Διεθνής συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού διοργανώνεται στην Αθήνα, στις 15 και 16 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ στην Αθήνα.

 

Στη διεθνή συνάντηση που διοργανώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) συμμετέχουν εκπρόσωποι κινημάτων από εννέα χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Δανία, Ολλανδία, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρο) και πρόσφυγες.

 

Επίσης, θα πάρουν μέρος συλλογικότητες του αντιφασιστικού κινήματος, κοινότητες μεταναστών, σωματεία εργαζομένων, κινήσεις καλλιτεχνών, πρωτοβουλίες του κινήματος LGTBQΙ+, κινήσεις αναπήρων, Ρομά και η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Παράλληλα, στον χώρο θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνέλευση, στην οποία θα διεξαχθούν οι εξής συζητήσεις:

 

- Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 15:00, «Οι πρόσφυγες πολιορκούν τη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο. Είναι όλοι καλοδεχούμενοι», στις 17:15 «Τα προσφυγόπουλα καλοδεχούμενα στα σχολεία μας!» και στις 19:00 «Η ισλαμοφοβία-το νέο πρόσωπο του ρατσισμού».

 

- Την Κυριακή, στις 11:00, «Η καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής και η πάλη ενάντια στον φασισμό στην Ευρώπη». Στις 14:00 η συνάντηση θα κλείσει με τις αποφάσεις του διημέρου και το πρόγραμμα δράσης.