Η Toblerone άλλαξε και ο κόσμος έχει εξοργιστεί

Η Toblerone άλλαξε και ο κόσμος έχει εξοργιστεί Facebook Twitter
7

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media η απόφαση της εταιρίας που παράγει την Toblerοne να αλλάξει το σχήμα της διάσημης σοκολάτας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Mondelez International αύξησε τα κενά ανάμεσα στα τριγωνικά μέρη της σοκολάτας, σε δύο ειδών συσκευασίες που κυκλοφορούν στη Βρετανία. Έτσι, η σοκολάτα των 400 gr μίκρυνε και ζυγίζει πλέον 360 gr και εκείνη των 170 gr έγινε 150 gr, αν και οι συσκευασίες τους παρέμειναν οι ίδιες.

Η Toblerone άλλαξε και ο κόσμος έχει εξοργιστεί Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN

Η εταιρία ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook πως έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην αλλαγή του σχήματος της σοκολάτας ή στην αύξηση της τιμής της, καθώς έχει να αντιμετωπίσει την αύξηση του κόστους των συστατικών.

Πολλοί καταναλωτές σχολιάζουν στο Facebook, κάνοντας λόγο για λάθος απόφαση, ενώ υποστηρίζουν πως τα μεγαλύτερα κενά δείχνουν «ηλίθια».

«Αυτή πρέπει να είναι η πιο ηλίθια εταιρική απόφαση όλων των εποχών», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Μάικλ Τατ. «Έχεις μια σοκολάτα ποιότητας που είναι πασίγνωστη για το χαρακτηριστικό σχήμα της και για να γλιτώσεις λεφτά, αλλάζεις το σχήμα; Καταλήγεις με ένα ακριβό προϊόν που μοιάζει με κακέκτυπο του εαυτού του... Ντροπή του, Mondelez», συνέχισε. «Οι άνθρωποι δεν τρώνε Toblerone καθημερινά. Θα μπορούσατε κυριολεκτικά να διπλασιάσετε την τιμή και οι καταναλωτές θα συνέχιζαν να την αγοράζουν. Ανόητοι», έγραψε ο Νίκολας Μπάρκερ.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις και στο twitter, με έναν από τους χρήστες να σχολιάζει μάλιστα το γεγονός ότι η είδηση για τη σοκολάτα φαίνεται να είναι πιο δημοφιλής από τις ειδήσεις για τις αμερικανικές εκλογές.

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος της εταιρίας διευκρίνισε πως η αλλαγή δεν είναι αποτέλεσμα του Brexit, αν και η συναλλαγματική ισοτιμία σίγουρα δεν είναι ευνοϊκή. Πάντως, η Mondelez ανακοίνωσε σήμερα ότι οι σοκολάτες Toblerone που πωλούνται σε άλλες χώρες δεν πρόκειται να αλλάξουν.

«Πάντα εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι θα παρέχουμε στους καταναλωτές ποιότητα ανάλογη της τιμής όμως, όπως και πολλές άλλες εταιρείες, δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το υψηλό κόστος πολλών συστατικών. Απορροφούμε αυτό το κόστος για όσο περισσότερο γίνεται, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι η Toblerone θα παραμείνει στα ράφια, σε προσιτή τιμή και με το γνωστό σχήμα που όλοι αγαπάμε, έπρεπε να μειώσουμε το βάρος της συγκεκριμένης σοκολάτας» που προορίζεται για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε μια εκπρόσωπος της εταιρίας.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα που προϊόντα που κυκλοφορούν στη Βρετανία «μικραίνουν» για να μην ακριβύνουν. Η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε περίπου κατά 45% φέτος. Η τιμή του γάλακτος έχει επίσης αρχίσει να αυξάνεται ενώ η τιμή του κακάο παραμένει σταθερή αλλά σχετικά υψηλή αφού πέρσι έφτασε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Κάποιοι πάντως βρίσκουν την νέα εμφάνιση της Toblerone πολύ πιο βολική, γιατί είναι πιο εύκολη στο δάγκωμα...

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ενταξει το θεμα δεν ειμαστε ολοι εμεις, ειναι αυτοι που αγοραζουν συστηματικα το συγκεκριμενο προιον και νιωθουν μια αδικια! Λογικο το βρισκω! Ειναι σαν να βαζει λιγοτερα τσιγαρα μια εταιρεια για παραδειγμα και σενα να σου φαινεται λογικο! (αν και η αληθεια ειναι πως αν και οι τιμες εχουν φτασει στα υψη, κανεις δεν εκοψε το τσιγαρο)
Δεν θα μπορουσαν να πετυχουν το ιδιο βαρος απλα μικραινοντας το μηκος της σοκολατας αντι να μεγαλωσουν τα κενα; Ειναι ξεκαθαρο οπτικο fail ετσι οπως το εκαναν τωρα..
Δηλαδή αν κάποιος αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια που του είναι μεγαλύτερα, αντί να τα αλλάξει, αφήνει μακριά νύχια προκειμένου να του κάνουν;;... (Αστειεύομαι).Το στοκ χάρτινων συσκευασιών είναι μηδαμινό. Αυτό που θα τους κόστιζε, αν και όχι τόσο τρομακτικά, θα ήταν η κατασκευή νέων συσκευασιών. Πολύ χαρτί, πολύ χρώμα, πολύ κόλλα.Πάντος αν κυκλοφορούσαν mini Toblerone ή και σε mini συσκευσία-σετάκι των 2 ή των 4, θα το προτιμούσα περισσότερο.
Μα ο λόγος που υπάρχουν τα τριγωνακια με το συγκεκριμένο κενό ανάμεσα είναι για να σπάνε όταν τα πατάς στη μύτη. Με μεγαλύτερα κενά δεν θα σπάνε έτσι και θα πρέπει να πασαλειβεσαι προσπαθώντας να τα σπάσεις. Και ενα ψιλοδίκιο το έχουν στο Tweeter όσοι αγοράζουν Toblerone θα συνεχίσουν ακόμα και αν διπλασιαστεί η τιμή.