Κατρούγκαλος: Τα δικά μας μέτρα ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Κατρούγκαλος: Τα δικά μας μέτρα ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
2

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υπεραμύνθηκε του ασφαλιστικού του νομοσχεδίου από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ανέφερε ότι την περίοδο 2010 – 2015 χάθηκαν 44 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους έναντι 1,8 δισ. την περίοδο 2015 - 2016.

«Οι μειώσεις του ασφαλιστικού την περίοδο 2010-2015 ανήλθαν σε 44 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,1 δις ευρώ είναι οι περικοπές του νόμου 4337 κυρίως από το ΕΚΑΣ και την αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας και 698 εκατ. ευρώ οι παρεμβάσεις του νόμου του 2016», σημείωσε.

Παραδέχθηκε ότι «οι συνταξιούχοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται, μπορεί τα 698 εκατ. να είναι μία σταγόνα μπροστά στα 44 δισ, αλλά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Επανέλαβε ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων επλήγη. «Διασφαλίσαμε ότι θα πάρουν σύνταξη και την επόμενη χρονιά», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου σηκώθηκε όρθια και φώναζε «ντροπή».«Αν υπήρχε ντροπή δεν θα είχατε καταθέσει αυτή την επερώτηση. Και όσο και αν φωνάζετε, είστε λίγοι πια. Δεν ακούγεστε», απάντησε ο Γ. Κατρούγκαλος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό είναι το μεγάλο δράμα. Έχουν το θράσος να υπεραμυνονται των πολιτικών τους. Οι πινοκιο της ιστορίας! Οο μεγαλύτερη και χειρότερη φτώχεια ήρθε επι των ημερών σας! Και ελπίζω σύντομα να δώσετε λόγο γι'αυτο!