«Όχι» σε προσφυγόπουλα από σχολείο στην Φιλιππιάδα - Πρωτοφανής ανακοίνωση για θρησκευτικό φανατισμό και διαφορά πολιτιστικού επιπέδου

«Όχι» σε προσφυγόπουλα από σχολείο στην Φιλιππιάδα - Πρωτοφανής ανακοίνωση για θρησκευτικό φανατισμό και διαφορά πολιτιστικού επιπέδου Facebook Twitter
28

Μετά την περίπτωση του Συλλόγου Γονέων σε σχολείο του Ωραιόκαστρου που αρνήθηκε να δεχθεί προσφυγόπουλα, έτερος σύλλογος γονέων, στην Φιλιππιάδα αυτή φορά, αρνείται την παραχώρηση του σχολείου σε παιδιά προσφύγων, ακόμη και κατά τις απογευματινές ώρες.

Σε μια μακροσκελή επιστολή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας επικαλείται μεταξύ άλλων ιατρικούς, εκπαιδευτικούς και θρησκευτικούς λόγους, και "δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας".

Ανάμεσα σε όσα αναφέρονται, ο Σύλλογος μιλά για προσφυγόπουλα που δεν είναι εμβολιασμένα και θα βάλουν σε κίνδυνο τα παιδιά του, κάνοντας λόγο για "άκρως μεταδοτικές ασθένειες". Ταυτόχρονα σημειώνει πως η ένταξή τους "θα αλλοιώσει αφενός τον ελληνικό χαρακτήρα των σχολείων" και θα λειτουργήσει ως "υποβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας".Οι γονείς διευκρινίζουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το σχολείο ούτε τις απογευματινές ώρες, καθώς "ο προαύλιος χώρος χρησιμοποιείται τότε για αθλοπαιδιές, πολιτιστικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες".

 

Αίσθηση προκαλεί το σημείο της επιστολής όπου αναφέρονται οι θρησκευτικοί λόγοι που επικαλείται ο Σύλλογος με τη διευκρίνιση: "Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι", με τους γονείς να χαρακτηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς τα παιδιά εκκολαπτόμενους τρομοκράτες. "Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό που όπως αποδεικνύεται από τις φανατικές επιθέσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν, αλλά να πλήξουν την Θρησκεία μας. Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων μας αλλά και των ηρώων μας θα εξακολουθούν να κοσμούν τις τάξεις μας και περιμένουμε από όλους τους μαθητές να τις σέβονται" τονίζεται χαρακτηριστικά. 

 

Στον επίλογο κάνουν εκ νέου λόγο για "αλλοίωση πτυχών του δικού μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας" και "ύποπτη διαδικασία  μας, που με πολλές στερήσεις εξασφαλίζουμε". "Σας καθιστούμε υπεύθυνους για ακραίες συμπεριφορές που ενδεχομένως προκύψουν" τονίζει ο Σύλλογος, απευθυνόμενος προς την τοπική αυτοδιοίκηση, το υπουργείο Παιδείας και βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας:

"Από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας

Προς: 1) Περιφερειάρχη Ηπείρου 2) Περιφερειάρχη Πρέβεζας 3) Δήμαρχο Ζηρού 4) Περιφερειακή Διευθύντρια Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Ηπείρου 5) Διευθυντή Α/ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Πρέβεζας 6) Υπουργείο Παιδείας - Διεύθυνση Προσφύγων – Μεταναστών 7) κο Μπάρκα Κων/νο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας 8) κο Γιαννάκη Στέργιο Βουλευτή Ν. Πρέβεζας

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 μετά τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων και κηδεμόνων στην οποία οι παρευρισκόμενοι γονείς συμφωνήσαμε τα κατωτέρω, προκειμένου να αποσταλεί η παρούσα επιστολή.

To Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας. Οι λόγοι εναντίωσής μας είναι οι εξής:

  1. Δεν είναι αναγκαίο να ενταχθούν στο σύνολο της κοινότητας μας εφόσον φιλοξενούνται όπως αρχικά διαβεβαιώσατε την τοπική κοινωνία για 6 ως 8 μήνες. Οι ίδιοι διαδηλώνουν και ζητούν να φύγουν, από την χώρα. Ποια λοιπόν είναι τα σχέδια για αυτούς και συνεπώς για την κοινωνία μας;

  2. ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Προέρχονται από άλλη Ήπειρο, με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο ασθενειών και συνθηκών υγιεινής. Δεν είναι εμβολιασμένοι σύμφωνα με το Εθνικό μας σύστημα εμβολιασμού και είναι άγνωστο αν είναι έστω εμβολιασμένοι από το περιβάλλον που προέρχονται. Σε καθημερινή βάση ενημερωνόμαστε για παρουσία νέων περιστατικών από ασθένειες που έχουν εκλείψει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις με άκρως μεταδοτικές ασθένειες στις οποίες δεν συνεργάστηκαν καθόλου με τις υγειονομικές αρχές. Θεωρούμε ότι τα παιδιά αυτά χρήζουν ειδικής μέριμνας λόγω των ψυχικών τραυμάτων και των καταστάσεων που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια στις πατρίδες τους. Παράγοντες που ίσως δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην προσαρμογή τους. Γνωρίζοντας τα παραπάνω ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα τηρηθούν οι βέλτιστες συνθήκες υγιεινής που απαιτούνται σε κάθε σχολείο.

  3. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν παιδιά μεταναστών τα οποία έχουν:
    α) τεράστιο εκπαιδευτικό κενό λόγω της πολύχρονης αποχής τους από οποιαδήποτε μορφή εκπαίδευσης,
    β) διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας, τη θρησκεία, με ελληνόπουλα που οι γονείς τους στερήθηκαν και στερούνται για να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη μόρφωση, αυτή που αναγνωρίζουν και συγχαίρουν τα σχολεία της Ευρώπης.
    Πως μπορεί ένα παιδί, των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, δεκατριών ή δεκαπέντε ετών να ενσωματωθεί στην ίδια τάξη με μικρότερα παιδιά δεδομένου ότι δεν θα γνωρίζει βασικές λέξεις ελληνικής γλώσσας; Μήπως οδηγηθούμε σε σχολικό εκφοβισμό εναντίων των παιδιών μας;
    Στο σύνολο αυτά τα παιδιά είναι ορισμένες φορές πολύ περισσότερα από τα ελληνόπουλα που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας είναι πολύ μικρή και διαθέτει μόλις τρία δημοτικά σχολεία μικρής δυναμικότητας. Η ένταξη επομένως των προσφυγόπουλων θα αλλοιώσει αφενός τον ελληνικό χαρακτήρα των σχολείων και αφετέρου θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες στο μαθησιακό κομμάτι των μαθητών των δημοτικών της πόλης μας. Σαν γονείς βλέπουμε μπροστά μας να έρχεται η υποβάθμιση της εκπαίδευσης και γενικότερα του μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας.

  4. Ο προαύλιος χώρος του σχολείου χρησιμοποιείται τις απογευματινές ώρες για αθλοπαιδιές, πολιτιστικά δρώμενα και άλλες δραστηριότητες καθώς δεν υπάρχουν άλλοι χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας (πλατείες –αθλητικές εγκαταστάσεις) στην Παλαιά Φιλιππιάδα. Οι αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για μαθήματα σκακιού, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και για διδασκαλία παραδοσιακών χορών των παιδιών του σχολείου και της ευρύτερης περιοχής.

