Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
22

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε σήμερα την εκδήλωση  Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, μια γιορτή αφιερωμένη στη μητρότητα και τον μητρικό θηλασμό. 

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF με μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε !»

Δεκάδες ήταν οι μητέρες που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης ενώ στην Αθήνα η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο με επίσης μεγάλη συμμετοχή.

Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σε αυτή τη γιορτή συμμετείχαν σήμερα για έβδομη συνεχόμενη χρονιά , μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». 

«Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!! Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!» ανέφερε το μήνυμα της διοργάνωσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά σε όλη την Ελλάδα από Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας #θηλάΖΩ

Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Εκατοντάδες μητέρες συμμετέχουν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Θες να ταλαιπωρήσεις το βρέφος σου βγάζοντάς το βόλτα σε κάτι βρωμερά σκαλιά που κατά τα άλλα δε θα καθόσουν και δε θα το άφηνες να κάτσει ποτέ, απλά και μόνο για να κάνεις κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό και θες απλά να το διαλαλήσεις? Αν ναι, τότε έλα μαζί μας, στον πανελλήνιο ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό και κάνε τη ματαιοδοξία σου πραγματικότητα χωρίς να νοιάζεσαι για το αν το καψερό το παιδί θα ταλαιπωρηθεί. PS Our superpower is that we're using our brain
η μοναδικη αναγκη του παιδιου ειναι να βρισκεται στην αγκαλια της μανας του και να τρεφεται.δεν ταλαιπωρειται οπου κι αν καθεται.εκτος κι αν εσυ ταιζεις το μωρο σου σε σουιτες.
καλο ειναι να συνειδηοποιησουμε πως εχει στηθει μια ολοκληρη μπιζνα κατα του θηλασμου..η μαμα λιγο πριν γεννησει αγοραζει μπιμπερο και αποστειρωτη καθως θεωρει αυτονοητο οτι τα χρειαζεται,γενναει και της παιρνουν το παιδι για 3 μερες καθως δεν γνωριζει οτι για να θηλασει το παιδι της πρεπει να το χει διπλα της 24 ωρες,της λενε οτι δεν εχει γαλα ενω εχει απτη φυση της εχει το πρωτογαλα!το πρωτο εμβολιο του παιδιου,το πιο σημαντικο δωρο της φυσης,κι ομως ποσο λιγα μωρα ειναι τυχερα να το γευτουν...απ τον παιδιατρο που θα δωσει σκονη για τον ικτερο,απτον οδοντιατρο που θα πει να σταματησει ο θηλασμος για να κανει η μαμα ενα σφραγισμα μεχρι την γυναικολογο που για μια μαστιτιδα προτεινει τελος θηλασμου...κι ολη αυτη την αγνοια επαγγελματιων υγεια που αντιμετωπιζουν καθημερινα, ας αναλογιστουμε ολοι οτι οι μαμαδες που θηλαζουν εχουν απειρους λογους να γιορταζουν που τα καταφεραν!για να μην μιλησω για τον κοινωνικο αποκλεισμο..οταν λεμε οτι ειναι ασχημο να θηλαζει μια μαμα σε εξωτερικο χωρο ειτε ειναι παρκο ειτε καφε εννοουμε να αποκλειστει στο σπιτι της...αυτα!τα μαμαδομετρα δεν μαφορουν δεν κουβαλαω τετοια κομπλεξ η καθεμια ειναι υπευθυνη για το παιδι της,και η επιλογη μου ναι απολυτα σεβαστη αν προερχεται απο γνωση και επιγνωση!
"και της παιρνουν το παιδι για 3 μερες καθως δεν γνωριζει οτι για να θηλασει το παιδι της πρεπει να το χει διπλα της 24 ωρες"Αυτά στις κλινικές που σας παίρνουν τα φράγκα. Στο νοσοκομείο που γέννησα εγώ το είχα δίπλα μου 4 μερόνυχτα και αν και εγχειρισμένη και ενώ πονούσα το θήλαζα με κόπο. Για νά ξέρετε δηλαδή.
Κι εγω παρόλο που έκανα καισαρική στο νοσοκομείο οι μαιες μου κρατούσαν το μωρό να θηλασει γιατί ήμουν ζαλισμένη. Και ο γιατρός μου έλεγε θα θηλασεις θες δε θες... Μη δω πιπιλες και μπιμπερό!Στην κλινική είναι οργανωμένο το έγκλημα..
Ενα μωρο που θηλαζει δεν δεν εχει ωραριο γιατι το μητρικο γαλα ειναι ευπεπτο και χωνευεται γρηγορα. Ετσι μπορει να πεινασει στο μισαωρο, στην ωρα η στο διωρο. Η δε μαμα θελει να βγει και για καφε και να κανει και τις δουλειες της, που θα παει λοιπον να ταισει; στην τουαλετα της καφετεριας/σουπερμαρκετ/ εμπορικου καταστηματος/ταβερνας; αναγκαστικα θηλαζει δημοσια, δεν ειναι μονο η συναισθηματικη αναγκη του παιδιου, ειναι και η φυσικη..
Συμφωνώ απόλυτα με το να μπορείς να θηλαζεις οπου χρειάζεται και απαιτείται. Άλλωστε το μωρό δεν μπορεί να περιμένει. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως το στήθος σε κοινη θεα, ειδικά σε καφετέριες και εστιατόρια, φέρνει σε δύσκολη θεση και αμηχανία τους περισσοτερους. Γυναίκες και αντρες. Δεν είναι οτι ολοι αυτοι είναι ενάντια στο δημόσιο θηλασμο απλά νιωθουν περίεργα. Νομίζω πως απο το απόλυτο που ίσχυε πριν 30-20 χρόνια πριν "ολοι σκονη" τώρα στην προσπάθειά μας να επιστρεψουμε στη φυση το κάνουμε με εναν υπερβολικά διαφημιστικό τροπο. Ειναι πιστεύω μια προσωπική στιγμή ανάμεσα στη μητέρα και το παιδί ο θηλασμός και με το να θηλαζεις σε καφετέριες δεν προαγεται αυτό το δέσιμο. Νομίζω γίνεται πιο πολυ για προβολή του τύπου "κοιτα με, θηλαζω".
dokpan επειδή είναι σε αμηχανία ο κόσμος στα καφέ δηλαδή, δεν έχει το δικαίωμα μια μαμά για 1, 2, 3 κλπ χρόνια που ενδεχομένως θηλάζει να πάει για καφέ ή να φάει έξω; Για να μη νιώθουν αμηχανία μερικοί συμπλεγματικοί;Δηλαδή να κλειστεί στο σπίτι, να κουραστεί ψυχολογικά και να αποθηλάσει πριν την ώρα της για να μην βάλει το ξερό του να δουλέψει ο καθένας, ότι το στήθος είναι για το φαγητό του μωρού;Αυτό το "κοίτα με θηλάζω" είναι τουλάχιστον αστείο και μισογυνιστικό. Όπως δηλαδή και μια γυναίκα φοράει ντεκολτέ για να πει στους άλλους κοιτάχτε με; Πολύ λάθος. Τέλοσπάντων, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και είναι θέμα χρόνου να μη σοκάρεται κανένας από το σοκαριστικό θέαμα της μαμάς που δίνει γάλα στο μωρό της.https://goo.gl/eQYQSthttps://goo.gl/IT9WS6
Δεν είπα να μη βγει απο το σπίτι για να μην σοκάρονται οι υπόλοιποι παρευρισκομενοι. Σε καμία περίπτωση. Κι εμένα μου έχει τύχει να παω σε βάπτιση και να είμαι στην εκκλησία και να κλαίει η μικρούλα μου και να πρέπει να την θηλασω. Δεν ντρεπόμουν απλά δεν ήθελα τα αδιάκριτα βλέμματα πανω σε μένα και το μωρό μου και γι αυτό ζητησα να μου υποδείξουν ενα χώρο που θα ένιωθα άνετα και με χαρά ο επίτροπος της εκκλησίας με έβαλε σε ενα δωμάτιο που πίνουν καφέ μετά τη λειτουργία της Κυριακής. Υπάρχουν νομίζω λύσεις αλλά πρέπει και να παραδεχτουμε οτι αρκετές το προβάλλουν για να δημιουργησουν αίσθηση. Οσο για το ντεκολτέ εξαρτάται και αυτό. Υπάρχουν πολλά υψη και βαθη και δεν μπορούμε να ημαστε απολυτοι για το αν και ποσο ειναι για να προκαλεί καποια.
Είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να θηλάσει οπουδήποτε το παιδί της. Η εικόνα της μητέρας που θηλάζει θα έπρεπε να προσβάλει άνδρες με το μυαλό του Τραμπ. Διαβάζοντας σχόλια σε άλλα site από άνδρες (προφανώς) για πακιστανούς που έπαιρναν μάτι ή για milf που έδειχναν στήθος καταλαβαίνεις πόσο σεξιστική έχει γίνει η ελληνική κοινωνία - εκκλησία και άλλοι συντηρητικοί θεσμοί έχουν επιβάλλει την εικόνα του γυμνού γυναικείου στήθους ως προκλητικού. Σαφώς το στήθος είναι ερωτικό, αλλά δεν παύει να είναι κομμάτι της μητρότητας. Η εκδήλωση δεν ήταν άσχημη προς αυτή την αναθεώρηση
Άντε μπράβο, να αρχίσουμε να βλέπουμε γυναίκες να θηλάζουν τα παιδιά τους παντού. Είναι τραγικό και ενάντια στη φύση να γίνεται μια γυναίκα μάνα και να μην έχει δει ποτέ της άλλη γυναίκα να θηλάζει και να μην ξέρει πως γίνεται καν η διαδικασία. Έχουμε αποκοπεί από τη φύση μας και έχουμε σεξουαλικοποιήσει το γυναικείο στήθος που σκοπός του είναι να θηλάζει παιδιά. Ε όχι δα. Φτάνει το μπούλινγκ.
Θα πώ ότι είπα και πέρσι. Κι εμείς θηλάσαμε μανδάμ, δεν το φωνάζαμε με ντουντουκα στο δρόμο.(Τώρα θέλω μια συγκεντρωσούλα με αυτές που δώσαν γάλα σε σκόνη. Τι; Αυτέε δεν πρέπει να νιώθουν περήφανες; Ξέρεις τι ζόρι είναι να ξυπνάς στις 3 το πρωί να φτιάχνεις γάλα;)
Η μαμά που δίνει γάλα σε σκόνη δεν χρειάζεται συγκεντρωσούλα γιατί μπορεί να το κάνει και το κάνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε χωρίς να της το απαγορεύουν και να την αγριοκοιταζουν. Η μαμά που θηλάζει όμως όλη μέρα και όλη νύχτα (γιατί όλη μέρα και όλη νύχτα γίνεται ο θηλασμός) πρέπει να είναι κλεισμένη στο σπίτι της ή κουκουλωμένη. Ε όχι! Δεν είναι δικαίωμα της μάνας ο θηλασμός, είναι δικαίωμα του ίδιου του παιδιού.
