ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.9.2016 | 13:41

"Φίλοι" σου λέει μετά..

Είμαστε μια παρέα 5 ατόμων και εδώ και αρκετό καιρό ένας φίλος μας δεν μας μιλάει (φοιτητής με περιορισμένα οικονομικά) γιατί όλο το καλοκαίρι που ήταν εδώ δεν τον πηγαίναμε βόλτες με τα αμάξια!!Εμείς διαθέτουμε κάποια λεφτά παραπάνω είναι η αλήθεια,αλλά δουλεύουμε για αυτά,δεν μας τα χάρισε κανείς..δεν το κρίναμε απαραίτητο να τα τρώμε μαζί του λοιπόν!Ναι,είμαστε παρέα και ναι πολλές φορές τον κερνούσαμε και δεν μας ήταν πρόβλημα,αλλά δεν μπορείς να μας ζητάς ταξιδάκια με το αυτοκίνητο όταν εσύ ούτε οδηγείς,ούτε λεφτά έχεις για να ξοδέψεις.Προσπαθήσαμε να τον πλησιάσουμε,αφού είχε απομακρυνθεί,αλλά αυτός έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν ήθελε να συνεχίσει παρέα μαζί μας.Οι άλλοι τον αποκαλούν κομπλεξικό..δεν ξέρω αν είναι έτσι ή όχι,εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι μερικοί άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τον κόπο που κάνει ο άλλος για να μπορεί να έχει κάποια λεφτά στη τσέπη του και θεωρούν ότι πρέπει να τα τρως μαζί τους,επειδή είστε παρέα.Δεν πιστεύω ότι γίνομαι παράλογη,αλλά δεν δουλεύουμε για να τα ξοδεύουμε με άλλους και ειδικά στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.Ο καθένας μας έχει υποχρεώσεις και πρέπει να κοιτάζει αυτές πρώτα και όχι την καλοπέραση του άλλου,όσο φίλος του κι αν είναι.
29
 
 
 
 
σχόλια
Το ότι θα έβλεπα να τσακώνονται φίλοι για λεφτά δεν το φανταζόμουν.Ε ρε που μας εφτασε η κριση !!!!!!Δεν λεω εάν είναι γαιδουρινα τσιγγούνης του αξιζει αλλα ξεκολλάτε λιγάκι από αυτές τις καπιταλιστικες αντιληψεις.Υπαρχουν και ανθρωποι που δεν πνίγονται στο χρημα
δεν εχει να κανει με την κριση αλλα με την εκμεταλλευση. υπαρχει μια λεπτη γραμμη αναμεσα στο εισαι φιλος και βοηθας κι εισαι φιλος γιαυτο πρεπει να με πληρωνεις. η φιλη που ειχαμε εμεις ειχε καλομαθει στα κερασματα και ξοδευε τα παντα για τον ευατο της και μετα περιμενε εμας να την κερασουμε λες και βγαζαμε εμεις περισσοτερα. αν για σενα αυτο ειναι δικιο τοτε τι να πω.
Aμα κανονιζατε ολοι οσοι εχετε αμαξι να πηγαινετε εκδρομες και αυτον τον αφηνατε απεξω τοτε του δινω δικιο που θυμωσε.Πατε καπου ολοι μαζι και απλα μοιραζεστε τις βενζινες,τοσο απλο.Δεν βλεπω που κολλησατε και εγινε ολο αυτο.
