«Απαράδεκτο αν τους έδειραν», δηλώνει και ο Άνθιμος

«Απαράδεκτο αν τους έδειραν», δηλώνει και ο Άνθιμος Facebook Twitter
9

Θέση για την υπόθεση των 4 συλληφθέντων για τη ληστεία στην Κοζάνη πήρε και ο Μητροπολίτης Άνθιμος, λέγοντας «αν συνελήφθησαν κατά έναν βίαιο τρόπο και τους έδειραν είναι απαράδεκτο και είναι αδίκημα.

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης με αφορμή το συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» και το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις Κουράκη, δηλώνει  στον Alpha 9,89: «Εάν τα αριστερά κόμματα έχουν σκοπό να κατηγορούν την Εκκλησία, έχουμε πρόβλημα με αυτούς που είναι στην εξουσία τους και όχι με τον κόσμο που τους ψηφίζει». Σημειώνει ακόμη ότι  «είναι βέβαια διωκόμενη και σήμερα η Εκκλησία στα επίπεδα τα θεωρητικά».

Αιχμές αφήνει και για τον Αρχιεπίσκοπο με αφορμή την παρουσία Αμβρόσιου στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή. Αφού πρώτα λέει ότι «δεν πρέπει να γίνεται αυτό», προσθέτει πως  «για να πάει ο Άγιος Καλαβρύτων στην Αθήνα για την κηδεία Ντερτιλή σίγουρα πήρε άδεια από τον Αρχιεπίσκοπο».

Τέλος, για τα οικονομικά των ιερέων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε «το μήνα Ιανουάριο πήραμε 1520 ευρώ, δεν είμαι ικανοποιημένος αλλά τι να πω όταν άλλες οικογένειες έχουν παιδιά».

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Καλά, καλά... εντάξει κάτι αυτονόητο είπε (καλά οκ αυτονόητο σε άλλη κοινωνία όχι τη δικιά μας...)Αλλά δεν μασάμε με τη "στροφή" Άνηθου. Αλλού είναι το ζήτημα. Στην εκκλησία έχουν και αυτοί τα "εσωκομματικά" τους... Σου λέει δεν θα μου τη βγαίνει εμένα πάντα ο Τζερόνυμο με τις μοντερνιές του, πάρε σπόντα για Αμβρόσιο να 'χεις.
Τα οικονομικα της εκκλησιας σιγουρα δεν περιοριζονται σε μισθους, ποσο μαλλον σ αυτον του Ανθιμου.Τεχνηεντως φυσικα παρουσιαζει την αντιπαραθεση χριστιανισμου-Αριστερας..το θεμα ομως ειναι πολυ ευρυτερο! Η ουσια δεν ειναι ποιος πιστευει και σε τι, αλλα ποιος συμφωνει οτι πρεπει να πληρωνουμε ολοι την εκκλησια ή αν πρεπει να αυτοσυντηρειται και να ελεγχεται φορολογικα απο το κρατος. Φυσικα ουτε η εκκλησια θα το θεσει ετσι ουτε η συμμαχος της ΝΔ (και Πασοκ δια της σιωπης)