Συμφωνώ οτι είναι δύσκολο να θηλάζεις αλλά μην μου πείς οτι δεν θα στην πετάξουν την μπηχτή τους πολλές απο της μαμάδες της συγκέντρωσης άμα τις πείς "εγω δεν θέλω να θηλάζω ή δεν μπορώ ή πονάω και τα παράτησα"!Τα έχω ακούσει κι εγώ αυτά τα σχόλια, δεν τα λέω έτσι. Απο πολλές θεωρείται "υποτιμητικό" να μην θέλεις/μπορείς/αντέχεις να θηλάσεις. Όσο για το "οποτεδήποτε και οπουδήποτε" που λές με το γάλα σε σκόνη, σε πληροφορώ οτι είναι πολυ πιο δύσκολο να βρείς γάλα αν είναι κυριακή και δεν είναι ανοιχτα τα σούπερ μάτκετ ή δεν εφημερεύει το φαρμακείο της γειτονιάς και δεν έχεις αμάξι, απο το να βρείς μια ήσυχη γωνιά κάπου να θηλάσεις. Εγώ δεν θα ξεχάσω που γέννησα και πάνω στο δίμηνο δεν είχα γάλα και έλειπε ο άντρας μου και μου τελε8ωσε το γάλα 2 το πρωί και δεν είχα τίποτα να το δώσω και μέχρι τις 7 που γύρισε ο άντρας μου πλάνταξε το μωρό.Άσε και το άλλο που απο την πεθερά μου μέχρι την πιο άσχετη μου την έλεγαν που δεν θήλαζα. Δικαίωμα μου είναι. Είμαι κατά αυτών των συγκεντρώσεων γιατί
@ piripiri Συμφωνώ ότι είναι πιο εύκολο να θηλάζεις από το να φτιάχνεις φόρμουλα! Σύμφωνώ ότι δε χρειάζεται να δίνεις λεφτά να αγοράζεις βιολογικό γάλα σκόνη πχ ή αποστειρωτές και ειδικά μπιμπερό για να μην κάνει κολικούς το μωρό. Όμως τη στιγμή που είναι τόσο πιο εύκολο να βγάλεις το στήθος και να το προσφέρεις στο παιδί σου γιατί δεν βλέπουμε πουθενά γυναίκες να θηλάζουν παρά μόνο να δίνουν μπιμπερό; Ο δημόσιος θηλασμός και οι ομάδες αυτές έχουν ως μόνο σκοπό να κάνουν αποδεκτή στην κοινωνία μας την εικόνα της μαμάς που ταϊζει το μωρό της. Επίσης έχουν σκοπό να ενημερώσουν τις ενδιαφερόμενες έγκυες ή νέες μαμάδες για το πως μπορούν να επιτύχουν το θηλασμό. Γιατί ναι μεν μπορεί να είναι πανεύκολο να θηλάζεις σε σχέση με το να δίνεις μπιμπερό, αλλά θέλει να ξέρεις και 5 πραγματάκια και δυστυχώς στα μαιευτήρια οι αδηγίες που λαμβάνουν οι λεχώνες είναι λανθασμένες. Τέλος είναι επιλογή της κάθε μαμάς τι θα κάνει με το παιδί της και πως θα τα κάνει και δεν υπάρχει μαμαδόμετρο. Αλλά ρε γαμώτο είναι πολύ άδικο μια μαμά που θέλει να θηλάσει να μη μπορεί. Ας μην τη σαμποτάρουμε, ας βοηθήσουμε. Τώρα αν κάποια έχει τουπέ και υφάκι ανωτερότητας, ε δεν αξίζει να ασχοληθούμε πραγματικά με αυτή. Όλες οι μαμάδες στο ίδιο στρατόπεδο θα έπρεπε να είναι. Ε και με τους μπαμπάδες μαζί.
Ξέρεις γιατί δεν βλέπουμε πουθενά να θηλάζουν; Γιατί δεν κάνει καμιά την αρχή. Ποιος ο λόγος να μαζεύονται όλες εκεί μαζί για να δείξουν οτι είναι ενωμένες και αποφασισμένες και μόνες δεν το προσπαθούν;Λές οτι όλες οι μαμάδες στο ίδιο στρατόπεδο είναι, αλλά λίγο αν ψάξεις σε διάφορα forum μαμάδων θα δείς τι λένε σε όσες δεν προσπάθησαν πολυ, δεν θέλουν να θηλάσουν. Γι αυτο στο ξανατονίζω πως για μένα όλο αυτό είναι για να νιώθουν αυτές οτι αξίζουν περισσότερο απο τις άλλες. Το μόνο καλό είναι οτι δείχνουν στις νέες μαμάδες πως να θηλάζουν. Κι εμένα αν με βοηθηούσε κάποιος ίσως μπορούσα να θηλάσω το 6μηνο που λένε οτι είναι το πιο ωφέλιμο για το βρέφος.
