Η Κιμ Καρντάσιαν εναντίον της Τουρκίας και των αρνητών της γενοκτονίας των Αρμενίων με ολοσέλιδη διαφήμιση στους New Υork Times

Η Κιμ Καρντάσιαν εναντίον της Τουρκίας και των αρνητών της γενοκτονίας των Αρμενίων με ολοσέλιδη διαφήμιση στους New Υork Times Facebook Twitter
(Mike Coppola/Getty Images for People.com)
3

 

H Kim Kardashian συνήθως απασχολεί τις ταμπλόιντ στήλες των μεγάλων εφημερίδων, αλλά σήμερα το όνομά της φιγουράρει στην κατηγορία "Πολιτική" και πολλοί κάνουν λόγο για μια πολύ σημαντική παρέμβαση. Η επιδραστική περσόνα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας πλήρωσε –κατά πληροφορίες ένα μεγάλο ποσό– για μια ολοσέλιδη καταχώριση στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας New York Times προκειμένου να πάρει θέση για τη γενοκτονία των Αρμενίων και να επιτεθεί στους αρνητές της.

Η δημοσίευση της Kardashian έρχεται ως πληρωμένη απάντηση σε μια αμφιλεγόμενη ολοσέλιδη διαφήμιση που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό της Wall Street Journal πριν από μερικούς μήνες. Η επίμαχη διαφήμιση υποβάθμιζε την τουρκική βαρβαρότητα καλώντας τους Αμερικανούς να σταματήσουν τους ισχυρισμούς και τη διαδικασία αναγνώρισης της γενοκτονίας.

 


 

Η οικογένεια Kardashian είναι αρμενικής καταγωγής και το θέμα της γενοκτονίας είναι κάτι στο οποίο η Κim έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Τη δημοσίευση της Κim στους New York Times υποστήριξε συνυπογράφοντας το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αρμενίων.

«Τα ψέματα κάνουν πάντα καλά πρωτοσέλιδα και τα καλά πρωτοσέλιδα φέρνουν πωλήσεις περιοδικών. Αυτό είναι κάτι που εγώ και η οικογένειά μου έχουμε συναντήσει συχνά στο παρελθόν και πάντα το αφήναμε να περάσει. Αλλά όταν άκουσα για αυτή την ολοσέλιδη διαφήμιση των αρνητών της γενοκτονίας των Αρμένιων στη Wall Street Journal δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι», γράφει στο άρθρο της η Kardashian.

 


 

Είπε πως η καμπάνια στη WSJ αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας για να αποκαταστήσει τη φήμη της Τουρκίας και έκανε λόγο για λόμπι το οποίο χρησιμοποιεί το χρήμα για το «ξέπλυμα» της χώρας. Παράλληλα επιτέθηκε στην εφημερίδα που δέχτηκε να παραχωρήσει έναντι κέρδους μια τόσο αμφιλεγόμενη καμπάνια, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή ανήθικα ανεύθυνη.

Λιγότερο από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, παρά την ευρεία αναγνώριση από την ακαδημαϊκή κοινότητα, παραδέχονται την εξόντωση 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων ως γενοκτονία.

«Πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι αν η Τουρκία είχε θεωρηθεί υπεύθυνη για τη γενοκτονία των Αρμενίων και είχε τιμωρηθεί για όσα είχε κάνει, το Ολοκαύτωμα μπορεί να μην είχε συμβεί. Το 1939, μια εβδομάδα πριν από τη ναζιστική εισβολή στην Πολωνία, ο Χίτλερ είπε: ''Ποιος, άλλωστε, μιλάει σήμερα για την εξόντωση των Αρμενίων;''. Εμείς το κάνουμε. Εμείς πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να μιλήσουμε γι' αυτό μέχρι να αναγνωριστεί από την κυβέρνησή μας, διότι όταν αρνούμαστε το παρελθόν μας θέτουμε σε κίνδυνο το μέλλον μας», συνέχισε Kardashian.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτισμός / Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα δάνειο με έναν ακρωτηριασμένο ναό

«Η επανένωσή τους αφορά την αποκατάσταση της καλλιτεχνικής, αρχιτεκτονικής και ιστορικής ακεραιότητας ενός μοναδικού μνημείου που δεν έπρεπε ποτέ να είχε διαμελιστεί», υπογραμμίζει στη νέα παρέμβασή της
THE LIFO TEAM
Η Μέριλ Στριπ ως Άσλαν στο Narnia εξόργισε συντηρητικούς χριστιανούς στις ΗΠΑ

