ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
26.9.2016 | 18:06

Erasmus Σουηδία, Τσεχία, Γερμανία

Hey, σκέφτομαι να δηλώσω για erasmus το πανεπιστήμιο Lunds στη Σουηδία, το Charles στη Πράγα, Τσεχία και το Goethe στη Φραγκφούρτη, Γερμανία. Αν έχει πάει κάποιος σε ένα από τα 3 πανεπιστήμια ή τουλάχιστον σε ένα πανεπιστήμιο στη χώρα/πόλη στην οποία βρίσκονται, θα ήθελα να μου πείτε εντυπώσεις, δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίσατε (οικονομικά, κοινωνικά, σχετικά με εστίες/διαμερίσματα κτλ.) ή αν έχετε να μου δώσετε καμιά συμβουλή. Επίσης τι οικονομική υποστήριξη προσφέρει το erasmus?
3
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ (έχοντας επισκευθεί τη Σουηδία και την Τσεχία) θα πήγαινα σε μία από τις πιο πολιτισμένες χώρες που υπάρχουν στον πλανήτη (Σουηδία) να δεις τι σημαίνει να είσαι πολίτης ενός μοντέρνου κράτους κι όχι Τσεχία. Δε συγκρίνονται.
Ούτε εγώ έχω πάει Έρασμους αλλά για τοσυγκεκριμενο πανεπιστήμιο στην Πράγα έχω ακούσει και εγώ καλά πράγματα. Επίσης με παιδιά που χω μιλήσει μου χουν πει πως για να ναι κάποιος πιο άνετα οικονομικά θα ταν καλύτερα να διαλέξει χώρα με φθηνό κόστος ζωής. Οπότε λάβε και αυτό υπ όψιν σου. Τελος καλά να περάσεις οπου και αν πας. Να ξέρεις πως σε ζηλεύω απίστευτα. Το χω βάλει και γω στο πρόγραμμα σε κάνα δύο χρονακια :Ρ
Δεν έχω πάει Ερασμους σε καμία από αυτές τις χώρες αλλά προσωπικά ψηφιζω Τσεχια δαγκωτο, έχω ζήσει κιόλας εκεί για 2 χρόνια και από όλες τις απόψεις είναι ευχαριστημένη. Η Πραγα γενικά είναι πιο φτηνή από τις άλλες 2, στο κέντρο της Ευρωπης, κοσμοπολίτικη και με πολύ ενδιαφέρουσα ζωή. Επίσης το πανεπιστήμιο είναι εξαιρετικό από ότι ακούω. Βέβαια δεν μας λες τι σπουδαζεις, κάτι που παίζει ρόλο στην επιλογή. Αν είσαι πχ στα παιδαγωγικά καλλίτερα να προτιμήσεις την Σουηδια.Το Ερασμους γενικα αν δεν κάνω λάθος δίνει από 400 έως και 500 το μήνα ανάλογα με την χώρα μετακινήσης. Μπορείς να το ελέγξεις βέβαια στην σελίδα του Γραφείου Ερασμους της σχολής σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