Πρόβλημα με τα μαύρα ρούχα που ξεπουλάνε στην Ταϊλάνδη - Η κυβέρνηση προειδοποιεί για την αισχροκέρδεια

Πρόβλημα με τα μαύρα ρούχα που ξεπουλάνε στην Ταϊλάνδη - Η κυβέρνηση προειδοποιεί για την αισχροκέρδεια Facebook Twitter
2

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται από χθες σε κατάσταση πένθους για το χαμό του βασιλιά του Μπουμιμπόλ Αντουλαντέι και εκατομμύρια Ταϊλανδοί ντύθηκαν στα μαύρα για να θρηνήσουν. Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του βασιλιά, κηρύχθηκε περίοδος πένθους διάρκειας ενός έτους για την κυβέρνηση, ενώ επί 30 ημέρες απαγορεύεται να διοργανωθούν κρατικές και επίσημες εκδηλώσεις.

Σχεδόν όλοι στη χώρα φοράνε μαύρα και σύμφωνα με την παράδοση, αυτό είναι κάτι που μπορεί να συνεχιστεί για πολλές εβδομάδες ή και μήνες. Και κάπως έτσι, τα μαύρα ρούχα άρχισαν ήδη να γίνονται δυσεύρετα. 

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξέδωσε εθνική προειδοποίηση για την έλλειψη σε μαύρα ρούχα, καθώς αυτά εξαφανίζονται από τα ράφια.

Πρόβλημα με τα μαύρα ρούχα που ξεπουλάνε στην Ταϊλάνδη - Η κυβέρνηση προειδοποιεί για την αισχροκέρδεια Facebook Twitter

Το υπουργείο εμπορίου τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τους κατασκευαστές για να εξασφαλίσει μια σταθερή προμήθεια ενώ παράλληλα προειδοποιεί πως θα υπάρξουν μεγάλες ποινές σε φαινόμενα αισχροκέρδειας από τους εμπόρους. Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου του εσωτερικού εμπορίου Nuntawan Sakuntanaga κάλεσε τους καταναλωτές να αναβάλλουν τις αγορές μαύρων ρούχων πένθους μέχρι οι κατασκευαστές να μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση.

«Η παροχή σε μαύρα πουκάμισα μπορεί να είναι μειωμένη για λίγες μέρες, αλλά οι κατασκευαστές ενδυμάτων δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη και πως θα διατηρήσουν τις τιμές στα ίδια επίπεδα», είπε σύμφωνα με την εθνική εφημερίδα.

Το γαλλικό πρακτορείο μεταδίδει πως ώρες μετά το θάνατο του βασιλιά υπήρξαν περιπτώσεις όπου καταστήματα διπλασίασαν τις τιμές των μαύρων ρούχων καθώς τα έβλεπαν να πωλούνται με γρήγορο ρυθμό.

Πρόβλημα με τα μαύρα ρούχα που ξεπουλάνε στην Ταϊλάνδη - Η κυβέρνηση προειδοποιεί για την αισχροκέρδεια Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις στους δημοσιογράφους: Πώς η «προστασία της οικογένειας» αποκτά νέα ισχύ στην Τουρκία

Διεθνή / Η Τουρκία βαφτίζει την καταστολή «προστασία της οικογένειας»

Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» δεν δείχνει μόνο μια νέα επίθεση στις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις της Τουρκίας. Δείχνει πώς η επίκληση της οικογένειας μπορεί να γίνει εργαλείο για εφόδους, προφυλακίσεις, ψηφιακή φίμωση και πίεση σε όσους υπερασπίζονται ή καταγράφουν τα δικαιώματα μιας κοινότητας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η ΕΕ ζητά από την Κίνα να περιορίσει τις εξαγωγές υβριδικών αυτοκινήτων

Διεθνή / Η ΕΕ ζητά από την Κίνα να περιορίσει «εθελοντικά» τις εξαγωγές υβριδικών αυτοκινήτων

Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε μαζικές απολύσεις - Στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης, Γερμανία και Γαλλία, διαμορφώνεται συναίνεση υπέρ πιο δυναμικής δράσης απέναντι στην Κίνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια