Eρντογάν: Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας

Eρντογάν: Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας Facebook Twitter
19

O Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της υπερταχείας Άγκυρας - Κωνσταντινούπολης, αναφέρθηκε πάλι στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο Ερντογάν αφού τόνισε ότι καμία δύναμη δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να φτάσει τους στόχους της, συνέχισε:

«Η τουρκική Δημοκρατία δεν είναι το πρώτο αλλά το τελευταίο μας κράτος. Το κράτος το οποίο δεχθήκαμε υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν 100 χρόνια πριν, είναι σημαντικό επίτευγμα μας. Αναφέρω τον Εθνικό Όρκο. Τον είχε χαράξει Μουσταφά Κεμάλ. Κάποιους τους είχε ενοχλήσει. Μπορείτε να το ψάξετε και να δείτε. Είπα Λωζάνη και ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας. Έχουμε δικά μας μνημεία, τεμένη. Γιατί ενοχλείστε; Είναι υπεύθυνος όποιος υπέγραψε, φέρει την ευθύνη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ταγίπ Ερντογάν, όταν τον διέκοψαν με συνθήματα για επαναφορά της θανατικής ποινής, απάντησε άμεσα: «Η θανατική ποινή, με την άδεια του Θεού, εύχομαι να περάσει από τη Βουλή. Σύντομα... Σύντομα... Μην ανησυχείτε... Εφόσον η εξουσία είναι του λαού το θέμα έκλεισε. Δεν είναι σημαντικό το τι λέει η Δύση, αλλά το τι λέει ο λαός μου».

