Κλείνουν όλα τα καταστήματα «Presspoint» στο Ελ. Βενιζέλος - Στον «αέρα» 70 εργαζόμενοι

Κλείνουν όλα τα καταστήματα «Presspoint» στο Ελ. Βενιζέλος - Στον «αέρα» 70 εργαζόμενοι Facebook Twitter
3

Tέλος εποχής για τα καταστήματα «Presspoint» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από 16 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Οι χώροι όπου στεγάζονταν τα γνωστά καταστήματα που πουλούσαν βιβλία, έντυπα και εφημερίδες ελληνικού και ξένου Τύπου, αναμένεται να παραχωρηθούν σε νέα μειοδότρια εταιρεία μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή στα «Presspoint» απασχολούνται συνολικά 70 εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) κάνει λόγο για συνθήκες αδιαφάνειας στο Ελ. Βενιζέλος καθώς, όπως αναφέρει «κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο περιεχόμενο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων του Αεροδρομίου σε εταιρεία Τύπου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ):

«Σε λουκέτο προχωρά η εταιρεία ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "PRESSPOINT", μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και κερδοφορίας, στέλνοντας στην ανεργία και με τη διαδικασία των ομαδικών απολύσεων 70 εργαζόμενους.

Μέτοχοι της PRESSPOINT είναι οι εταιρείες: ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.(Μπόμπολας), ΑΡΓΟΣ Α.Ε.(Ψυχάρης), ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.(Αλαφούζος) και ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ Α.Ε.

Αιτία του λουκέτου είναι παραχώρηση των χώρων πώλησης σε νέα μειοδότρια εταιρεία, μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε η εταιρεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ).

Ωστόσο, η αδιαφάνεια ζει και βασιλεύει στο Αεροδρόμιο.

Κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιο περιεχόμενο προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ενοικίαση των χώρων του Αεροδρομίου σε εταιρεία Τύπου.

Κανείς δε ξέρει τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη από την εταιρεία του ΔΑΑ.

Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο νέος μειοδότης και εάν έχει ή όχι οιαδήποτε είδους σχέση ή διασύνδεση με την Presspoint ή με κάποιον εκ των μετόχων της.

Ξαφνικά οι εργαζόμενοι και το Σωματείο καλούνται ως πρόβατα επί σφαγή και με ταχύτατες διαδικασίες να μπουν σε διαβούλευση για τη διενέργεια ομαδικών απολύσεων, όπου 70 άτομα με 10-15 χρόνια δουλειάς θα πρέπει να έχουν πάει στα σπίτια τους με τη νόμιμη αποζημίωση και μάλιστα χωρίς καμία άλλη πρόταση εκ μέρους της εταιρείας για άμβλυνση των συνεπειών των απολύσεων, όπως επιτάσσει η νομοθεσία.

Η Ομοσπονδία μας από κοινού και σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Σωματείο Εργαζομένων στην Presspoint δεν θα αποδεχθούν τετελεσμένες αποφάσεις.

Διεκδικούμε:

Πλήρη και διαφανή ενημέρωση για το διαγωνισμό του ΔΑΑ, τη διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής και τα στοιχεία της νέας μειοδότριας εταιρείας.


Διασφάλιση θέσεων εργασίας, είτε μέσω διαδοχής εργοδότη είτε με συνέχιση της εργασίας σε επιχειρήσεις των μετόχων.


Ουσιαστική και όχι προσχηματική διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία. Από τη διαβούλευση δεν μπορεί να είναι απούσα ούτε η εταιρεία του ΔΑΑ ούτε ο νέος μειοδότης.
Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, ώστε να διασφαλιστεί η διαδικασία ουσιαστικής διαβούλευσης στην κατεύθυνση της διάσωσης θέσεων εργασίας και υπεράσπισης όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΣ»

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: 7 χρόνια από την τραγωδία με τους 104 νεκρούς

Ελλάδα / Εικόνες από τις εκδηλώσεις μνήμης για την 7η επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι

Στο πλαίσιο της 7ης «μαύρης» επετείου από τη φωτιά στο Μάτι ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, διοργάνωσε σήμερα εκδηλώσεις μνήμης «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα της 23ης Ιουλίου 2018»
LIFO NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Ελλάδα / Εισαγγελική έρευνα για εταιρείες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων σε Αττική και Ηράκλειο

Οι έλεγχοι αφορούν συνολικά περισσότερες από δέκα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πιστοποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ως βιολογικών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια