H ανακοίνωση της Marks & Spencer για την Ελλάδα και τη λειτουργία των 26 καταστημάτων στη χώρα

H ανακοίνωση της Marks & Spencer για την Ελλάδα και τη λειτουργία των 26 καταστημάτων στη χώρα Facebook Twitter
1

H Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει περίπου 60 καταστήματά της στα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από την πτωτική τάση που εμφανίζουν τα κέρδη που σημειώνει ο μεγάλος όμιλος.

Η ανακοίνωση έρχεται ενώ η εταιρεία ανέφερε ―88% πτώση των προ φόρων κερδών στο εξάμηνο, καθώς οι πωλήσεις των ειδών ένδυσης και τροφίμων μειώθηκαν.

Ο Steve Rowe, chief executive, που ανέλαβε καθήκοντα τον Απρίλιο αμέσως μετά τον Marc Bolland, αναγκάστηκε να ανακοινώσει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση της εταιρείας εδώ και χρόνια. Σχεδόν 45 από τα καταστήματα του ομίλου θα αντικατασταθούν επίσης από τα πολύ πιο επιτυχημένα τμήματα με φαγητό.

Ο Rowe περιέγραψε συνοπτικά και τα σχέδια για κλείσιμο 53 καταστημάτων σε 10 διεθνείς αγορές- συμπεριλαμβανομένων 10 στην Κίνα και επτά στην Γαλλία, αποχωρώντας επίσης από Βέλγιο, Εσθονία, Ουγγαρία και Λιθουανία- βάζοντας έτσι σε κίνδυνο περίπου 2.100 θέσεις εργασίας.

Τα νέα προκάλεσαν διεθνές ενδιαφέρον, αλλά και ελληνικό καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με 26 καταστήματα στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις. Πριν από λίγο η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ελλάδα, αλλά και την οικονομική εκτίμηση που δημοσιεύτηκε σε πληθώρα βρετανικών μέσων σχετικά με την Kate Calvert, αναλύτρια της Investec που αναφέρει πως τα καταστήματα Marks & Spencer's στην Ιρλανδία, την Τσεχία και την Ελλάδα είναι αυτά που που φέρονται να προκαλούν την μεγαλύτερη πτώση στη διεθνή αγορά.

Η ανακοίνωση της Marks & Spencer's για την Ελλάδα: 

«Θα συνεχίσουμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, όπου έχουμε ισχυρή αναγνωρισιμότητα του εμπορικού μας σήματος, ευρύ δίκτυο καταστημάτων και πιστούς καταναλωτές. Οι καταναλωτές μας μπορούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τα 26 καταστήματα M&S στην Ελλάδα. Η αγορά της Ελλάδας, μαζί με τις αντίστοιχες της Ιρλανδίας, του Χονγκ Κονγκ, της Τσεχίας και της Ινδίας κατέγραψαν κέρδη £13.5 εκατομμύρια, την προηγούμενη χρονιά (2015 /16)».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
...αναφέρει πως τα καταστήματα Marks & Spencer's στην Ιρλανδία, την Τσεχία και την Ελλάδα είναι αυτά που που φέρονται να προκαλούν την μεγαλύτερη πτώση στη διεθνή αγορά.Η αγορά της Ελλάδας, μαζί με τις αντίστοιχες της Ιρλανδίας, του Χονγκ Κονγκ, της Τσεχίας και της Ινδίας κατέγραψαν κέρδη £13.5 εκατομμύρια, την προηγούμενη χρονιά (2015 /16)???