Ειχαμε κι εμεις μια φιλη στην παρεα που ηταν ετσι. Ολα τα λεφτα της τα ξοδευε για να παιρνει πανακριβα πραγματα,μετα εμενε χωρις ευρω κι αρχισε η κλαψα οτι δεν εχει λεφτα,περναει χαλια κτλ κτλ και μας υποχρεωνε ουσιαστικα να την κερναμε. κανονιζαμε εκδρομες κι εκεινη δν ηθελε να βαλει 5 ευρω για βενζινη. χαρακτηριστικα ενα παραδειγμα,πρωτομαγια ειχαμε κανονισει να ψησουμε σε εξοχικο παιδιου απο την παρεα και με δικη της προτροπη κιολας και μετα ειχε νευριασει γιατι της ζητουσαμε 10 ευρω επειδη ειχαμε κανει απειρα ψωνια σε φαγητα και κρασια κι ειχαμε πληρωσει πανω απο 200. οχι δεν υπερβαλω. αλλο ενα παραδειγμα,μολις ειχε παρει το μεροκαματο της βδομαδας απο τη καφετερεια που δουλευε,50 ευρω κι αμεσως πηγαμε μαζι και πηρε τσαντα αξιας 50 ευρω!! κι εμεινε χωρις χρηματα. κι αμεσως μετα πηγαμε να βρουμε την υπολοιπη παρεα στην οποια κοκορευοταν για τη τσαντα την οποια ουσιαστικα εμεις πληρωσαμε αφου ολη την υπολοιπη βδομαδα την κερνουσαμε. κι εχω απειρα τετοια παραδειγματα. ακομη κι οταν ειχε χρηματα,ποτε δεν εκανε μια κινηση εστω απο ευγενεια να πει σημερα κερναω εγω. τιποτα. ε μια μερα απλα βαρεθηκαμε τη γαιδουρια της και την καναμε περα.
Blue Heart το διευκρινιστικό σου σχόλιο μού δίνει μια άλλη εικόνα απ΄την εξομολόγησή σου και καταλαβαίνω τη στάση σας αλλά επιμένω σε αυτό που είπα: δεν ταιριάζατε και καλύτερα που ξεκόψατε. Μην περίμενετε να σας πει τι νιώθει και γιατί παρεξηγήθηκε.
Επειδή νιώθω ότι ορισμένοι δεν κατάλαβαν,θα εξηγήσω καποια πράγματα..το συγκεκριμένο άτομο μέσα στο καλοκαίρι είχε πάντα λεφτά για να ξοδεύει σε προσωπικές του ασχολίες..όταν έφτανε η στιγμή να κανονίσει κάτι μαζί μας τότε δεν είχε ποτέ λεφτά,όπως έλεγε,και παρ'όλα αυτά πρότεινε να τον πηγαίνουμε βόλτες.Εννοείται ότι εμείς θέλαμε να τον βοηθήσουμε,όπως και κάναμε άλλωστε..όλο το καλοκαίρι 2 φορές μόνο είχε πληρώσει τον καφέ του και το ποτό του,ενώ εμείς τον παίρναμε από το σπίτι και εμείς τον γυρίζαμε.Ποτέ δεν του ζητήσαμε κάτι και πραγματικά θέλαμε να βοηθάμε με τον τρόπο μας..μέχρι και λεφτά του είχαμε στείλει για τα έξοδά του στη πόλη που σπουδάζει!Δεν τίθεται λοιπόν θέμα τσιγκουνιάς ή οτιδήποτε άλλο για να σας προλάβω..το πρόβλημά μας ξεκίνησε όταν γύρισε και μας είπε ότι δεν τον έχουμε πάει για ποτό σε ένα συγκεκριμένο club,το οποίο απέχει 1 ώρα από την περιοχή που μένουμε και οι περισσότεροι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό λόγω πρωινού ξυπνήματος.Εκείνος θεώρησε σωστό να γυρίσει να μας πει λοιπόν,ότι δεν τον υπολογίζουμε και ότι όλο λόγια είμαστε.Λυπάμαι που πολλοί θεωρήσατε ότι είμαστε τίποτα παρτάκηδες με λεφτά,ούτε καν.Η εξομολογουμενη.
Blue Heart, καποιοι καταλάβαμε πολύ καλά την εξομολόγησή σου. Νομίζω ο φίλος σας, σας έβλεπε ως σοφέρ και πορτοφόλια. Μολις είδε οτι δεν του κάνετε ολα τα χατίρια θύμωσε μαζί σας. Νομίζω κάνατε ο,τι μπορούσατε γι αυτόν. Αν δε θέλει να γυρίσει δικό του πρόβλημα.
