To μωρό από το εμβληματικό εξώφυλλο των Νirvana μεγάλωσε και φωτογραφίζεται ξανά με τον ίδιο τρόπο

To μωρό από το εμβληματικό εξώφυλλο των Νirvana μεγάλωσε και φωτογραφίζεται ξανά με τον ίδιο τρόπο Facebook Twitter
3

Το μωρό από το εμβληματικό εξώφυλλο του «Nevermind», του 2ου δίσκου των Nirvana που κυκλοφόρησε στις 24 Σεπτεμβρίου του 1991, είναι άντρας πια και αποφάσισε να φωτογραφηθεί ξανά με τον ίδιο τρόπο, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την κυκλοφορία του δίσκου.

Αρχικά, ο Spencer Elden, καλλιτέχνης με έδρα το Λος Άντζελες, ήθελε να φωτογραφηθεί γυμνός κάτω από το νερό, όπως ακριβώς και στη φωτογραφία του εξωφύλλου του δίσκου, αλλά όπως εξήγησε στη «New York Post», ο φωτογράφος θεώρησε πως θα φαινόταν περίεργο και έτσι εγκατέλειψε την ιδέα.

«Η επέτειος αυτή σημαίνει πολλά για μένα. Είναι παράξενο πως έκανα κάτι για πέντε λεπτά όταν ήμουν τεσσάρων μηνών και εξελίχθηκε σε μία τέτοια, εμβληματική εικόνα», δήλωσε.

To μωρό από το εμβληματικό εξώφυλλο των Νirvana μεγάλωσε και φωτογραφίζεται ξανά με τον ίδιο τρόπο Facebook Twitter

Πώς ακριβώς όμως προέκυψε αυτή η φωτογραφία; Το 1991, σύμφωνα με το περιοδικό «Time» ο φωτογράφος Kirk Weddle ρώτησε τους γονείς του Elden αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μωρό τους σε μία φωτογράφηση για μία άσημη, τότε μπάντα, τους Nirvana.

Οι γονείς συμφώνησαν, η φωτογράφιση κράτησε μόλις 15 δευτερόλεπτα και αργότερα προστέθηκε ψηφιακά το δολάριο στην πετονιά.

Για τη συμμετοχή του μικρού Elden οι γονείς του έλαβαν μόλις 200 δολάρια όπως δήλωσε ο πατέρας του στο NPR το 2008. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο φωτογράφος John Chapple έδωσε ξανά 200 δολάρια στον Elden για να την επαναλάβουν.

Την ίδια φωτογράφιση είχε κάνει ο Elden και πριν από 10 χρόνια, για τη συμπλήρωση τότε των 15 χρόνων από την κυκλοφορία του δίσκου.

Το «Nevermind» περιελάμβανε τραγούδια όπως το «Smells Like Teen Spirit» και το «Come as You Are» και εκτόξευσε τη φήμη των Nirvana, πουλώντας πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Με στοιχεία από τη New York Post

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια