Μια 20ετία, Βατερλό για την ελληνική φύση

Μια 20ετία, Βατερλό για την ελληνική φύση Facebook Twitter
1

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την συρρίκνωση του φυσικού τοπίου φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση της WWF με τίτλο: "Η Ελλάδα τότε και τώρα: Διαχρονική χαρτογράφηση των καλύψεων γης 1987-2007". Σύμφωνα με την έκθεση μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια υπήρξε μια πραγματική επέλαση του αστικού τοπίου και των γεωργικών εκτάσεων σε βάρος της φύσης.  

Συγκεκριμένα, σε αυτά τα 20 χρόνια, η χώρα μας απώλεσε περισσότερα από έξι εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων. Παράλληλα στην έρευνα καταδεικνύεται η διαχρονική και άναρχη μείωση των φυσικών εκτάσεων προς όφελος της γεωργικής γης, των υποδομών και των οικισμών.

Η έκθεση, αναφέρει ότι κατά την περίοδο αυτή τα δάση μειώθηκαν κατά 1.311.382 στρέμματα, ενώ οι εκτάσεις θαμνώδους και χαμηλής βλάστησης μειώθηκαν κατά 4.886.431 στρέμματα.

Αντιθέτως, οι γεωργικές εκτάσεις αυξήθηκαν κατά 5.736.939 στρέμματα και οι υπόλοιπες καλύψεις (δόμηση, έργα υποδομής κλπ) παρουσίασαν αύξηση κατά 333.675 στρέμματα.

Οι πλέον «θιγόμενες» φυσικές εκτάσεις είναι οι περιοχές χαμηλής βλάστησης που απορροφούν κατά κύριο λόγο τις πιέσεις της επέκτασης της γεωργικής γης, των οικισμών και των υποδομών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ελλάδα / Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα - Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Η κακοκαιρία στην Κρήτη έχει προκαλέσει σωρεία καταστροφών σε σπίτια, υπόγεια και αυτοκίνητα, ενώ στα Ανώγεια η ποσότητα νερού που έπεσε σε δύο ημέρες, ισοδυναμούσε με εκείνη ενός έτους
THE LIFO TEAM
ΚΡΗΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΝΕΚΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΧΑΝΙΑ

Ελλάδα / Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός, πλημμύρες, κατολισθήσεις και μπαράζ 112 – Έως 300 χιλιοστά βροχής

Οι Αρχές ζητούν να περιοριστούν οι μετακινήσεις, καθώς δρόμοι έχουν κλείσει, σχολεία δεν λειτουργούν και τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως την Κυριακή
THE LIFO TEAM
ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Ελλάδα / Σία Κοσιώνη: «Αν πιστεύουν ότι είμαι ΝΔ λόγω Μπακογιάννη, δεν μπορώ να τους αλλάξω γνώμη»

Η εξομολόγηση για τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, η πρώτη της τοποθέτηση για τη συνέντευξη Κουφοντίνα στον Αλέξη Παπαχελά, ο Κώστας Μπακογιάννης και το viral «τι είπατε;» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια