Θεσσαλονίκη: Μαθητές υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα με χειροκροτήματα

Θεσσαλονίκη: Μαθητές υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα με χειροκροτήματα Facebook Twitter
Οι μαθητές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τα μικρά προσφυγόπουλα στην πρώτη τους μέρα στο σχολείο. Φωτό:Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4

Οι μαθητές του 67ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης επιφύλαξαν συγκινητική υποδοχή στα προσφυγόπουλα που πήγαν πρώτη μέρα στο σχολείο, αφού τα υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «καλωσήρθατε».

Τα παιδιά, που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Δερβένι, κρατούσαν με χαρά τις ολοκαίνουργιες, κίτρινες -κάποιες ακόμα με τα ταμπελάκια επάνω- τσάντες τους.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα με χειροκροτήματα Facebook Twitter
Τα παιδιά οδήγησε στην τάξη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Φωτό.:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Στην τάξη τους τα οδήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έφθασε, συνοδεία δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, φορτωμένος με τσουρέκια και αρτοσκευάσματα, για την πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

«Στεναχωριέμαι με τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε άλλα σχολεία, οι οποίες βασίζονται σε αντιλήψεις που δεν έχουν βάση, αφού όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Θεσσαλονίκη: Μαθητές υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα με χειροκροτήματα Facebook Twitter
Τσουρέκια και αρτοσκευάσματα για τα προσφυγόπουλα. Φωτό.:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πάντως, η σχολική κοινότητα του 67ου, πέρα από κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις, άνοιξε διάπλατα την «αγκαλιά» της για να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για τον ερχομό τους.

«Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε ανάλογα και ήδη έχουν έρθει και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν τα παιδιά», δήλωσε, από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Γουλής.

Τα προσφυγόπουλα έφτασαν στο σχολείο συνοδευόμενα από τους ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 39 παιδιά που αναμένονταν προσήλθαν μόνο 23.

Δείτε το βίντεο με τη θερμή υποδοχή:

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εκτος το οτι οι"καθαροι" γονεις που αντιδρουν μολυνουν τα παιδια τους,τα υπερπροστατευουν και συγχρονως τα ακρωτηριαζουν,η μεχρι τωρα πειρα μας λεει πως οι ανθρωποι που εχουν βρει δυσκολιες και εμποδια στην ζωη τους στην πλειοψηφια καταφερνουν να ανταπεξελθουν με αξιοπρεπεια και να επιβιωνουν. Αντιθετως τα υπερπροστατευμενα με μισος παιδια μεγαλωνοντας δεν μπορουν να σταθουν. Οποτε οι συγκεκριμενοι γονεις πρωτιστως κανουν κακο στα παιδια τους,πρεπει να το καταλαβουν.Αλλα αυτο βεβαια προυποθετει μυαλο.
Ευτυχως τα παιδια μας δειχνουν τον δρομο.Απορω με ποια συνειδηση αντιδρουν οσοι αντιδρουν και προσπαθουν ν'αποκλεισουν ανθρωπους απο την μορφωση, ενα αυτονοητο δικαιωμα για ολα τα παιδια, μια εγγυηση για ενα καλυτερο μελλον.Και μην ξανακουσω δικαιολογιες και σχολια για ανεμβολιαστα προσφυγοπουλα οταν ενα μεγαλο ποσοστο Ελληνων γονεων που στελνουν τα παιδια τους στο σχολειο, τα στελνουν ανεμβολιαστα απο αποψη!
Αυτά λοιπόν τα παιδιά έχουν ΓΟΝΕΙΣ!!! Και δασκάλους φυσικά... Που τα έμαθαν να αγκαλιάζουν τον άνθρωπο σε ανάγκη, να σέβονται και όχι να φοβούνται τη διαφορετικότητα. Κάποιοι ανοίγουν τις πόρτες, κάποιοι βάζουν λουκέτα... Αφήστε τους δεύτερους να βαλτώσουν στη μιζέρια τους γιατί αυτό αξίζουν. Και να εύχονται νύχτα και μέρα, ποτέ τα δικά τους παιδιά να μη βρεθούν σ´αυτή τη θέση.
To βίντεο είναι κουτσουρεμένο. Δείχνει μόνο μερικά δευτερόλεπτα από την άφιξη των παιδιών στο σχολείο. Σε άλλες ιστοσελίδες που το βίντεο δείχνεται ολόκληρο, αρκετά δευτερόλεπτα πριν, ακούγονταν αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους. Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει.