκούμνη.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

Αθλητισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Στον ελληνικό αθλητισμό - σίγουρα τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο - έχει έντονη παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος. Χρόνια τώρα βέβαια. Μαφίες που βγάζουν λεφτά από στημένα παιχνίδια, μεταγραφές, κλπ. Η Αστυνομία εδώ και χρόνια κάνει επισταμένη έρευνα στο θέμα, αλλά το ζήτημα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί. Ένας βασικός λόγος είναι ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει πλοκάμια τόσο στη δικαιοσύνη όσο και στην πολιτική. Φυσικά δεν μπορώ να πω τι μπορεί να γίνει. Πολλά από τα συμφέροντα που εμπλέκονται έχουν μεγάλη δύναμη και δεν είναι εύκολο να χτυπηθούν μεμονωμένα από την αστυνομία ή τη δικαιοσύνη. Δεν ξέρω τι θα έκαναν άλλες χώρες στη θέση της Ελλάδας, δεν είμαι σε κανά καφενείο να ξέρω (Μάκη, βάλε άλλη μία καυτερή πασά μου), αλλά η λύση δεν είναι οι προσωρινές διακοπές. Δεν βλέπω τι προσφέρουν πέραν κάποιου εντυπωσιασμού. Υπάρχουν πάντως άνθρωποι, τόσο στην αστυνομία, όσο και στο δικαστικό σώμα που έχουν αντέξει την "πίεση". Θα είναι κρίμα να μην αποδώσει κάποια στιγμή καρπούς αυτή η δουλειά. ------==========----------
Παρα πολυ ωραια.Καιγεται,για ανεξακριβωτους μεχρι τωρα λογους,το (εξοχικο ;)σπιτι ενος παραγοντα της διατησιας,και η ποδοσφαιρικη ομοσπονδια αναστελλει ολα τα πρωταθληματα ποδοσφαιρου.Αν ειχε συμβει κατι τετοιο σε καποια μεγαλη ευρωπαικη χωρα(Αγγλια,Γαλλια,Γερμανια κλπ) το θεμα θα αφορουσε αποκλειστικα την αστυνομια.Θα αντιμετωπιζοταν απλα ως μια πιθανη εγκληματικη ενεργεια η οποια θα επρεπε να διερευνηθει και να διαλευκανθει.Περιπτωση να ανασταλουν τα πρωταθληματα ποδοσφαιρου ενεκα μιας πυρκαγιας δεν θα εσυζητειτο ουτε ως αστειο.Αλλα ετσι λειτουργουν,βεβαια,οι προοδευμενες χωρες.Οχι η Ελλαδα,οπου ακομη και το παλαιο "εδω ειναι Βαλκανια"ηχει,πλεον,ως κατι ιδιατερως κολακευτικο για την χωρα μας.
@TZINAΣυμφωνω απολυτα.Μονον που αυτο ενισχυει την τοποθετηση μου γαι την χαωδη διαφορα τροπου λειτουργιας μεταξυ προοδευμενων κρατων και Ελλαδας.Διοτι σε καμμια απο αυτες τις χωρες δεν πληττεται καιρια καποιος τομεας της οικονομικης η της κοινωνικης λειτουργιας απλα και μονον επειδη το κρατος δεν μπορει-η δεν θελει-να κανει την δουλεια του.Δηλαδη εαν πεσουν δυο-τρεις βομβες μολοτωφ σε καποια θεατρα τι θα γινει ; Εαν καποιοι βαλουν φωτια σε δυο τρεις εκκλησιες τι θα γινει ; Θα κλεισουν τα θεατρα και οι εκκλησιες σε ολη την χωρα ; !!!(...αν και δεν πρεπει να αστειευεται κανεις με τετοια πραγματα.Διοτι στην Ελλαδα ουτε καν αυτο δεν αποκλειεται...).