Το WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα τις επί πληρωμή ομιλίες της Κλίντον για την Goldman Sachs

Το WikiLeaks έδωσε στη δημοσιότητα τις επί πληρωμή ομιλίες της Κλίντον για την Goldman Sachs Facebook Twitter
2

Τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για την τράπεζα Goldman Sachs δημοσιοποίησε το Σάββατο το WikiLeaks, ρίχνοντας ένα ακατέργαστο φως στις σχέσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών με τους κύριους παίκτες της Wall Street. 

Το επιτελείο της Κλίντον δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων που υπέκλεψαν τα WikiLeaks από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Τζον Ποντέστα. Κατηγόρησε, ωστόσο, τη ρωσική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές αυτές –άποψη την οποία συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση– και τα WikiLeaks ότι βοηθούν τον αντίπαλο της Κλίντον, τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.


Το ύφος αυτών των ομιλιών δείχνει τις απόψεις της Κλίντον για τις ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τις σχέσεις της με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και για τα αρνητικά αποτελέσματα προηγούμενων διαρροών του WikiLeaks σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική.


Οι δηλώσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών δεν είναι ριζικά διαφορετικές από τις θέσεις τις οποίες έχει εκφράσει πρόσφατα, αν και είναι πιο άμεσες, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.


Σε ομιλία που εκφώνησε τον Οκτώβριο του 2013 για την Goldman Sachs, η Κλίντον αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να αναληφθούν ενέργειες προκειμένου να χαλιναγωγηθούν, "για πολιτικούς λόγους", οι καταχρήσεις της Wall Street. "Υπήρχε επίσης μια ανάγκη για δράση για πολιτικούς λόγους. Αν έχετε εκλεγεί στο Κογκρέσο, οι άνθρωποι στην εκλογική περιφέρειά σας χάνουν τη δουλειά τους και παντού στον Τύπο λέγεται ότι φταίει η Γουόλ Στριτ, δεν μπορείτε να κάθεστε και να μην κάνετε τίποτα", είπε.


Οι ομιλίες αυτές για τον γίγαντα των τραπεζών έγιναν αφού είχε εγκαταλείψει τη θέση της ως υπουργού Εξωτερικών και προτού αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία της.


Η αποκάλυψη ότι η Κλίντον είχε δώσει ομιλίες επί πληρωμή για την Glodman Sacks ήταν βούτυρο στο ψωμί για τον αντίπαλό της στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σαντερς, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν μπορεί να θέσει κανόνες στις εταιρίες από τη στιγμή που αμείβεται από αυτές.


Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον της τα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατηγορώντας την ότι δεν είχε εξασφαλίσει την προστασία εσωτερικών εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης όταν χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.


Στηρίχθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό στις αποκαλύψεις του WikiLeaks που δείχνουν πως η Κλίντον, στις ιδιωτικές ομιλίες της σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους το 2013 και το 2014, είχε ταχθεί υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και της αυτορύθμισης της Γουόλ Στριτ, αντίθετα με ό,τι υποστηρίζει στις ομιλίες της ως υποψήφια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Οκέι, η Χίλαρυ είναι "συστημική" είναι ο "Καπιτάλας ο ίδιος" γιατι ομως τα wikileaks δημοσιευουν τώρα τέτοια ντοκουμέντα και όχι κατα την διάρκεια των προκριματικών που "έπαιζε" απεναντι στον Μπέρνι Σάντερς? Τωρα γιατι? Θέλουν να βγει ο Τραμπ?
Είναι πολύ συνηθισμένο ένας πρώην πρόεδρος ή ένας πρωτοκλασάτος πολιτικός να δίνει κάποιες διαλέξεις με πληρωμή. Όπως συμβαίνει και με ένα καινούριο φάρμακο, από σημαίνοντες γιατρούς κλπ. Ας μην παραβιάζει ανοικτές θύρες το δήθεν αντισυστημικό και αντινεοεποχίτικο wikileaks. Να δούμε τα "wikileaks" του Ιράν, της Ρωσίας και της Κίνας πότε θα βγούνε, να ακούσουμε και τα δικά τους άπλυτα. Εν τέλει και αυτό ακόμα, ότι το wikileaks υπάρχει, υπεροχή της Δύσης είναι.