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Ο κύριος Ερντογάν δεν βλέπει το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα του. Ξεχνάει τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Κούρδων κάθε τρεις και λίγο στην Άγκυρα!!! Το πόλεμο που μαίνεται στα σύνορα του με τη Συρία..! Έχει το θράσος να μιλάει για λαϊκή θέληση όταν οι πολίτες της Τουρκίας είναι από τους πιο καταπιεσμένους και τρέμουν την εξουσία του. Ας πάει να λύσει τα προβλήματα της Τουρκίας με τη Συρία και το Κουρδικό κράτος και ας αφήσει την ιμπεριαλιστική επέκταση του προς τα νησιά του Αιγαίου!Ας του θυμίσει κάποιος επιτέλους ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε….!
Βλαμένε μου Σουλτάνε, Μιας και δεν διδάσκεσαι από την Ιστορία και ξεχνάς ποιοί πυροδότησαν την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα πρέπει να υποθέσω ότι ξεχνάς και το ότι η όποια άνωθεν στήριξη νομίζεις πως έχεις είναι απλά ανύπαρκτη. Φρόντισε να συμμαζέψεις το χάλι της χώρας σου όπως την κατάντησες, πριν τη χάσεις και αυτή... Γιατί και αυτή τη φορά, ο Σουλτάνος, θα διωχθεί και πάλι από τους δικούς του...
Παιδιά ηρεμιστε λιγο. Τα λογια ενος μισοτρελου δικτάτορα δεν μπορουν και δεν πρεπει να μας επιρρεασουν. Αφενός γιατι οποιος γνωρίζει τι συμβαινει αυτη την στιγμη στην ευρύτερη περιοχη καταλαβαινει πως κυριος αποδέκτης αυτών των μηνυμάτων ειναι η κυβερνηση του Ιράκ η οποια αρνείται να δεχτει την εμπλοκή της Τουρκίας στα σύνορα της και αφετέρου γιατι εδω καλα καλα ο Ερντογαν δεν μπορει να επιβάλει τις απόψεις και τα θελω για τρίτες χωρες οπως ειναι η Συρία, το Ιράν και κομματι του Ιράκ θα επιβληθεί στην Ελλαδα, χωρα σύμμαχο της στο ΝΑΤΟ και μελος της ΕΕ; Μην αναλωνόμαστε σε χαζομαρες.
Δεν νομίζω να τον παίρνει τον Ταγιπ να μιλά για μνημεία. Αλλά ξέχασα, τον παίρνει και τον παραπαίρνει αφού έχει την ισχύ αλλά και απέναντι του ένα λαό που τα δέχεται όλα μην τον πουν εθνικιστή. Ξεχάσανε ίσως ότι το να προστατεύεις τα εδάφη σου από αυτόν που θέλει νν τα αρπάξει δεν είναι εθνικισμός.
Βρε levend Erdoğan.Σκάβετε, σκάβετε και όλο αρχαία ελληνικά μνημεία βρίσκετε με ολόκληρες ελληνικές λεξούλες... Και συ απ' την Ποταμιά του Πόντου λεν πως είσαι (Μηχανή του Χρόνου).
Δεν ξέρω κατά πόσον η ρητορική της τουρκικής ηγεσίας γίνεται για εσωτερική κατανάλωση ή υπάρχει κάποιο σχέδιο για ένταση και εξαγωγή των προβλημάτων της γείτονος προς τα δυτικά της (δηλαδή την Ελλάδα). Δυστυχώς, η Ελλάδα στερείται σοβαρής ηγεσίας για να ασκήσει μία σοβαρή πολιτική έναντι της Τουρκίας και στα εθνικά ζητήματα γενικότερα.
Κάποιος να του υπενθυμίσει ότι και η Τουρκία ήταν δική μας, και ότι όταν εμείς χτίζαμε την Αγία Σοφία αυτοί έμεναν σε τσαντίρια στο Τατζικιστάν. Γιατί ενοχλείστε; Αυτή η ιστορία είναι δική σας.
Εχεις μελετησει τα γενεολογικα δεντρα ολων των οικοδομων, αρχιτέκτονων και μηχανικων της εποχής και εισαι βέβαιος οτι ολοι οι απογονοι τους ζουνε σημερα στην Ελλάδα;
Δικια μας με την εννοια οτι το Βυζάντιο ηταν ελληνικό; Γιατι παιζαν κ αλλες περιοχες εντος του που τωρα δεν ειναι ελλαδα. Ή δικια μας με την εννοια οτι η ελλαδα ηταν το βυζαντιο; Γιατι τότε δες ποσοι αυτοκρατορες τηου βυζαντιου καταγονταν από ελληνικες περιοχες. Ή μηπως απλα λες κατι μιας και ειπε κατι ο μπουνταλας με το μουστακι και πας να του τι βγεις;
Δικά μας υπό την έννοια ότι το Βυζάντιο κατοικείτο από Έλληνες ή ελληνόφωνους, από το 630 και μετά. Επίσημη γλώσσα της διοίκησης επίσης ήταν τα ελληνικά, και γενικώς επικρατούσε η ελληνική νοοτροπία και έθιμα. Ελληνικό κράτος σαφώς δεν υπήρχε κατά τον Μεσαίωνα, αλλά υπήρχε η έννοια του Ελληνισμού ή αν θες της Ρωμιοσύνης. Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Κωνσταντινούπολη χαρακτηρίζεται "δικιά μας".Επίσης όσον αφορά στο ότι πολλοί αυτοκράτορες δεν ήταν από ελληνικές περιοχές, δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοείς. Μιλάμε για μια τεράστια αυτοκρατορία, που έφτανε ως την Ισπανία (τα χρόνια του Ιουστινιανού). Σαφώς και υπήρξαν άνθρωποι που ξεχώρισαν λόγω των ικανοτήτων τους και έφτασαν ως το Ανώτατο Αξίωμα, μη όντες από την περιοχή που ονομάζεται σήμερα Ελλάδα. Αυτό τι ακριβώς σημαίνει
Πω ρε φιλε αμαν με τους εξυπνακηδες. Το βυζαντιο ηταν "ελληνοκεντρικος" πολιτισμος. Που ειναι το κολλημα σου; Υπηρξαν αρκετοι αυτοκρατορες, με μη ελληνικο αιμα; Και τι εγινε; Η βασιλική οικογένεια της αγγλιας εχει στην ουσια γερμανικη καταγωγη. Και τι εγινε;Η βαση του βυζαντιου, ο λαος, η γλωσσα, η σκεψη ειναι ελληνικη. Δεν υπαρχει ιστορικος παγκοσμίως, που να το αμφισβητει αυτο.Εκτος απο αντιδραστικα παιδακια με αριστεριστικες ανησυχίες, που επειδη ο οδηγητης τους, τους ειπε, οτι η αυτοκρατορια ηταν θεοκρατικη, την μειωνουν και αμφισβητουν την ελληνικοτητα της, φανταζομαι, γιατι θελετε να το παίξετε ανοιχτομυαλοι. Ε λοιπον εσυ συγκεκριμένα δεν εισαι. Αντιδραστικος πιτσιρικας εισαι. Και κατι ακομη, οταν δικτατορισκοι παιζουν με συνθηκες και αμφισβητουν συνορα και τετοια ανουσια για σενα. Καλο ειναι οι λαοι, ολοι οι λαοι και εμεις και οι αλλοι, να ξερουν τα βασικα της ιστοριας. Και να την διαβαζουμε χωρις παρωπίδες, εμπαθεια, ενοχες αλλα και κολλήματα οπως τα δικα σου. Τοτε ολα θα ηταν καλυτερα.