Miley Cyrus: Είμαι πανσέξουαλ. Δεν αισθάνθηκα ποτέ γυναίκα και δεν μου αρέσουν οι περιορισμοί

Miley Cyrus: Είμαι πανσέξουαλ. Δεν αισθάνθηκα ποτέ γυναίκα και δεν μου αρέσουν οι περιορισμοί Facebook Twitter
Getty Images
13

Η Miley Cyrus δήλωσε στο περιοδικό Variety ότι αναγνωρίζει τον εαυτό της ως "pansexual" και εξομολογείται πως αγωνίστηκε με την κατανόηση της σεξουαλικότητάς της όταν ήταν νεότερη. Στην ίδια συνέντευξη ομολογεί για πρώτη φορά τη σχέση της με μια άλλη γυναίκα, αλλά παράλληλα δηλώνει πως ποτέ δεν αισθάνθηκε να συνδέεται με τη γυναικεία της φύση. Η 23χρονη που έχει προκαλέσει με δηλώσεις και εμφανίσεις της στην καριέρα της ως ποπ ίνδαλμα μίλησε επίσης για το πώς αποφάσισε να εμπλακεί με τον ακτιβισμό και περιέγραψε τη στιγμή που σχεδόν την έκανε να εγκαταλείψει την καριέρα της στο τραγούδι.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή της στο Variety:

 

— Από πού προήλθε η ανάγκη σου για ακτιβισμό;

Νομίζω ότι απλά ένιωσα τόσο ηλίθια. Ένιωσα πως αυτό που έκανα δεν έχει αξία, επειδή το να είσαι μια ποπ σταρ ήταν πραγματικά ανόητο όταν οι άνθρωποι είναι άστεγοι και πεινασμένοι. Το 2013, όταν έκανα την παρουσίαση των VMAs, έγινε η μεγαλύτερη ιστορία στον κόσμο. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Έκανα τα δικά μου... Πήγα εκεί ντυμένη αρκουδάκι, χόρεψα με αρκουδάκια, ποτέ δεν πίστευα πως για τον κόσμο θα ήταν κάτι κακό.

— H εμπειρία αυτή σε έκανε να αισθανθείς άσχημα για τον εαυτό σου;
Με έκανε να αισθάνομαι πως ζω μια χαζή ζωή - και πως θα έπρεπε να κάνω μια άλλη δουλειά. Δεν καταλάβαινα τη δύναμή μου σε εκείνο το σημείο. Οι άνθρωποι με ακούν γι αυτό που είμαι, έτσι αντί να είμαι σε δύσκολη θέση, θα έπρεπε να πω: "Γαμώτο ναι, εγώ έχω το μικρόφωνο."

Miley Cyrus: Είμαι πανσέξουαλ. Δεν αισθάνθηκα ποτέ γυναίκα και δεν μου αρέσουν οι περιορισμοί Facebook Twitter

— Πώς ξεκίνησε η επαφή με την LGBTQ κοινότητα;

Ολόκληρη τη ζωή μου, δεν κατανοούσα το δικό μου φύλο και τη δική μου σεξουαλικότητα. Πάντα μισούσα τη λέξη "bisexual" γιατί ακόμη και αυτό είναι περιοριστικό. Δεν σκέφτομαι καν κάποιον ως αγόρι ή κορίτσι. Τα μάτια μου άνοιξαν στην πέμπτη ή έκτη τάξη. Η πρώτη μου σχέση στη ζωή μου ήταν με μια γυναίκα. Μεγάλωσα σε μια πολύ θρησκευόμενη οικογένεια. Το σύμπαν πάντα μου έδινε τη δύναμη να ξέρω ότι θα είμαι καλά. Ακόμα και εκείνη την εποχή, όταν οι γονείς μου δεν καταλάβαιναν, εγώ απλά ένιωθα ότι μια μέρα θα καταλάβουν.

— Τους μίλησες για το πώς αισθάνεσαι; 
Ναι. Η μαμά μου είναι σαν '80s ροκ γκόμενα - μεγάλα ξανθά μαλλιά, μεγάλα βυζιά. Αγαπά να είναι κορίτσι. Εγώ δεν το αισθάνθηκα ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Ξέρω μερικά κορίτσια που αγαπούν να φτιάχνουν τα νύχια τους. Εγώ το μισούσα. Τα νύχια μου φαίνονται σαν σκατά. Δεν φτιάχνω ούτε τα φρύδια μου. Ποτέ δεν συνδέθηκα με την αγάπη του να είσαι κορίτσι. Αλλά ούτε και το να είσαι αγόρι φαινόταν διασκεδαστικό. Νομίζω ότι το αλφάβητο LGBTQ θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Αλλά υπάρχει ένα "P" που θα πρέπει να συμβεί, αυτό που σημαίνει "pansexual."

— Πότε αισθάνθηκες την ταυτότητα σου να προσδιορίζεται ως pansexual;

Νομίζω ότι όταν κατάλαβα τι ήταν. Πήγα στο κέντρο LGBTQ εδώ στο Λος Άντζελες, και άρχισα να ακούω αυτές τις ιστορίες. Είδα έναν άνθρωπο που δεν αναγνώριζε τον εαυτό του ως άρρεν η θήλυ. Κοιτάζοντας αυτούς τους ανθρώπους ήταν συνάμα όμορφοι και σέξι και σκληροί, αλλά ευάλωτοι, αρρενωποί και θηλυπρεπείς. Και σχετίστηκα με αυτούς τους ανθρώπους περισσότερο από ό,τι με κανέναν στη ζωή μου. Ακόμα κι αν μπορεί να φαίνομαι διαφορετική, οι άνθρωποι δεν μπορούν να με δουν ουδέτερα. Αλλά νιώθω πολύ ουδέτερη. Μόλις κατάλαβα το φύλο μου περισσότερο, που ήταν αταξινόμητο, τότε κατάλαβα και την σεξουαλικότητά μου περισσότερο. Σκέφτηκα πως γι' αυτό και δεν αισθάνομαι στρέιτ ή γκέι. Επειδή δεν είμαι. "

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
"Η πανσεξουαλικότητα ή παμφυλοφιλία είναι η σεξουαλική έλξη, σεξουαλική επιθυμία, ερωτική ή συναισθηματική έλξη προς άτομα όλων των ταυτοτήτων φύλου, βιολογικών ή κοινωνικών φύλων.Τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως πανσεξουαλικοί ή παμφυλόφιλοι συχνά ταυτοποιούνται ως «άτομα που δε βλέπουν φύλο» και που θεωρούν το κοινωνικό (gender) και βιολογικό φύλο (sex) εντελώς αδιάφορα ή ασήμαντα ως προς το αν θα βιώσουν ερωτική έλξη προς άλλα άτομα."Αυτό είναι από την σελίδα της Βικιπαίδειας.
Οκ ευχαριστώ. Αν και η συγκεκριμένη έχει βιολογικό φύλο. Τώρα εάν απορρίπτεις το φύλο που σου δόθηκε μόνο και μόνο από αντίδραση στη κοινωνία, κάποιο πρόβλημα υπάρχει...