Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή την ώρα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «χυδαία» την αντιπολιτευση του κ. Τσίπρα μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Είπε επίσης ότι εκείνος εκλέχθηκε στην ηγεσία της Ν.Δ. με την ψήφο 400.000 πολιτών. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε με μια αναφορά του πρόεδρου της ΝΔ, τον διέκοψε και έκανε κάποιο σχόλιο.

 

Ωστόσο φανερά ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε και αυτός και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του είπε υψώνοντας τη φωνή του «Γιατί τέτοιος εκνευρισμός; Τον ενικό σε εμένα να τον αφήσετε. Αυτές τις ψευτομαγκιές αλλού να τις κάνετε. Τους ενικούς στους υπουργούς σας, όχι σε εμένα. Εγώ από αυτό το βήμα θα σας μιλάω στον πληθυντικό, εσείς μιλήστε όπως θέλετε στους υπουργούς σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

 

Μετά τους υψηλούς τόνους και την παρτήρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στον πρωθυπουργό: «Δεν περίμενα ότι θα είστε τόσο χυδαίος. Καταλαβαίνω ότι έχετε απέναντι έναν αντίπαλο που έχει δρομολογήσει μια μεγάλη ανατροπή. Την ώρα που ο κ. Αλαβάνος σας έδινε το κόμμα εγώ έδινα τη δική μου μάχη πως έχω το δικό μου στίγμα και πως είμαι πολιτικά αυτόνομος. Εγώ εκλέχθηκα από 450 χιλιάδες πολίτες. Εγώ όταν πήρα 3 πτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια εσείς θέλατε μια δεκαετία να τελειώσετε το Μετσόβειο. Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει;» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χυδαία αντιπολίτευση ο ίδιος αγωνιζόταν μέσα στο υπουργείο που είχα αναλάβει να κρατήσει την Ελλάδα όρθια.

 

«Εσείς είστε ο επικεφαλής της αλλόκοτης συμμαχίας ριζοσπαστικής αριστεράς και μίας λαϊκίστικης δεξιάς. Ανεβήκατε με τη λάσπη και πέφτετε μέσα στη λάσπη. Εγώ δεν θα σας ακολουθήσω. Προκηρύξτε και άλλες εκλογές να αναμετρηθούμε. Από σήμερα θα σας αφήσω στη μοναξιά σας...Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ το ανεβάζω... Εμάς μας ενδιαφέρει πως θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία, πως θα έχουμε δικαιοσύνη. Εγώ θα συνεχίσω διεκδικώντας την ενότητα της χώρας. Έχω ένα χρέος να μιλήσω στον ελληνικό λαό και χρέος μας είναι να ενώσουμε τον ελληνικό λαό» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.