Ξεκινάει η κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας

Ξεκινάει η κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
11

Σε καταρχήν συμφωνία έχει έρθει η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την απευθείας χρηματοδότηση τριών έργων στα οποία περιλαμβάνεται και η γραμμή 4 του μετρό (Άλσος Βεΐκου-Γουδή), όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για το Μετρό της Αθήνας, την ενεργειακή διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου και την επέκταση φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, η συμφωνία για τη γραμμή 4 του Μετρό περιλαμβάνει χρηματοδότηση 75% από δανειακά κεφάλαια της ΕΤΕπ και 25% από το ΕΣΠΑ.

Το πρώτο τμήμα «Α» της Γραμμής 4, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,2 δισ. €, θα περιλαμβάνει 11,7 χλμ. με 14 σταθμούς ('Aλσος Βεΐκου - Γαλάτσι - Κυψέλη - Δικαστήρια - Λ. Αλεξάνδρας - Εξάρχεια - Ακαδημία - Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Νήαρ Ήστ – Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδή).

Το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά 220.000 επιβάτες και θα μειώσει την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων κατά 53.000 ημερησίως.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΤΗ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Ελλάδα / Διακόπηκε αγώνας δρόμου στην Οίτη λόγω κακοκαιρίας - Επιχείρηση απομάκρυνσης οκτώ δρομέων

Κατολίσθηση σε σημείο της διαδρομής δυσχέρανε σημαντικά την πρόσβαση των οχημάτων υποστήριξης, των εθελοντών και των ανθρώπων που βρίσκονταν στους σταθμούς εφοδιασμού
THE LIFO TEAM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Η φωτογραφία στο κινητό της γιατρού και το κενό των 87 λεπτών στο ιατρείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γιατροί έσπευσαν να διαγράψουν δεδομένα στον υπολογιστή του ιατρείου, καθώς και να καθαρίσουν τον χώρο και το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
μπορείς πάντα να δημιουργήσεις νέα πάρκα αλλού. Το να μειωθεί η χρήση ΙΧ είναι μεγαλύτερο πλεονέκτημα για το περιβάλλον και δεν μπορείς να το πετύχεις με άλλους τρόπους.
Εν μέσω κρίσης και τα έργα υποδομών συνεχίζονται κανονικά. Στη Βενεζουέλα, με αντίστοιχα οικονομικά χάλια, κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία.Το να είσαι μέλος της Ε.Ε. Αξία: ανεκτίμητη.
Σε παρακαλώ. Οι Ευρωπαίοι είναι εχθροί μας, θέλουν να μας καταστρέψουν γιατί μας ζηλεύουν που είμαστε τόσο γαμάτοι, και η Βενεζουέλα είναι η απόδειξη ότι μπορούσαμε κι αλλιώς. Παλιοφιλελέ.
Ήδη τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται εργασίες δειγματοληπτικών γεωτρήσεων για γεωλογικές & γεωτεχνικές μελέτες στις παραπάνω περιοχές σε διάφορα σημεία.