ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.10.2016 | 12:03

Συνειδητότητα και Συναισθηματική Νοημοσύνη

Έχω φρίξει με το τι είμαστε, έχω φρίξει με τον κόσμο στον οποίο ζω, έχω φρίξει με το πόσο δύσκολες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Και αναρωτιέμαι ρε παιδιά... Κυκλοφορώ στην πόλη, γνωρίζω νέους ανθρώπους, πολλοί σε φιλικό επίπεδο πληρούν πολλά από τα κριτήριά μου και ναι κάνουμε καλή παρέα. Και φτάνεις στις ερωτικές γνωριμίες. Και είναι πάτος, γυρίζεις σπίτι σου και λες "πόσο καλά που είμαι μόνη μου".Ναι νιώθω καλά που είμαι μόνη μου, είμαι ευτυχισμένη από τη ζωή μου, αλλά μετά από 1.5 χρόνο που είμαι μόνη μου από επιλογή(στη προσπάθειά μου να ανασυγκροτηθώ και να λύσω κάποια θέματα ώστε να μην γίνει ο πρώτος χριστινός που θα με προσεγγίσει σάκος του μποξ) σε πιάνει μια μελαγχολία και σκέφτεσαι ότι "αχ θα ήταν ωραία να μην κοιμάμαι και να μην ξυπνάω μόνη μου".Πόσο δύσκολο είναι να γνωρίζεις έναν άνθρωπο που να είναι τα 3 Α, ανεξάρτητος, αυτόνομος, αξιοπρεπής? Πόσο δύσκολο είναι να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που να είναι ειλικρινής, να έχει φιλοδοξίες για τη ζωή του, να είναι πολυδιάστατος και να σε κάνει να γελάς?Πόσο δύσκολο είναι να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που να είναι "όμορφος άνθρωπος", όχι με την έννοια της εμφάνισης(τυπου ψηλός,ξανθός και όλες αυτές οι αηδίες) αλλά όμορφος στο πλαίσιο του τι εκπέμπει και στο ότι φροντίζει τον εαυτό του επειδή τον αγαπάει και όχι για να τον θαυμάσεις εσύ? Πόσο δύσκολο είναι να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που να έχει δουλέψει ψυχοθεραπευτικά με τον εαυτό του και να μην λέει σε σχέση με την ψυχοθεραπεία "που να μπλέκω"? Που αναγνωρίζει τι κάνει και γιατί το κάνει, τι τον ελκύει σε έναν άνθρωπο και γιατί? Που ακόμα και αν ακόμα έχει βουνό να ανέβει έχει την διάθεση να αναπτυχθεί προσωπικά σαν άνθρωπος? Πόσο δύσκολο είναι να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που να αγαπάει τη διαδικασία του σεξ και τον πειραματισμό σαν ολότητα και που δεν το αντιμετωπίζει σαν έναν αυτοματοποιημένο αδιάφορο μηχανισμό?Πόσο? Πολύ. Γιατί?
9
 
 
 
 
σχόλια
Θέλει φοβερή αυτογνωσία για να γράψεις όσα λες, και μου δίνει ελπίδα ότι υπάρχουν κι άλλοι εκει εξω που σκέφτονται με αυτον τον τρόπο.Ελπίζω στο μέλλον να γνωρίσω έναν άνθρωπο σαν και σένα.
Η απάντηση σε όλα είναι "πολύ". Αλλά (μεγάλο αλλά), σκέψου θετικά. Προτιμάς να είσαι σε μια σχέση ό,τι να'ναι, με άνθρωπο που δεν σε καταλαβαίνει ή να είσαι μόνη σου και να συνεχίζεις την αυτοβελτίωση;Πάντως, τέλειος άνθρωπος και τέλεια κατάσταση, δεν υπάρχει. Το θέμα είναι τι μετράει περισσότερο για σένα.Α και κάτι άλλο. Στις μέρες μας, είμαστε όλοι αφάνταστα κουρασμένοι. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει μπουχτίσει να προσπαθεί και θέλει πιο εύκολα πράγματα, ειδικά στον ερωτικό τομέα. Γι'αυτό είναι καλό να ξέρεις ξεκάθαρα τι θέλεις, ώστε να μπορείς να διακρίνεις αν ο άλλος δίπλα σου θέλει τα ίδια ή όχι.
μα αυτό ακριβώς λέω, ότι ειλικρινά είμαι χαρούμενη με τη ζωή μου απλώς το μοναδικο που με προβληματίζει είναι οτι τα σαφή κριτήρια που έχω ειναι εξωφρενικά δυσεύρετα.
Αν αυτά τα σαφή κριτήρια που έχεις (και μπράβο σου) δεν είναι υπερβολικά πολλά, τότε δεν θα έχεις κανένα θέμα να γνωρίσεις αξιόλογα άτομα. Μπορεί να μην σου συμβεί σε 6 μήνες από τώρα, αλλά θα σου συμβεί. Εδώ συνέβη σε μένα και είμαι από τους πιο απαισιόδοξους ανθρώπους...Πάντως είναι πολύ καλό το ότι κάνεις νέους φίλους και γνωρίζεις κόσμο. Μπορεί να είσαι απογοητευμένη από την κατάσταση, αλλά τουλάχιστον δεν έχεις παραιτηθεί!
Τα κριτήρια μου ουσιαστικά και πολύ χοντρικά είναι αυτά που έγραψα στο κείμενο. Βλέπω απλώς το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι σε ένα χάος, με ανύπαρκτα κριτήρια αν θες η και να έχουν κριτήρια κάνουν τρομερές υποχωρήσει για να μην είναι μόνοι τους και ναι αυτό είναι τρομερά λυπηρό. Χαίρομαι πολύ για εσένα και για να είμαι ειλικρινής δεν σε διαβάζω καθόλου για απαισιόδοξο άτομο. Κλαίω με το "Κόμπρα είσαι μια κόμπρα", αθάνατο άσμα σου λέει :p