Γεωργία: Θρίαμβος για το φιλοδυτικό κόμμα "Γεωργιανό Όνειρο"

Γεωργία: Θρίαμβος για το φιλοδυτικό κόμμα "Γεωργιανό Όνειρο" Facebook Twitter
1

Η κεντρική εκλογική επιτροπή κήρυξε νικητή των εκλογών το Γεωργιανό Ονειρο, το οποίο επικράτησε στις 48 από τις 50 εκλογικές περιφέρειες όπου πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία κατά τον δεύτερο γύρο, εξασφαλίζοντας αντιστοίχως τις 48 από τις 50 έδρες. Οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι κατέλαβαν 2 έδρες.

 

Στον πρώτο γύρο της 8ης Οκτωβρίου, το κυβερνών κόμμα είχε εξασφαλίσει το 48,68% των ψήφων, έναντι 27,11 για το αντιπολιτευτικό Ενωμένο Εθνικό Κίνημα.

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, το μικρό φιλορωσικό κόμμα Συμμαχία των Πατριωτών ξεπέρασε το όριο του 5% εξασφαλίζοντας κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

 

Μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου, το Γεωργιανό Ονειρο κατέχει 115 έδρες, το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα 27, η Συμμαχία των Πατριωτών 6 και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι 2.

 

Αυτή η άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα επιτρέψει στο κυβερνών κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση και να υιοθετήσει συνταγματικές τροπολογίες.

 

Από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν μαζική νοθεία, καταγγελία που απέρριψε η κυβέρνηση.

 

«Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμη ατμόσφαιρα και οι ψηφοφόροι είχαν τη δυνατότητα να εκφρασθούν ελεύθερα», ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όμως η Διεθνής Ενωση για τη Δημοκρατία και τις Ελεύθερες Εκλογές, μη κυβερνητική οργάνωση που επόπτευσε με 800 παρατηρητές την εκλογική διαδικασία, κατήγγειλε πολυάριθμες παραβιάσεις του εκλογικού νόμου.

 

«Οι Γεωργιανοί αντιμετώπισαν άρνηση του δικαιώματος της ελεύθερης εκλογικής επιλογής. Το επίπεδο παραβιάσεων των εκλογικών κανόνων, των πιέσεων προς τους ψηφοφόρους και της εξαγοράς ψήφων είναι τρομακτικό», δήλωσε ένα από τα στελέχη της μκο.

 

Οι δυτικοί σύμμαχοι παρακολουθούν προσεκτικά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στη Γεωργία, η οποία φιλοδοξεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θεωρείται θετικό παράδειγμα εφαρμογής δημοκρατικών κανόνων στον κόσμο των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια