Ο Robbie Williams διχάζει τη Ρωσία με το νέο του βίντεο

Ο Robbie Williams διχάζει τη Ρωσία με το νέο του βίντεο Facebook Twitter
2

Eξοργισμένοι είναι αρκετοί Ρώσοι με το νέο μουσικό βίντεο του Robbie Williams που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες.

Το βίντεο για το τραγούδι "Party Like A Russian" από τοπ νέο του άλμπουμ Heavy Entertainment Show, κατηγορείται πως βρίθει αρνητικών στερεοτύπων κατά του ρωσικού πολιτισμού, με κάποιες εφημερίδες της Μόσχας να σημειώνουν πως ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν θα μπορέσει να ξαναδώσει άλλη συναυλία στη Ρωσία.

Στο βίντεο, ο Wililams τραγουδά για έναν ηγέτη που παίρνει τα μετρητά ολόκληρου του έθνους και χτίζει τον δικό του διαστημικό σταθμό ενώ ο στίχος "Ain't no refutin' or disputin' - I'm a modern Rasputin", φαίνεται να είναι ακόμη ένας από τους λόγους που ο τραγουδιστής έχει δυσαρεστήσει την κοινή γνώμη στη Ρωσία.

Κάποιοι σημειώνουν πως το επίπεδο των στερεοτύπων που εμφανίζονται στο βίντεο θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως οριακά ρατσιστικά. Η ρωσική κρατική τηλεόραση κανάλι προέβαλε τμήμα του βίντεο, εξηγώντας ότι η ρωσική θεματολογία ήταν το μόνο που θα μπορούσε να σώσει τον τραγουδιστή του οποίου η δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια είχε γίνει μια ανάμνηση και όχι μια πραγματικότητα.


Πολλά ήταν και τα δημοσιεύματα σε ταμπλόιντς τα οποία επέκριναν την αισθητική του βίντεο σχολιάζοντας πως στοχεύει στον Πούτιν.

Στον απόηχο των σχολίων και της σκληρής κριτικής, ο Robbie Williams προχώρησε σε διευκρινήσεις και δήλωσε πως το τραγούδι δεν σχετίζονται με τον πρόεδρο Πούτιν. Σε συνέντευξή του στην Sun υποστήριξε πως το βίντεο καυτηριάζει το πόσο έντονα διασκεδάζουν οι Ρώσοι, αλλά χωρίς διάθεση για χλευασμό τους.

Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι που υποστήριξαν τον τραγουδιστή. Ο ρώσος ποπ σταρ Yuri Loza απροσδόκητα εξήρε το τραγούδι ενώ και η πολιτικός Μaria Baronova είπε πως το βίντεο απεικονίζει τα στερεότυπα της ελίτ με επιτυχία αλλά μόνο ένα μικρό τμήμα της ρωσικής κοινωνίας.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM
Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Πολιτισμός / Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Τριάντα χορευτές και ηθοποιοί ζωντάνεψαν επί σκηνής τα υβριδικά πλάσματά του, ενεργοποιώντας τον χώρο με το μοναδικό του ύφος που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ ρίχνει τη σκιά του στη διοργάνωση - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Πολιτισμός / Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ «ρίχνει τη σκιά του» στον θεσμό - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εισαγάγει ή προτείνει μια σειρά από μέτρα, τα οποία οι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα εμποδίσουν την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM
2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Πολιτισμός / 2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Με κοινοτικό χαρακτήρα και χωρίς κερδοσκοπικό προσανατολισμό, η διοργάνωση βασίζεται στη συλλογική εργασία και στην ελεύθερη συνεισφορά των συμμετεχόντων, ώστε να παραμείνει ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος
LIFO NEWSROOM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός θα προλογίσει αρκετές από τις ταινίες του αφιερώματος στην καριέρα της, ενώ θα δώσει και masterclass αφιερωμένο στις διαφορές μεταξύ θεατρικής και κινηματογραφικής ερμηνείας
LIFO NEWSROOM
Φαλλοί πέντε μέτρων και όργια σκελετών: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο πιο τολμηρό έργο της

Πολιτισμός / Φαλλοί πέντε μέτρων και όργια σκελετών: Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στο πιο τολμηρό έργο της

Η παράσταση αντλεί υλικό από λαϊκές παραδόσεις και αρχέγονες τελετουργίες των Βαλκανίων, οι οποίες όπως λέει, «εμπλέκουν το σώμα, το πέος και τον κόλπο σε διαφορετικές μορφές»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

Πολιτισμός / Οι ΗΠΑ σε περίοδο λογοκρισίας: ο Στίβεν Κινγκ «πρωταγωνιστεί» στις απαγορεύσεις βιβλίων

Οι πολιτείες που πρωτοστατούν στη λογοκρισία είναι η Φλόριντα, το Τέξας και το Τενεσί, οι οποίες ευθύνονται για περίπου το 80 % των καταγεγραμμένων απαγορεύσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η Ρωσσία επί Γέλτσιν ήταν ένα τριτοκοσμικό failed state, με όλο της τον αμύθητο πλούτο στα χέρια 5 Ρωσσοεβραίων 25ρηδων που έγιναν δισεκατομμυριούχοι εν μία νυκτί (μαντέψτε πώς). Η Ρωσσία επί Γέλτσιν μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τη σημερινή Σομαλία ή το Νότιο Σουδάν. Οι άνθρωποι πεινούσαν, έγλυφαν τον χυμό από τις σημύδες για να ξεγελάσουν την πείνα τους. Ο Πούτιν σταμάτησε την εκχώρηση του ρωσσικού πλούτου στους ξένους και επέτρεψε να υπάρχει στην χώρα μόνο κρατικός καπιταλισμός. Μπορούν να υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες, αλλά μεγάλο κομμάτι των κερδών τους πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία. Οι Ρώσσοι σήμερα ζουν καλύτερα από οποτεδήποτε άλλοτε στην ιστορία τους. Απόδειξη; Τα χιλιάδες τσάρτερ από πόλεις που μέχρι πρότινος τις ήξεραν μόνο όσοι διάβαζαν άτλαντες προς κάθε γωνιά της Ελλάδας, γεμάτα από την πολυπληθή ρωσσική μεσαία τάξη. Ναι, ο Πούτιν δεν είναι ό,τι πιο δημοκρατικό υπάρχει σε ηγέτη. Αλλά ούτε και η Δύση είναι όσο δημοκρατική ήταν. Ο Ασάντζ, ο Σνόουντεν, η Μάνινγκ, υποφέρουν επειδή κοντραρίστηκαν με την αμερικάνικη κυβέρνηση. Τι να το κάνω που μπορώ να βρίσω τον Ομπάμα μπροστά από τον Λευκό Οίκο, όταν το γιαχού σκανάρει τα μέιλ μου και στέλνει ραπόρτο στη CIA; Ναι, ο Πούτιν κλέβει. Αλλά ποιος δυτικός ηγέτης δεν κλέβει "νόμιμα"; Ο Μπαρόζο ήταν στέλεχος της Γκόλντμαν Σακς όσο άφηνε να γιγαντώνονται οι δανεισμοί και τα χρέη των χωρών-μελών. Ο Μπαρόζο γύρισε πίσω στον Καραμανλή την απογραφή που απεδείκνυε τις λαθροχειρίες Σημίτη λέγοντας ότι "όλοι έτσι κάνουν" για να μας παραδώσει μετά στα νύχια της κρίσης. Ναι, ο Πούτιν συντηρεί μια ολιγαρχία ζάπλουτων, αλλά ο μέσος Ρώσσος ζει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερα από ό,τι παλιά, με αξιοπρέπεια και περηφάνια για την ιστορία του και τον πολιτισμό του. Η Δύση έχει πέσει με νύχια και με δόντια να φάει τον Πούτιν. Όχι επειδή νοιάζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γκέι. Αν νοιαζόταν θα έκλεινε το Γκουαντάναμο και θα έσωζε τους ευρωπαϊκούς λαούς από την κρίση. Αν νοιαζόταν για τους γκέι θα μποϊκόταρε τις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία (χαχα!). Η Δύση έχει βάλει στο μάτι τον Πούτιν γιατί οι πολυεθνικές της έχουν βάλει στο μάτι τον αμύθητο ορυκτό πλούτο της Ρωσσίας, της χώρας που από μόνη της αποτελεί το 1/7 της συνολικής επιφάνειας της Γης. Και δυστυχώς, πολλοί στην Ελλάδα απλά αναπαράγουν την λυσσαλέα αντι-πουτινική προπαγάνδα άκριτα, κοροϊδεύοντας παράλληλα τα περί "ξανθού γένους" κλπ.