'Η μαμά που δίνει γάλα σε σκόνη δεν χρειάζεται συγκεντρωσούλα γιατί μπορεί να το κάνει και το κάνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε χωρίς να της το απαγορεύουν και να την αγριοκοιταζουν. 'Δε μπορεί να το κανει οπουδήποτε, θελει αποστειρωμένα σκεύη και βραστό νερό. Επίσης είναι απόλυτα βέβαιο ότι αν πέσει σε χιπστερίνες θηλάστρες ή συμβούλους θηλασμού θα την αγριοκοιτάξουν λες και εγκληματεί.
"Δε μπορεί να το κανει οπουδήποτε, θελει αποστειρωμένα σκεύη και βραστό νερό" -> παίρνεις ένα thermos με βραστό νερό, 1 ταπεράκι με σκόνη, 1 αποστειρωμένο απ το σπίτι μπιμπερό κ 2 πιπίλες και πας οπουδήποτε. Για να μην πω ότι αφήνεις το παιδί με όλα τα σύνεργα στη μάνα σου, στον άντρα σου, σε κάποιον τελοσπάντων κ πας μια βόλτα να ξελαμπικάρεις. Κι αυτό δεν αφαιρεί σε τίποτα από την υπερπροσπάθεια που κάνεις ούτως η άλλως, κ άσε τον κάθε πικρόχολο-η να λέει ότι θέλει.Όταν όμως θηλάζεις είσαι εσύ και το παιδί παντού. Και πρέπει να εκθέσεις το σώμα σου.. Για πολλή ώρα και ξανά και ξανά.. Τώρα για 15' επειδή το μωρό πείνασε, μετά από μισή ώρα για αλλα 5' επειδή δίψασε, μετά από 1 ώρα για αλλα 20' επειδή φοβήθηκε και θέλει να ηρεμήσει στο στήθος σου.. Αποτέλεσμα? ή θα κλειστεis σπίτι σοu κ θα πάρεις αγκαλιά την επιλόχειο ή θα κόψεισ το θηλασμο με ότι αυτό συνεπάγεται για εσένα και το παιδί (υπάρχει άπειρη βιβλιογραφία για οποιον ενδιαφέρεται). Οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται επειδή δυστυχώς ο “κόσμος” αισθάνεται πολύ βολικά να βομβαρδίζεται με γυμνό και σεξουαλικά υπονοούμενα από παντού, αισθάνεται όμως άβολα όταν δει σε ένα καναπέ ενός καφέ να κάθεται μια μάνα ήσυχα κ να θηλάζει το παιδί της..
Θα πρέπει να αστειεύεσαι βέβαια. Γύρω μας, ιδίως στα εμπορικά κέντρα, υπάρχουν άπειρες μαμάδες και μπαμπάδες που δίνουν μπιμπερό στα παιδιά τους και στα μωρά τους. Τα αποστειρωμένα σκεύη και το ζεστό νερό τα παίρνουν από το σπίτι τους. Υπάρχει η τεχνολογία να διατηρηθεί το νερό ζεστό με το θερμός, το γνωρίζεις έτσι;Τα μωρά πεινάνε συνέχεια. Αν οι μαμάδες τους δεν μπορούν τα ταϊσουν ανα πάσα ώρα και στιγμή όπου κι αν βρίσκονται, τότε θα ήταν αναγκασμένες να μένουν στο σπίτι συνέχεια για μήνες και χρόνια. Οι μαμάδες με το μπιμπερό έχουν την τεχνολογική δυνατότητα να το κάνουν αλλά και την κοινωνική αποδοχή.Οι μαμάδες που θηλάζουν;