Το εξοργιστικό μπάχαλο της ελληνικής αστυνομίας.

Το εξοργιστικό μπάχαλο της ελληνικής αστυνομίας. Facebook Twitter
21


Η διαφορετική μεταχείριση στα σοβαρά επεισόδια βίας που προκύπτουν κάνει τους Έλληνες όλο και πιο κακόπιστους ως προς τις προθέσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν ήμασταν λίγοι όσοι σοκαριστήκαμε αλλά και θυμώσαμε πολύ με τις φωτογραφίες των φανερά κακοποιημένων παιδιών-λάφυρων που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. με την κατηγορία της συμμετοχής τόσο σε ένοπλες ληστείες όσο και στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Ακόμα κι άνθρωποι κατά τεκμήριο συντηρητικοί ενοχλήθηκαν από το θέαμα των ρετουσαρισμένων φωτό που προσπαθούσαν άγαρμπα να κρύψουν (;) τα χειρότερα στα στραπατσαρισμένα νεανικά πρόσωπα, στην τελική θα μπορούσαν να ήταν τα δικά τους παιδιά...

Σοκαριστήκαμε, ναι. Όχι γιατί δεν ξέραμε, τάχα μου, οι λιγουλάκι πιο υποψιασμένοι τι σόι αστυνομία έχουμε –ένα σώμα που, ουσιαστικά, πάντα λειτουργούσε ως παραστρατιωτικός μηχανισμός και που με τα χρόνια, αντί να εκσυγχρονίζεται, χειροτερεύει, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα εξοργιστικό ακαταλόγιστο–, ούτε επειδή αγνοούσαμε ότι μεγάλο μέρος της και κυρίως τα ειδικά σώματα όπως τα ΜΑΤ, οι Δίας και οι Ζητάδες συμπεριφέρονται ακόμα και στις απλές εξακριβώσεις στοιχείων σαν ένστολοι συμμορίτες που λογαριασμό δεν δίνουν πουθενά (άσχετα που από τη δική μας τσέπη ψωμίζονται, υπάλληλοί μας είναι δηλαδή).

Ή μήπως δεν είναι κοινό μυστικό οι «σχέσεις στοργής» ΕΛ.ΑΣ. - Χρυσής Αυγής; Η βία και η αυθαιρεσία που συστηματικά εφαρμόζει η αστυνομία μας σε οποιονδήποτε δεν είναι μεγαλόσχημος ή ιδεολογικά «συγγενής» είναι πια παροιμιώδης, ρωτήστε όποιον ντόπιο ή ξένο Αγιάννη θέλετε. Από την υπόθεση «ζαρντινιέρα» και τον πολίτη που συνελήφθη πάραυτα με βαριές κατηγορίες επειδή διαμαρτυρήθηκε για τον παντελώς αδικαιολόγητο δημόσιο βασανισμό μετανάστη μέχρι την αλήτικη κλοτσιά ειδικού φρουρού σε καταδιωκόμενο μηχανάκι στην Κρήτη που έστειλε δύο έφηβους να χαροπαλεύουν, για να αναφέρω μερικά μόνο από τα εκατοντάδες αντίστοιχα περιστατικά που μαθεύονται κάθε χρόνο.

Και δεν πρόκειται για εξαιρέσεις, για υπερβάλλοντα ζήλο. Είναι κανονική, επίσημη πολιτική που ασκείται επιλεκτικά και πολύ συγκεκριμένα βεβαίως. Είδε π.χ. κανείς να κακοποιούνται ή να διασύρονται στα ΜΜΕ οι ακροδεξιοί λήσταρχοι που ρήμαζαν τη Βόρεια Ελλάδα, οι ρατσιστές δολοφόνοι του Πακιστανού ποδηλάτη ή, έστω, οι θρασείς κουμπουροφόροι της κηδείας Ντερτιλή; Όχι πως θα έπρεπε, αλλά να, η θεσμική, συστηματοποιημένη, στοχευμένη βία της ελληνικής πολιτείας έφτασε να απασχολεί σοβαρά πια ακόμα και μεγάλα ξένα ΜΜΕ (τα περισσότερα δικά μας αδιαφορούν, όταν δεν σιγοντάρουν), ενώ έχει καταγγελθεί επανειλημμένα και από τη Διεθνή Αμνηστία.

Το εξωφρενικό ήταν ότι αυτήν τη φορά η βία εκτέθηκε δίχως το παραμικρό πρόσχημα, σαν να είναι μια ρουτίνα καθημερινή, ένα σύνηθες φυσικό φαινόμενο όπως ο αέρας ή η βροχή που δεν παραξενεύει κανέναν. Που δεν θα έπρεπε καν να παραξενεύει, γι’ αυτό και επιβάλλεται να το συνηθίσουμε όλη η κοινωνία ώσπου να φτάσουμε να αντικρίζουμε αδιάφορα, αν όχι και με έκδηλη ικανοποίηση, τέτοιες άθλιες εικόνες.

Ο δικηγόρος του διαβόλου, βέβαια, λέει ότι το πρόβλημα με τη βία και τη φετιχοποίησή της είναι πια συνολικό, ότι η ελληνική κοινωνία έχει ήδη εθιστεί σε αυτήν σε επικίνδυνο βαθμό. Ότι αν τα πράγματα ήταν αντίστροφα, αν δηλαδή κάποιοι –οι οποιοιδήποτε– μπάτσοι είχαν πέσει στα χέρια επίδοξων ανταρτών πόλεων, θα είχαν, πιθανότατα, υποστεί τα ίδια και χειρότερα, δίχως κανέναν ενδοιασμό. Ναι, και αυτό αληθεύει, κρατάει χρόνια, άλλωστε, αυτή η (κάθε άλλο παρά πολιτική, εν τέλει) βεντέτα μεταξύ αστυνομίας και αναρχικού χώρου, όπου πρόσκεινται ιδεολογικά οι «Πυρήνες». Δύο μέτρα και δύο σταθμά, λοιπόν;

Ναι. Δύο. Όχι για το νεαρό της ηλικίας των φερόμενων ως τρομοκρατών, ούτε γιατί δεν συγκρίνονται Δαβίδ με Γολιάθ. Αλλά διότι, αν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να ζούμε σε ζούγκλα, προτιμάμε την πραγματική, που έχει και πιο πολύ fan. Διότι αν η ευνομούμενη Πολιτεία, οι θεσμοί, το δημοκρατικό πολίτευμα και οι εκπρόσωποί τους έχουν, ή επαίρονται πως έχουν,  ένα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στα λεγόμενα άκρα, αυτό είναι ακριβώς η θεωρητική, τουλάχιστον, υποχρέωσή τους να είναι ψύχραιμοι, αντικειμενικοί, να σέβονται και να υπερασπίζονται όχι μόνο την «έννομον τάξιν» αλλά και τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα ακόμα και του τελευταίου εγκληματία.

Διαφορετικά, αν δηλαδή αποδεικνύονται στην πράξη χειρότεροι εκείνων που κατηγορούν, δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πολύ σωστά η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου λέει πως «η συστηματική έκνομη βία της αστυνομίας και η σύστοιχη απόλυτη ατιμωρησία των οργάνων της θέτει όχι απλώς πολιτειακό ζήτημα αλλά αμφισβητεί και την προσήλωση της χώρας σε έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Αλλά πόση δημοκρατική ευαισθησία μπορούν, άραγε, να επιδείξουν ένα κράτος και μια πολιτεία που με πρόφαση κάποια μνημόνια υιοθετούν βαθιά αντιδημοκρατικές πρακτικές, εκκολάπτοντας έτσι διαρκώς νέες κοινωνικές ανισότητες κι εντάσεις, ενδεχομένως και νέους «Πυρήνες»; Ιδανική σπαζοκεφαλιά για μια επόμενη, μία τέταρτη Ελληνική δημοκρατία.  

ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ελλάδα
21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Εγω πάντως θα ήθελα πολυ ένας μπατσος να βασανισει αυτόν που σκότωσε τον άνθρωπο μου για να του πάρει τα λεφτά.Γιατι αν έπεφτε στα δικά μου χέρια και οχι στα χέρια του μπατσου θα τον σκότωνα επι τόπου.
Ρε Αιρετικέ ούτε για τράπεζες θα σου πω ούτε για κρίση. Είχες ή έχεις ποτέ πάρε δώσε με το Ελληνικό ρημαδοδημόσιο. Εγώ επειδή λόγο επαγγέλματος έχω καθημερινή συναλλαγή κι’ επειδή δεν μπορώ Να μιζόνω, ξέρεις πόσες φορές έχω πει "Νάχα ένα καλάσνικοφ τώρα;" Ζούμε σε μια βίαιη κοινωνία στην οποία έχεις κι΄εσύ συμμετοχή ψηφίζοντας ρεμάλια. Τα παιδιά αυτά είναι το προϊόν μας, το σχολείων μας, της ελληνικής δικαιοσύνης μας (βλέπουν τι γίνεται δεν είναι στραβά) της μίζας, της zimens, του χριστοφοράκου, του ρουσόπουλου, του τσοχατζόπουλου, του χοντρού, του ψηλού, του γιωργάκη, του κωστάκη ………….. άσε μας ρε αιρετικέ του………
Συμφωνώ με το ότι η αστυνομία πρέπει να έχει επαγγελματική συμεριφορά πάντα, ακόμη και απέναντι σε αυτούς που τους πετάν molotov για να τους κάψουν ζωντανούς. Να μην μπερδεύουμε όμως την επαγγελματική σμπεριφορά με την δημοκρατία. Σε πολλές δημοκρατικές χώρες (πχ γερμανία, ΗΠΑ) το να πετάξεις molotov σε αστυνομικό ισοδυναμεί με ενέργεια με δολοφονική πρόθεση και συνεπώς η επαγγελματική απάντηση είναι σε πυροβολήσει.Προσωπικά πιστεύω ότι το μεγάλο ζήτημα είναι πως σε μια χωρα που βασιλεύει η ανομία - βία, από όλους και παντού, να καταφέρεις να κανεις τους αστυνομικούς να είναι οι μονοι νόμιμοι λες και αυτοί γεννήθηκαν σε μια άλλη χωρα και μεγάλωσαν σε μια άλλη κουλτούρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι με την βία, στην πλατεία της έννοια, έχουμε πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα και δευτερευόντως πολιτικο.
Η ανοχή και η επιβράβευση των μεγαλόσχημων δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της αστυνομίας. Μια βόλτα στα γήπεδα, στα μπουζούκια αρκεί για να μας πείσει ότι το φαινόμενο είναι διάχυτο στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό πως του ξέφυγε του αρθρογράφου?Αν αναφερθούμε δε στην απόλυτη δουλικότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τους μεγαλόσχημους οι δημόσιες υπηρεσίες, η προνομιακή μεταχείριση τους από τους θεσμούς τότε θα αντιληφθούμε ότι αυτό που προσάπτει ο αρθρογράφος στην αστυνομία είναι πρακτικά χαρακτηριστικό του Ελληνικού λαού. Αυτό πως του ξέφυγε του αρθρογράφου? Η διαφορετική μεταχείριση που επιφυλλάσει η αστυνομία μεταξύ των ακροδεξιών και των ακροαριστερών παραβατών μήπως μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι δεύτεροι τους γαζώνουν στα τμήματα, τους καίνε και τους πετροβολούν στις διαδηλώσεις? Αυτό πως του ξέφυγε του αρθρογράφου?Οι πυρήνες της φωτιάς προυπήρχαν του μνημονίου.Αυτό πως του ξέφυγε του αρθρογράφου?Να σχολιάσεις άραγε τα περί Αγγιάνηδων ή το αμίμητο ότι θα σοκαριζόμασταν λέει οι γονείς από την εμφάνιση των παιδιών μας λες και η συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία μετά ομήρου είναι μια καθημερινή δραστηριότητα των ελληνοπαίδων. Προφανώς άκληρος ο αρθρογράφος.
Αλλο ενα αρθρο που ασχολειται Μονο με τα θυματα των μπατσων. Καμια κουβεντα για τις πραξεις των νεαρων. Καμια νυξη για τα καλασνικοφ και την ομηρια ενος ανυποψιαστου πολιτη. Η Λαιφο οφειλει να αποδειψει την αμεροληψια της αν θελει να την θεωρουμε αμεροληπτη. Περιμενω αρθρα που να υπερασπιζονται και τους απλους πολιτες και να μιλανε και το προβλημα της τρομοκρατιας το οποιον οχι μονο ΔΕΝ καταδικαζεται απο πολλους αλλα σχεδον Αγιοποιειται(Ριξτε μια ματια στα σχολια παραπανω αγαπητοι συντακτες)!!Δεν ειπε κανενας οτι οι ελληνες μπατσοι ειναι τα καλυτερα παιδια! Το προβλημα υπαρχει και πρεπει ασφαλως να αντιμετωπιστει! Υπαρχει ομως ΜΟΝΟ αυτο??