το ότι η κοπέλα στην εξομολόγηση λέει τα αυτονόητα και μερικοί την βγάζετε λάθος,με ξεπερνάει!!!Φαντάζομαι εσείς σκορπάτε τα λεφτά σας στους φίλους σας που έχουν την απαίτηση να τους κάνετε και ταξιδάκια.ΈΛΕΟΣ.Υποκριτές.
Σαφώς δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώνετε για άλλους και εννοείται ότι προηγούνται οι υποχρεώσεις, σε αυτά που γράφεις όμως δε φαίνεται να ανησυχεις για καμία υποχρέωση ούτε φαίνεται να τον θεωρείτε φίλο σας. Είναι φοιτητής, έχει κάθε δικαίωμα να μη δουλεύει όπως και εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να δουλεύετε. Επίσης δεν είναι υποχρεωμένος να οδηγεί. Μπορεί να μη θέλει να μάθει, μπορεί να μην έχει χρήματα για δίπλωμα (πόσο μάλλον για αυτοκίνητο). Αν θέλετε να κάνετε παρέα μόνο με άτομα που οδηγούν, οκ και αυτό δικαίωμά σας. Για κάποιο λόγο δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είχε μονίμως οικονομικές απαιτήσεις από εσάς. Υπάρχουν παρτάκηδες αλλά κάτι στον τρόπο που γράφεις με κάνει να πιστεύω ότι εσύ και η παρέα σου είστε οι κομπλεξικοί παρτάκηδες και όχι εκείνος. Όπως και να έχει η κατάσταση, προφανώς δεν ταιριάζατε ως παρέα για κάποιους λόγους οπότε καλύτερα για όλους που ξεκόψατε.
Αν θες να το πάμε Θεολογικά, από τότε που ο έχων δύο χιτώνες,δίνει τον ένα.Αν θες να το πάμε το κατά της Ondine ευαγγέλιο, από τότε που οι φιλίες δεν αναγνωρίζουν φράγκα. Προσωπικά δεν θα είχα αντίρρηση να πληρώνω ολόκληρο μισθό, σε φίλους μου που δυσκολεύονται, απλά και μόνο για να έχω χαρούμενες στιγμές μαζί τους. Αλλά όντως εγώ δεν είμαι η νόρμα, έχω αληθινούς φίλους.Ξέρεις τι είναι να αλλάζεις μάρκα στον καπνό που καπνίζεις, για να σου κάνει ο άλλος τράκα, χωρίς να του δείξεις οτι τον λυπάσαι;Μόκο για αρχή. Ίσως μεγαλώσεις κάποια μέρα.
σοβαρά μιλάς τώρα ε;;να σου ξεκαθαρίσω ότι όλοι μας πληρώνουμε για φίλους που δεν έχουν,δεν είσαι η μόνη..και όλοι μας έχουμε κάνει θυσίες..αλλά όταν ο άλλος απαιτεί πράγματα από σένα,έλα να μου πεις μετά αν θα έχεις την ίδια προθυμία να του δανείζεις!Μη βγάζεις εύκολα συμπεράσματα και μου λες να μεγαλώσω,γιατί σίγουρα δεν έχεις κάνει τις θυσίες που έχω κάνει εγώ για φίλους μου.
Νια-νια-νια-νια.Αν διάβασες την εξομολόγηση, είπες πως ο τύπος ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ, τι σε κάνει να πιστεύεις πως απαιτεί; Μήπως -ως φυσιολογικός άνεργος- νιώθει άσχημα που οι άλλοι έχουν φράγκα και πάνε πέρα δώθε, δείχνοντας του οτι δεν θέλουν να τον παίρνουν μαζί επειδή θεωρούν οτι τους εκμεταλλεύεται;Είναι εμφανές πως είσαι ρομαντική ψυχή, αλλά μη λες αηδίες σε παρακαλώ πολύ. Αν ένας στην παρέα έχει λεφτά, έχουν όλοι. Εγώ έτσι ξέρω.