  5. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιορτάζουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σχολείο που σέβεται την ιστορία, τους αγώνες και τις θυσίες του Έθνους του αλλά και σέβεται την ιστορία και τις θρησκείες των άλλων λαών. Δεν θα επιτρέψουμε των θρησκευτικό φανατισμό που όπως αποδεικνύεται από τις φανατικές επιθέσεις σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν σκοπό να σεβαστούν, αλλά να πλήξουν την Θρησκεία μας. Οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας, των Αγίων μας αλλά και των ηρώων μας θα εξακολουθούν να κοσμούν τις τάξεις μας και περιμένουμε από όλους τους μαθητές να τις σέβονται.

  6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ. Το χάσμα στον πολιτισμό είναι τόσο μεγάλο που μια βίαιη μετακίνηση και εγκατάσταση μεταναστών στον τόπο μας μόνο προβλήματα προσαρμογής θα δημιουργήσει. Και είναι πιθανόν να αλλοιώσει πτυχές του δικού μας πολιτισμού, όπως της Εθνικής, Πολιτισμικής και Θρησκευτικής μας ταυτότητας. Σε μια ύποπτη διαδικασία υποβίβασης του βιοτικού και μορφωτικού επιπέδου των παιδιών μας, που με πολλές στερήσεις εξασφαλίζουμε. Σας καθιστούμε υπεύθυνους για ακραίες συμπεριφορές που ενδεχομένως προκύψουν. Κανένα αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού δε δικαιολογεί την αποδοχή της μείωσης.
    Σαν σύλλογος γονέων δεν είμαστε αντίθετοι στην μόρφωση των παιδιών των πραγματικών προσφύγων εφόσον επιθυμούν την πραγματική και ομαλή τους ένταξη στην τοπική κοινωνία οικειοθελώς και χωρίς εξαναγκασμό από τρίτους. Άλλωστε η τοπική κοινωνία αγκάλιασε, στήριξε και στηρίζει με πράξεις και υλικά τους συνανθρώπους μας αυτούς.

Για τους ανωτέρω λόγους επιθυμούμε και απαιτούμε την πλήρη ενημέρωση από αρμόδιο φορέα για το εν λόγω θέμα, ώστε μελλοντικά να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την τοπική κοινωνία.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας"

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, που παρέλαβε ταχυδρομικά, χθες το απόγευμα, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, συνιστά νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αποφυγή καλλιέργειας κλίματος ανησυχίας και φόβου. Ο κ. Καχριμάνης τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι με τον διάλογο και την συνεργασία, μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, οι οποίες, ούτε την εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν θα υποβαθμίσουν, αλλά αντιθέτως, θα δημιουργήσουν καλές συνθήκες εκπαίδευσης για τα προσφυγόπουλα. Ο περιφερειάρχης αναφέρει παράλληλα, πως παρ' ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει εμπλοκή στο προσφυγικό, βοηθά στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών στα κέντρα φιλοξενίας.

 

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής, εμφανίζεται να κρατάει αποστάσεις, ωστόσο επισημαίνει, πως η στάση του Δήμου απέναντι στο προσφυγικό είναι γνωστή από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Κέντρου, στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη, καθώς αποδεικνύει καθημερινά, με πράξεις, την υποστήριξή του προς τους πρόσφυγες. Ο κ. Καλαντζής είπε ότι «οι γονείς έχουν ανησυχία, στο βαθμό που κρίνουν οι ίδιοι, όσον αφορά τις συνθήκες εκπαίδευσης και υγιεινής των παιδιών και ζητούν κάποιες διασφαλίσεις». Επιπλέον, πρόσθεσε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πλαίσιο και οδηγία, για το πώς θα λειτουργήσει η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Σημειώνεται πως η θέση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πρέβεζας, η οποία αναμένεται αύριο να συνεδριάσει για το επίμαχο ζήτημα.

 

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Μια δράκα αμόρφωτων και θρησκόληπτων κατσαπλιάδων μαζεύτηκε για να αποφασίσει αν μια μερίδα παιδιών θα ασκήσει ένα από τα θεμελιωδέστερα δικαιώματα της, συνήλθε, συνεδρίασε, αποφάσισε και ως επίσημος εξουσιοδοτημένος φορέας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται η φράση "φανατικές επιθέσεις". Αυτό το μιαρό τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην έκφραση κείμενο διαβάστηκε από τόσους πολλούς, πέρασε από από τόσα μάτια, εκφωνήθηκε, διαβάστηκε χαμηλόφωνα, διαβάστηκε στην τουαλέτα, στον καφέ, στο αυτοκίνητο, στον καναπέ και δεν βρέθηκε ένας... ΈΝΑΣ!... να διορθώσει αυτά τα άθλια ελληνικά!!! Αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να διαφυλάξουν.. τι; τον πολιτισμό ΜΑΣ; την γλώσσα μας;;; τον δικό τους " πολιτισμό" μπορούν να τον κάνουν ό,τι θέλουν, για τον ελληνικό είναι παντελώς ανάξιοι να αποφασίσουν το οτιδήποτε!!!Τυχερά μες στην ατυχία τους τα παιδάκια των προσφύγων, γλιτώσαν από αυτόν τον ναό αμάθειας και αγραμματοσύνης, από αυτήν την χαβούζα!!!Κλαίω γονατιστός από τα γέλια όσο σκέφτομαι ότι εννοούσαν "φονικές επιθέσεις"...
Δικαιωμα τους ειναι να μην τους θελουν, δεν μπορει και δεν εχει δικαιωμα να τους επιβαλλει κανεις σε τοπικο επιπεδο, πρεπει να αποφασισει η κοινωνία. Συγνωμη μπορει να ακουγεται σκληρο, αλλα αυτοί ειναι οι αλήθεια, επισης ο φορολογουμενος πρέπει να εχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Επίσης νησάφι με την ιντερνετικη ευαισθησία, οταν ομως είναι στο χωράφι του καθενος ολοι αντιδρουνε εντονα. Αυτό ειναι υποκρισία κυριοι
"Η Ελλάδα θα απορροφήσει 1Ο.ΟΟΟ.ΟΟΟ€ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ την επόμενη τριετία."Τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς; Ποιός σου είπε, που διάβασες οτι θα φορολογηθείς;
Τί πα να πει παιδιά; Αφεντικά και δούλοι, σκατά γινήκαμ' ούλοι;;; Εμείς υποστηρίζουμε μόνο ντόπια κρέατα...(Για όποιον δεν κατάλαβε, φυσικά δεν σοβαρολογώ)
Επισης αυτα ειναι τα μηνυματα αγαπης που διδασκει ο ελληνοταλιμπανικος χριστιανισμος.Ρε υποκριτες, αυτα σας διδαξε ο χριστος? Μαλλον τα ελεγε λιγο διαφορρετικα
ΑΥΤΟΣ ειναι ο μεσος ελληνοταλιμπαν ελληνορθοδοξος.Ρατσιστης και ξενοφοβικος. Ρε μπαγλαμαδες οταν οι κοντινοι σας προγονοι πηγαν ξυπολητοι σε γερμανια, ηπα κλπ δεν βαλανε τα παιδια τους σε σχολεια?
Να απαιτήσουν να μην διδάσκεται και το κεφάλαιο της βυζαντινής ιστορίας που αφορά στη δυναστεία των Ισαύρων γιατί ήταν Σύριοι.Επίσης, 100% χριστιανοί; τέτοια σιγουριά;
<<διαφορετικές αντιλήψεις για το ρόλο της οικογένειας, τη θέση της γυναίκας>> Πηγή: www.lifo.grχώρια που το καλοκαίρι τα κοριτσάκια θα φορούν μπουρκίνι - αυτό πού το βάζετε, ε; ε; ε;
Εχω ζησει ολη μου τη ζωη μεχρι να φυγω για σπουδες στη διπλανη πολη. Οποιος ειναι περιοικος, γνωριζει το εν κινδυνω πολιτιστικο επιπεδο της πολης.Τιμουν τις γιορτες με φραπεδιες στο γηπεδο...Οσο για τις...απογευματινες δραστηριοτητες με σκακι και παραδοσιακους χορους.Μηχανακι πειραγμενο και blevedere.Και ως εκει.Βεβαια και προτιμουν α μην ερθουν οι προσφυγες.Ακους εκει..Θελουν και παιδεια...Δεν βλεπουν οτι αυτοι που την εχουν τη φτυνουν;Ντιπ βλαμμεν' ειν' τουτ οι προσφυγες...
Έχω καταγωγή από εκεί, πηγαίνω κάθε χρόνο και προσυπογράφω. Εκτός του ότι το πολιτιστικό επίπεδο που τόσο κόπτεται ο σύλλογος να διαφυλάξει είναι μάλλον προϊόν της φαντασίας τους, εκτός του ότι σου πέφτουν τα μαλλιά ακούγοντας τον τρόπο που μιλούν και συμπεριφέρονται τα πιτσιρίκια έξω, εκτός του ότι κυρίες που αγωνιούν για τη θέση της γυναίκας στο Ισλάμ κατά τ' άλλα τρέμουν μην κουνηθεί τρίχα στα μαλλιά τους από τη θέση της και μην δεν βγουν σινιέ στην πλατεία για καφέ, έχω να σημειώσω και κάτι άλλο: καθημερινά πρόσφυγες κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης για να κάνουν ψώνια στην αγορά και δεν άκουσα κανέναν κάτοικο-καταστηματάρχη να κάνει παράπονα. Φαίνεται είναι οκ όταν μας τα "ακουμπάνε", αρκεί βέβαια να φεύγουν αμέσως μετά για τον καταυλισμό. Και μην ακούσω "δεν είναι όλοι έτσι". Άμα είναι όλα τα προσφυγόπουλα εκκολαπτόμενοι τρομοκράτες, μπορούμε αντίστοιχα να πούμε ότι όλοι οι κάτοικοι είναι ξενοφοβικοί υποκριτές.
Πολύ "λίγοι" οι άνθρωποι αυτοί για να ανταποκριθούν στις περιστάσεις. Και εν πάσει περιπτώσει, ποιός αποφασίζει για δημόσιο χώρο; Τσιφλίκι τους είναι;
Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω σε αυτή την ανακοίνωση...Και να σημειώσω ότι δεν ανήκω καν στις ομάδες εκείνες οι οποίες δέχονται *κάθε* μορφή έκφρασης φανατισμού και ακρότητας που μπορεί να εκφραστούν από μειονότητες, στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης πολιτικής ορθότητας, προστασίας της "ιδιαιτερότητας" και εν τέλει πολιτισμικού σχετικισμού.Αλλά ο λόγος που διατυπώνεται εδώ είναι ακραία ξενοφοβικός και παρασάγγας απέχει από κάθε μορφή δυτικών αξιών.Στο υγειονομικό κομμάτι δεν θα αναφερθώ, έχει καλυφθεί το θέμα λόγω της περίπτωσης του Ωραιοκάστρου.Στο θρησκευτικό: "Το 100% των μαθητών μας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Γιορτάζουμε όλες τις θρησκευτικές μας γιορτές όπως αρμόζει σε κάθε ελληνικό σχολείο που σέβεται την ιστορία [...]. Δεν θα επιτρέψουμε των (sic) θρησκευτικό φανατισμό". ΣΟΒΑΡΑ; Χτυπίεστε μπας και σας αγγίξει το Ισλάμ και αφήσει χρώμα πάνω στον "100%" χριστιανισμό σας και κατά τα άλλα αντιμάχεστε στον "θρησκευτικό φανατισμό"; Ξεφυτρώσατε από σκετσάκι των Monty Python; Και τι θα κάνουν πια τα αλλόθρησκα παιδάκια; Θα σας κατηχήσουν με το ζόρι; Θα σας λερώσουν την πίστη;Στο πολιτισμικό: Όλοι λοιπόν είναι ένοχοι μέχρις αποδείξεως του εναντίου. Ωραία συλλογιστική. Μπα, ούτε καν: δεν τους δίνετε την ευκαιρία για απόδειξη. Είναι υποψήφιοι τρομοκράτες και θα δείρουν κι όλα τα κορίτσια στο σχολείο, βγήκε η ετυμηγορία.Πάτε καλά; Αν υποθέσουμε ότι εσείς εμφορείστε από τις όλες τις προοδευτικές ευρωπαϊκές αξίες (βλέποντας αυτό το κείμενο, ΠΟΛΥ αμφιβάλλω), αυτός είναι ο τρόπος να τις υπερασπιστείτε; Αποκλείοντας, γκετοποιώντας, τσουβαλιάζοντας ανθρώπους; Ακριβώς αυτές οι συμπεριφορές είναι που μπορούν πολύ πιο εύκολα να οδηγήσουν τις μειονότητες στην περιθωριοποίηση και από εκεί ενίοτε στην ριζοσπαστικοποίηση. Η συνύπαρξη, η αποδοχή, ο διάλογος είναι το αντίδοτο στον φονταμεταλισμό, όχι η ύψωση τειχών!Για τους εκπαιδευτικούς λόγους: Πουθενά δεν διάβασα ότι θα βάλουν παιδιά σε υπάρχουσες τάξεις χωρίς να μιλάνε γρι ελληνικά. Γι'αυτό πρέπει να υπάρξουν τα απογευματινά μαθήματα. Τα οποία αρνείστε επειδή υπάρχουν "αθλοπαιδιές και λοιπές δραστηριότητες". Και δεν υπάρχει κανένας άλλος κοινοτικός χώρος, κανένα άλλο σημείο για να γίνουν; Και πόσο συχνές είναι αυτές πια; Δεν σας ζήτησε κανείς να ανοίξετε τα σπίτια σας στους ανέστιους ανθρώπους. Είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει μια χωρική/χρονική ρύθμιση των "αθλοπαιδιών και λοιπών δραστηριοτήτων" για ένα διάστημα; Όταν για τους άλλους παίζεται το στλιχειώδες αγαθό της εκπαίδευσης; Είναι τεράστια θυσία;
Το θέμα ΕΛΗΞΕ και δεν δεχόμαστε ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.Τα παιδιά των μεταναστών θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ πληρωμένη από τους Ελληνες και θα παρακολουθούν σχολείο μαζί με τα παιδιά των χωρικών.Εκατονταετίες ολόκληρες η ντόπια αντίδραση μπόλιαζε τα μυαλά των νέων τις με άχρηστες και επικίνδυνες έννοιες του πατριωτισμού και της εθνικής ταυτότητας. Ολα αυτά αλλάζουν, η νέα γενιά θα αποκτήσει διεθνιστική αντίληψη. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ...
Τι έγινε ρε παιδιά; Εγώ νόμιζα πως στην Ελλάδα είναι όλοι αριστεροι! Εκτός και αν είμαστε αριστεροί στις ουτοπικές μ2λ2κιες περί οικονομίας και φασιστες του κερατα όταν πρόκειται για θέματα πολιτισμού.Να το κοιτάξουμε αυτό. Δεν μπορεί και εθνικιστές και σοσιαλιστές. Ή μήπως μπορεί;
Ο μέσος Έλληνας είναι "αριστερός" μόνο όταν ακούει για διαγραφές χρέους και προσλήψεις στο δημόσιο. Τις άλλες φορές είναι το κλασσικό δεξιό απολειφάδι του προηγούμενου αιώνα.
..ευτυχώς!!! Δε βλέπω να υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ (ακρο-)δεξιών και αριστερών...κτήνη είναι και τα δύο, αλλά συγκεκριμένα για την αριστερά του σήμερα(όχι του προηγούμενου αιώνα) δες ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στο άρθρο του lifo για την Marfin.....