Πολιτισμός / Η Μέριλ Στριπ ως Άσλαν στο Narnia εξόργισε συντηρητικούς χριστιανούς στις ΗΠΑ

Η νέα «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ δεν έχει βγει ακόμη, αλλά συζητιέται ήδη για δύο λόγους: η Μέριλ Στριπ δίνει τη φωνή της στον Άσλαν και η ταινία φαντάζεται τη γέννηση της Νάρνια μέσα από μια αισθητική που κοιτάζει προς τον Ντέιβιντ Μπόουι.
THE LIFO TEAM
Ο εκδότης του Τέλισον Ορελιέν παγώνει την προώθηση του βιβλίου

Πολιτισμός / Ο εκδότης του Τέλισον Ορελιέν παγώνει την προώθηση του βραβευμένου μυθιστορήματός του

Μετά τις καταγγελίες για χρήση τεχνητής νοημοσύνης οι Éditions du Boréal αναστέλλουν προσωρινά τις προωθητικές δραστηριότητες γύρω από το «C’était ça ou mourir». Ο συγγραφέας αρνείται ότι χρησιμοποίησε AI.
THE LIFO TEAM
MNEK: «Είμαι χοντρός, μαύρος και γκέι. Προσπάθησε να το πουλήσεις αυτό»

Πολιτισμός / MNEK: «Είμαι χοντρός, μαύρος και γκέι. Προσπάθησε να το πουλήσεις αυτό»

Ο Βρετανός τραγουδοποιός και παραγωγός πίσω από επιτυχίες της Beyoncé, της Kylie Minogue και της Madonna επιστρέφει με το «Bulldozer!!», το πρώτο του σόλο άλμπουμ σε οκτώ χρόνια, μιλώντας για σώμα, φυλή, βιομηχανία, αμφιβολία και queer χαρά.
THE LIFO TEAM
Ένα χάλκινο συκώτι 2.000 ετών γύρισε σπίτι του με ένοπλη συνοδεία

Πολιτισμός / Ένα χάλκινο συκώτι 2.000 ετών γύρισε σπίτι του με ένοπλη συνοδεία

Το περίφημο «Ήπαρ της Πιατσέντσα», ένα μοναδικό ετρουσκικό ομοίωμα ήπατος προβάτου που συνδέεται με αρχαίες πρακτικές μαντείας, επέστρεψε στην Ιταλία έπειτα από την πρώτη μετακίνησή του από τότε που βρέθηκε, πριν από 149 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Πριν από 25 χρόνια, ένας συγγραφέας αποφάσισε ότι κανένα γκέι παιδί στο βιβλίο του δεν θα πεθάνει

Πολιτισμός / Πριν από 25 χρόνια, ένας συγγραφέας αποφάσισε ότι κανένα γκέι παιδί στο βιβλίο του δεν θα πεθάνει

Πριν από το «Heartstopper», υπήρξε το «Rainbow Boys». Το μυθιστόρημα του Άλεξ Σάντσες κλείνει 25 χρόνια και ο συγγραφέας σε νέα του συνέντευξη θυμίζει πότε η κουίρ λογοτεχνία άρχισε να δίνει στους γκέι εφήβους κάτι σπάνιο: μέλλον.
THE LIFO TEAM
«Είμαι Swiftie και αυτά τα νέα τραγούδια είναι απαίσια»: Μπορεί η Τέιλορ Σουίφτ να κάνει παύση;

Πολιτισμός / «Είμαι Swiftie και αυτά τα νέα τραγούδια είναι απαίσια»: Η σκληρή κριτική της Telegraph στην Τέιλορ Σουίφτ

Το «The Life of a Showgirl: The Encore» κυκλοφόρησε με τέσσερα νέα τραγούδια και η Telegraph γράφει ότι η Τέιλορ Σουίφτ κινδυνεύει να υπονομεύσει την ίδια της την κληρονομιά επειδή δεν ξέρει πότε να σταματήσει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Μπράβο της,και δεν της το 'χα είναι η αλήθεια!Ίσως φταίει το κλισέ ότι αν είσαι σελέμπριτι,πλούσια και προκαλείς δεν μπορείς να έχεις και άποψη ή ότι είσαι και χαζή..Και πόσο ισχύει αυτό το...<<τα ψέματα κάνουν πάντα καλά πρωτοσέλιδα...>>Πέρα για πέρα αληθινό..
Η αμήχανη στιγμή που αντιλαμβανεσαι πως η Κιμ Καρντάσιαν έχει προσφέρει περισσότερα στη χώρα της από τον Πρωθυπουργό σου στην δική του.