Το WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα τις επί πληρωμή ομιλίες της Κλίντον για την Goldman Sachs

Το WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα τις επί πληρωμή ομιλίες της Κλίντον για την Goldman Sachs Facebook Twitter
2

Τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για την τράπεζα Goldman Sachs δημοσιοποίησε το Σάββατο το WikiLeaks, ρίχνοντας ένα ακατέργαστο φως στις σχέσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών με τους κύριους παίκτες της Wall Street. 

Το επιτελείο της Κλίντον δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων που υπέκλεψαν τα WikiLeaks από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Τζον Ποντέστα. Κατηγόρησε, ωστόσο, τη ρωσική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές αυτές –άποψη την οποία συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση– και τα WikiLeaks ότι βοηθούν τον αντίπαλο της Κλίντον, τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.


Το ύφος αυτών των ομιλιών δείχνει τις απόψεις της Κλίντον για τις ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τις σχέσεις της με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και για τα αρνητικά αποτελέσματα προηγούμενων διαρροών του WikiLeaks σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.


Οι δηλώσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών δεν είναι ριζικά διαφορετικές από τις θέσεις τις οποίες έχει εκφράσει πρόσφατα, αν και είναι πιο άμεσες, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.


Σε ομιλία που εκφώνησε τον Οκτώβριο του 2013 για την Goldman Sachs, η Κλίντον αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να αναληφθούν ενέργειες προκειμένου να χαλιναγωγηθούν, "για πολιτικούς λόγους", οι καταχρήσεις της Wall Street. "Υπήρχε επίσης μια ανάγκη για δράση για πολιτικούς λόγους. Αν έχετε εκλεγεί στο Κογκρέσο, οι άνθρωποι στην εκλογική περιφέρειά σας χάνουν τη δουλειά τους και παντού στον Τύπο λέγεται ότι φταίει η Γουόλ Στριτ, δεν μπορείτε να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα", είπε.


Οι ομιλίες αυτές για τον γίγαντα των τραπεζών έγιναν αφού είχε εγκαταλείψει τη θέση της ως υπουργού Εξωτερικών και προτού αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία της.


Η αποκάλυψη ότι η Κλίντον είχε δώσει ομιλίες επί πληρωμή για την Glodman Sacks ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον αντίπαλό της στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σαντερς, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν μπορεί να θέσει κανόνες στις εταιρίες από τη στιγμή που αμείβεται από αυτές.


Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον της τα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατηγορώντας την ότι δεν είχε εξασφαλίσει την προστασία εσωτερικών εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης όταν χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.


Στηρίχθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό στις αποκαλύψεις του WikiLeaks που δείχνουν πως η Κλίντον, στις ιδιωτικές ομιλίες της σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους το 2013 και το 2014, είχε ταχθεί υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και της αυτορύθμισης της Γουόλ Στριτ, αντίθετα με ό,τι υποστηρίζει στις ομιλίες της ως υποψήφια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Οκέι, η Χίλαρυ είναι "συστημική" είναι ο "Καπιτάλας ο ίδιος" γιατι ομως τα wikileaks δημοσιευουν τώρα τέτοια ντοκουμέντα και όχι κατα την διάρκεια των προκριματικών που "έπαιζε" απεναντι στον Μπέρνι Σάντερς? Τωρα γιατι? Θέλουν να βγει ο Τραμπ?
Είναι πολύ συνηθισμένο ένας πρώην πρόεδρος ή ένας πρωτοκλασάτος πολιτικός να δίνει κάποιες διαλέξεις με πληρωμή. Όπως συμβαίνει και με ένα καινούριο φάρμακο, από σημαίνοντες γιατρούς κλπ. Ας μην παραβιάζει ανοικτές θύρες το δήθεν αντισυστημικό και αντινεοεποχίτικο wikileaks. Να δούμε τα "wikileaks" του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας πότε θα βγούνε, να ακούσουμε και τα δικά τους άπλυτα. Εν τέλει και αυτό ακόμα, ότι το wikileaks υπάρχει, υπεροχή της Δύσης είναι.