επίσης,στην εξομολόγηση αναφέρει η κοπέλα ότι έχουν προσπαθήσει να τον πλησιάσουν,αλλά εκείνος δεν ανταποκρίνεται..τί σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είναι λίγο ηλίθιος και αυτός;
Καθόλου ηλίθιος δεν είναι. Αν βλέπει τους φίλους του που έχουν φράγκα να πηγαίνουν βόλτες και εκείνος να μένει πίσω, δεν βρίσκω καν λόγο να κάνει παρέα μαζί τους. Είναι καλύτερος τους από κάθε άποψη.Εσένα η ερώτηση σου πριν ήταν: Από πότε οι φίλοι πρέπει να πληρώνουν για όλα. Την θυμάσαι την ερωτησούλα σου;Από πάντα οι φίλοι πρέπει να πληρώνουν για όλα και να μοιράζονται μέχρι και το ψωμί τους. Τώρα αυτά που λες εγώ δεν τα ξέρω και ούτε θέλω να τα μάθω. Κράτα την άποψη σου. Κρατάω τους άφραγκους φίλους μου.
Καθόλου ηλίθιος δεν είναι. Αν βλέπει τους φίλους του που έχουν φράγκα να πηγαίνουν βόλτες και εκείνος να μένει πίσω, δεν βρίσκω καν λόγο να κάνει παρέα μαζί τους. Είναι καλύτερος τους από κάθε άποψη.Εσένα η ερώτηση σου πριν ήταν: Από πότε οι φίλοι πρέπει να πληρώνουν για όλα. Την θυμάσαι την ερωτησούλα σου;Από πάντα οι φίλοι πρέπει να πληρώνουν για όλα και να μοιράζονται μέχρι και το ψωμί τους. Τώρα αυτά που λες εγώ δεν τα ξέρω και ούτε θέλω να τα μάθω. Κράτα την άποψη σου. Κρατάω τους άφραγκους φίλους μου.
Μακάρι ο θεός να σου δίνει λεφτά και να τα ξοδεύεις με άλλους!Ωστόσο,άλλοι που δεν τα έχουν,δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.Καλή η θεωρία σου,αλλά στη πράξη όποιος το κάνει αυτό,καταντάει να χρωστάει.Καλή σου ημέρα.
On-dine νομίζω οτι έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Ο φιλος αυτός ήθελε να τον πηγαίνουν βόλτες και ταξίδια και ίσως να τον κερνάνε κι ολας. Δεν λέει οτι ο φίλος είχε πρόβλημα επιβίωσης, οτι δεν είχε να φάει ή οτι περνούσε άσχημα. Απλά όπως φοιτητής που δεν δουλεύει εχει περιορισμένα οικονομικά. Το να πληρώνεις ολόκληρο μισθό όπως λες σε φίλους για να βιοποριστούν ή γιατί δεν έχουν να φάνε το δέχομαι αλλά το να πληρώνεις συνέχεια τη διασκέδαση σε φίλους οχι. Επίσης ο "έχων δυο χιτώνες" αναφέρεται σε ήδη πρώτης ανάγκης. Απ οπου και να πιάσω το λογισμό σου μπάζει. Εγώ ως φοιτήτρια είχα περιορισμένα οικονομικά και έβγαινα όσο με έπαιρνε, δεν έκανα τράκα στους φίλους μους. Νομίζω αυτός δεν είναι πραγματικός φίλος γιατί εκμεταλλεύεται την καλύτερη οικονομική κατάσταση των φίλων του.Μια παροιμία λέει οτι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους κι οχι άδικα. Ο φίλος αυτός είχε την απαίτηση να του κάνουν τον σοφέρ κι οταν αρχισαν να του αρνούνται απομακρύνθηκε επειδή πλέον δεν του έκαναν τα χατήρια (αντί να κάτσει να το συζητήσει μαζί τους).