ο νόμος περί παιδεραστίας προβλέπει πολύ συγκεκριμένα ότι οι καταδικασμένοι παιδεραστές τιμωρούνται ΠΟΛΥ αυστηρότερα όταν κάνουν επάγγελμα που τους φέρνει κοντά σε παιδιά. Αυτό δεν είναι διάκριση και ανισότητα αλλά δικαιοσύνη. Αν λοιπόν δεν αντιμετωπίζουμε τους αστυνομικούς είναι γιατί με το να ορκιστούν ότι θα προστατεύουν τον νόμο η υποχρέωσή τους αυτόματα τους τοποθετεί ένα σκαλί πιο πάνω και άρα πρέπει να είναι όντως να είναι ΑΨΟΓΟΙ. Αντιθέτως ο κλέφτης μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και ρισκάρει φυλακή - ο αστυνομικός ΟΧΙ. Προεκτείνοντας την σκέψη του νομοθέτη για τους παιδεραστές θα έπρεπε ο έμπορος 10 γραμμαρίων ηρωίνης να τρώει π.χ. 2 χρόνια φυλακή αλλά ο αστυνομικός που εμπορεύεται την ίδια ποσότητα θα έπρεπε να τρωει 4. Τι από όλα αυτά δεν καταλαβαίνεις κι επιμένεις να βλέπεις τη διαμάχη Γολιάθ-Δαβίδ ως ντέρμπυ ισοδυνάμων αντιπάλων?
Σωστο σε γενικες γραμμες το αρθρο, αλλα:Η αστυνομια στο συνολο της δεν εχει γινει χειροτερη, ισως τωρα μαθευονται (και καταγραφονται απο τεχνολογικα μεσα) οι παρατυπιες πιο ευκολα και διαδιδονται. Σαν συμπεριφορα οι αστυνομικοι εχουν βελτιωθει πολυ σε σχεση με περασμενες δεκαετιες, εκτος εξαιρεσεων κυριως σε δυο θεματα. Ο,τι εχει να κανει με αναρχικους ειδικα και με αριστερους διαδηλωτες γενικοτερα. Και επισης με μεταναστες. Στα δυο πρωτα πολλοι αστυνομικοι τους θεωρουν (κακως) αντιπαλους τους και προσωπικους εχθρους. Στο δευτερο πιστευουν οτι θα μειωσουν (!) τη μεταναστευση, αν συμπεριφερονται βαναυσα. Και εκει υπεισερχεται ο παραγοντας ροπης προς την ακροδεξια , που ειναι πιο εντονη τελευταια, και αυτο ειναι που εχει αλλαξει και ειναι ανησυχητικο.Ολα ειναι θεμα εκπαιδευσης των αστυνομικων (σε σχεση με το ρολο τους στην κοινωνια) και το αν τιμωρουνται οι επιορκοι, ωστε να αποκαθισταται η εμπιστοσυνη αστυνομικων-πολιτων.
Σε όσους αναφέρονται στα θύματα της τρομοκρατίας θα πρέπει να αφήσουν την δικαιοσύνη να αποφανθεί για αυτό πριν βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Το τεκμήριο της αθωότητατς είναι ιερό.
Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες τα σχόλια που συνοδεύουν τα δημοσιεύματα που αφορούν στη σύλληψη των εν λόγω νεαρών. Και ενώ προσπαθώ να ξεχάσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι η δημοκρατία θα πρέπει να εκδικείται, έρχεται το σχόλιο του Dome να μου το ξαναθυμίσει. Καλέ μου άνθρωπε πού την είδες την αγιογραφία;; Ποιός αγνόησε τα δικαιώματα των θυμάτων;;; Ποιός ύμνησε τη βία που χρησιμοποίησαν τα παιδιά αυτά;;; Παρακαλώ πολύ να λάβουμε σοβαρά υπ'όψιν μας ότι διανύουμε μία ηθικά επικίνδυνη εποχή και έχουμε την υποχρέωση να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με υπομονή, ψυχραιμία και πολιτισμό. Και όχι μόνο. Έλεος!
Καλά ε...Ανατρίχιασα.Καθόλου ΠΡΟΚΑΤ οι απόψεις του αρθρογράφου...Καθόλου.Και για να κάνω πιο φανερή τη θέση μου, θα θέσω το εξής ερώτημα:Γιατί να θεωρούμε ως δεδομένο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για τους συλληφθέντες όταν μιλούν για κακοποίηση, αλλά όχι για τους αστυνομικούς όταν την αρνούνται?Έτσι ρε παιδί μου. Για να λέμε ότι το σκεφτόμαστε λογικά το θέμα... Όχι πως ορισμένοι θα κατανοήσουν ότι οι πρώτοι λήστεψαν με πολυβολα τράπεζες και πήραν όμηρο έναν άνθρωπο (100% αυτών) ενώ οι δεύτεροι είναι ένα σώμα χιλιάδων ανθρώπων και σε μια χώρα που όλοι οι τομείς έχουν σαπίλα, έτσι και αυτός έχει ένα κομμάτι(ΌΧΙ το 100% δλδ) σάπιο. Αλλά λέμε τώρα...Κάντε βεβιασμένες γενικεύσεις... Σίγουρα θα φταίνε όλοι τους. Δεν μπορεί!ΥΓ. Ας στείλει κάποιος ρε παιδιά στον κ.Αντωνόπουλο μια φωτό από ένα καλάσνικωφ να καταλάβει ο άνθρωπος ότι δεν είναι ρώσικο πιστολάκι για τα μαλλιά. Ούτε google δεν δουλεύουμε?Τίποτα??
"Γιατί να θεωρούμε ως δεδομένο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για τους συλληφθέντες όταν μιλούν για κακοποίηση, αλλά όχι για τους αστυνομικούς όταν την αρνούνται?"Επειδή τα τραύματα που φέρουν δεν μπορούν να προκλήθηκαν κατά τη σύλληψη, γιατί είχαν όπλα, όταν έχεις όπλα δεν παίζεις μπουνιές, πυροβολείς. Αφού λοιπόν δεν πυροβόλησε καμία από τις δύο πλευρές τότε έγινε σύλληψη, ακόμα και να αντισταθείς και απαιτηθεί βία δεν σε κάνουν έτσι.Επειδή κάνεις χρήση του photoshop για να καλύψεις το ξύλο. Επειδή ολόκληρος υπουργός αναμασάει τις δηλώσεις του.Επειδή υπάρχει τεράστιο ιστορικό βίας της αστυνομίας.Επειδή σκεφτόμαστε λίγο λογικάΥ.Γ Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε και την κατάθεση του ομήρου
Δεν δικαιολογώ το photoshop και τον Δένδια, αλλά αν σκεφτόμασταν λογικά θα κρατούσαμε ίσες αποστάσεις. Ναι, υπάρχουν καταδίκες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά έχουν δικάσει και καταδικάσει και έναν Κορκονέα. Ενώ οι άλλοι είναι εγκληματίες με καλάσνικωφ που δεν διστάζουν να πουν ψέματα.Λεπτομέρεια: Αρνούνται απ'ότι ακούω, να κάνουν μήνυση κατά των αστυνομικών. Συνεπώς, δεν θα εξεταστούν από ιατροδικαστή ο οποίος θα ξεκαθαρίσει πέραν κάθε αμφιβολίας τα θέματα που αφορούν τις σωματικές τους βλάβες. Αλλά όχι... Είναι μεγαλόψυχα τα πουλάκια μου. Δεν έχουν πρόβλημα να γαζώσουν τους "μπάτσους" με καλάσνικωφ, αλλά το να τους ταλαιπωρήσουν με δικαστήρια και ΕΔΕ είναι απάνθρωπο.Και μου λες φίλε angel, "όταν έχεις όπλα δεν παίζεις μπουνιές, πυροβολείς." Πυροβόλησε κανένας τους συλληφθέντες?Άρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύο λογικές επιλογές:α)Ή τα όπλα τα έβαλε η αστυνομία για να τους ενοχοποιήσει.β)Ή τους συνέλαβαν αποφεύγοντας να πυροβολήσουν, με χρήση σωματικής βίας μπροστά από κάνες καλάσνικωφ.Δεν υποννοώ ποιά είναι η σωστή απάντηση. Απλώς θέτω τα ερωτήματα. ΑΝ μου διέφυγε κάτι, πολύ ευχαρίστως να το ακούσω.