Το να μην θες να πληρώνεις τα καπρίτσια και τις βόλτες των φίλων σου επειδή εσύ δουλεύεις θεωρείται καπιταλιστικό? Εμένα μου φαίνεται μάλλον σκέψη κάποιου που δεν του αρέσει να τον εκμεταλλεύονται. Αλλά πάλι ίσως να φταίει το οτι μου αρέσει να στηρίζομαι στα πόδια μου και να μη βλέπω τους φίλους μου σαν πορτοφόλια...
Βρε κορίτσι μου μιλάμε για φιλους. Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν μιλάμε για συμβάσεις παρέας η χαβαλε. Οι φιλοι ουτε εκμεταλλεύονται ουτε βλέπουν πορτοφόλια ουτε νοιαζονται αν θα πάνε βόλτες η αν θα κάτσουν σπίτι πινωντας νερό επειδή δεν έχουν λεφτά για τπτ άλλο. Τους φιλους δε τους ντρεπομαστε, τους φιλους τους έχουμε σαν οικογένεια και τρακα τους κάνουμε και λεφτά ζητάμε και εκείνοι το ίδιο και όταν έχουμε λεφτά πάμε και τους παίρνουμε εκείνο το ωραίο μπλουζάκι που είδαν στη βιτρίνα κ το ζηλεψαν. Πραγματικα αδυνατω να σας διδαξω την έννοια της φιλίας, γιατί εκεί ολισθαινετε. Το οτι θες να πατάς στα πόδια σου, ασχολιαστο. Η κοινωνία της ενοχής. Λες και η βοήθεια αν τη ζητας απο δικούς σου ανθρώπους είναι φτου κακά.Οτι να ναι διαβάζω εδώ μέσα.
Μάλλον ζεις σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Αν κατέβεις απο το ροζ συννεφάκι σου θα δεις οτι εδώ παιδιά εκμεταλλεύονται τους γονείς τους για να τους δίνουυν χρήματα, γονεις εκδίδουν τα παιδιά τους, αδέρφια τσακώνονται και σκοτώνονται για λεφτά. Και μου λες οτι στην φιλία δεν υπάρχει εκμετάλλευση? Εδώ υπάρχει στην οικογένεια. Και ναι οσον αφορά τα καπρίτσια μου και τα ταξίδια μου μου αρέσει να στηρίζομαι στα πόδια μου! Βοήθεια θα ζητήσω οταν την έχω ανάγκη, το να πάς ταξίδι δεν είναι ανάγκη είναι πολυτέλεια, ε αν δεν έχω δε θα ζητήσω, άλλο να μου την προσφέρουν. Γι'αυτό δε λέω να μην κάνουμε δώρα στους φίλους μας και να μην τους στηρίζουμε αλλά όταν το απαιτούν, έστω και έμμεσα, δεν το βρίσκω λογικό να πληρώσω.Η κοπέλα εδώ λέει οτι ο φίλος τους θεωρούσε αυτονόητο οτι θα έχει αμάξι και σοφέρ χωρίς να συνεισφέρει ποτέ (και από τα λεγόμενά της γινόταν ένα ολόκληρο καλοκαίρι). Το ζητούσε δηλαδή, δεν ειναι οτι του το προσέφεραν συνέχεια οι φίλοι του. Αλλο να εξυπηρετήσεις κάποιες φορές έναν φίλο σου, να του κάνεις δώρα και να τον βοηθήσεις οταν έχει πρόβλημα κι αλλο να υποκύπτεις στις απαιτήσεις τους. Η φιλία είναι αμφίδρομη κι οχι μονόδρομη.Οσο για την έννοια της φιλίας δεν χρειάζεται να μου τη διδάξεις, τη γνωρίζω πολύ καλά. Εχω αδερφικούς φίλους που με έχουν βοηθήσει και τους έχω βοηθήσει και νοιωθω τυχερή γι'αυτό.