Ναι ρε μεγάλε, αλυσοδεμένοι βαριόντουσαν μόνοι τους. Καλά, λέμε για τους ΑΝΕΛ ότι ψεκάζονται, αλλά τελικά είναι γενικότερο το φαινόμενο. Το σώμα της αστυνομίας, ως ο βασικότερος προασπιστής της Τάξης πρέπει να'ναι άφθαρτο και 100% νομοταγές. Σωστά; Έχεις εκατοντάδες μαρτυρίες κάθε χρόνο για βασανισμό κρατουμένων, νταηλίκια στο δρόμο, ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ (με άμεση ή έμμεση εμπλοκή), αναίτιες προσαγωγές, αναίτια βία, υπερβάλλοντα ζήλο (κι επίσης διαφθορά, μεγαλεμπορία ναρκωτικών, προστασία ναρκο-πιατσών, προστασία μαγαζιών και πορνείας και ενός σωρού άλλων που δεν μας ενδιαφέρουν όμως στην παρούσα φάση) Για όλα αυτά που είτε αποκαλύπτονται, είτε είναι κοινή γνώση, ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ. Και επιπλέον υπάρχουν κιαυτοί που τα δικαιολογούν (Γεια σου Αιρετικέ!). Γιατί; Γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τον τάδε τρομοκράτη, τον δείνα ληστή κ.ο.κ. Ε ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. Πως οι συνθήκες δουλειάς δικαιολογούν τους βασανισμούς; Έστω, προς χάριν συζήτησης, ότι είναι οι 4 πιτσιρίκοι κακοί τρομοκράτες, επικίνδυνοι ληστές με καλάσνικοφζ και σε απειλούν φιλήσυχε πολίτη. Ωραία, τους πιάσανε, δε κινδυνεύεις πια, αναλαμβάνει η δικαιοσύνη. Τέλος συζήτησης. Αν ο προστάτης του νόμου που "μας προστατεύει" τους βασανίζει, ενώ είναι πλέον ακίνδυνοι, αξιότιμε πολίτη, νιώθεις ασφαλής; Αν όχι, θες λίγη τρομολαγνεία και ΠΥΓΜΗ ακόμα μπας και νιώσεις;
Φίλε G.Goo ήσουν παρών στη σύλληψη και στην προανάκριση και ξέρεις τί έχει γίνει? Εγώ δεν ήμουν πάντως και κρατώ ίσες αποστάσεις και από τις δύο απόψεις.Επίσης, δείξε μου σε παρακαλώ την αστυνομία μιας χώρας που δεν έχει κανένα συμβάν παρανομίας (διαφθορά, ναρκωτικών, προστασία). Προσοχή: Δεν δικαιολογώ την παράνομη συμπεριφορά τους, απλώς υπογραμμίζω ότι σαπίλα υπάρχει παντού. Και στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο.Και η άσχημη και αντίθετη προς τους κανόνες της αστυνομίας συμπεριφορά δεν είναι "κοινή γνώση". Αυτό είναι ΠΡΟΚΑΤ θέση. Εμένα δεν με έχουν ενοχλήσει ποτέ, όπως και πολλούς άλλους. Και πάντοτε όσες φορές έτυχε να με ελέγξουν μου μίλησαν στον πληθυντικό. Είναι τόσο κακό να θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί?Κλείνοντας σου ξαναλέω πως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΒΙΑ (γιατί υπάρχει και η νόμιμη βία)ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ!!Ας μην επανέλθουμε παρακαλώ.Οι αστυνομικοί είναι αστυνομικοί και οι δικαστές δικαστές. Πάμε παρακάτω...
Εξαιρετικό το άρθρο! Μπράβο! Φοβάμαι όμως πως η άποψη που λεει ότι μπορεί η αστυνομία να το κάνει ακόμα και επίτηδες όλο αυτό για να προκαλέσει εντάσεις... μπορεί να έχει κάποια βάση!