Σκηνικό χάους στη Λέσβο - Η Μόρια στις φλόγες και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στους δρόμους

Σκηνικό χάους στη Λέσβο - Η Μόρια στις φλόγες και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στους δρόμους Facebook Twitter
18

 

Στις φλόγες τυλίχθηκε απόψε το hot spot της Μόριας. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί έχουν εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις και κατευθύνθηκαν προς την πόλη. Το γαλλικό πρακτορείο και το BBC μεταδίδoυν πως σύμφωνα με μαρτυρίες μελών ΜΚΟ, περίπου 3000 έως 4000 άνθρωποι έχουν φύγει από τον καταυλισμό που τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για μεγάλες ζημιές στις εγκαταστάσεις, καμένες σκηνές και προκατασκευασμένες κατοικίες, αλλά η κατάσταση περιγράφεται ως ελεγχόμενη. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως η φωτιά έσβησε. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες.

Νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μέσα στον καταυλισμό με συγκρούσεις. Όπως μεταδόθηκε, τα επεισόδια ξεκίνησαν από τις επτά περίπου το απόγευμα.

Οι φωτιές επεκτάθηκαν και σταδιακά πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Στη συνέχεια εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα, οι φήμες για μαζικές απελάσεις στην Τουρκία προκάλεσαν επεισόδια και κάποιοι πρόσφυγες έφυγαν από το hotspot και προσπάθησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Μυτιλήνη. Η αστυνομία τους εμπόδισε και τους γύρισε πίσω και λίγη ώρα μετά ξεκίνησαν τα επεισόδια.



18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Αλλος για το Νόμπελ ειρήνης,εδω τα καλα Νομπεεεελ!!!Δωρο και μια συνταγη για το πως να βρασετε και να το φάτε με αγαπη απ το υπουργείο προστασιας του πολίτη.
στον επομενο τονο καποιοι "αυτοαποκαλουμενοι αντιεξουσιαστες και αλληλεγγυοι" να καλεσουν τον Ερτνογαν ν αδωσει λυση και προστασια στους μουσουλμανικους πλυθησμους της Λεσβου οπως εκανε 40 χρονια πριν στην Κυπρο. Ενα σκισμενο "Ιερο Κορανιο" , προβοκατσια ή απο χαυγιτες, ισως αρκει να δωσει την αφορμη.
Τραγικές καταστάσεις και για τις δυο πλευρές. Από τη μία άνθρωποι που τα έχουν δώσει όλα για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη μαύρη τους μοίρα, καταλήγουν να θαλασσοπνίγονται αυτοί και τα παιδιά τους και όσοι επιζήσουν να βλέπουν τις ελπίδες τους να χάνονται - εγκλωβισμένοι σε μια χώρα που δεν ήθελαν αλλά και που αδυνατεί πλέον να τους φιλοξενήσει.Από την άλλη οι κάτοικοι του νησιού, με τη συγκινητική ανταπόκριση στην απελπισία των προσφύγων, έχουν φτάσει στα όριά τους. Κι όλα αυτά από την πλήρη ανικανότητα Ευρώπης και Ελλάδας να ανταποκριθούν στο πρόβλημα. Τί έχουμε να δούμε ακόμα...
Αυτό είναι το ευχαριστώ, που ξοδεύουμε εκατομμύρια για να τους στεγασουμε κ να τους ταισουμε απο ανθρώπους που δεν τους καλέσαμε αλλά μας κατσικωθηκαν με το ζόρι! !!
Εγώ δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα ειλικρινά αν κάποιος ξέρει ας μου απαντήσει παρακαλώ. Γιατί ο πόλεμος στη Συρία και η ανθρωπιστική κρίση έγινε αποκλειστικό πρόβλημα της Ευρώπης. Φαίνεται ότι τα εκατομμύρια προσφύγων έχουν μοναδικό προορισμό την Ευρώπη. Δεν υπάρχει διεθνής πίεση να δεχτούν και άλλες χώρες μετανάστες; Η
open border παραδεισος, τυπικος συριζα, του αρκει να μην προστατευε τα συνορα με το τροπο που μεχρι τοτε προστατευονταν.Οταν δεν εκανε τιποτα για την προστασια των συνορων, μετα μπροστα στους πολλαπλασιους πνιγμενους δεν εκανε και στους προσφυγες δεν εκανε τιποτα επισης για την προστασια των ανθρωπων αυτων, απλα πασαρε το προβλημα στις χωρες "αποπανω"ιλιγγιωδης ανευθυνοτητα.
Να δω ποτε θα κατεβασει η ιδιοφυια ο Καμμενος το στρατο να ελεγξει την κατασταση... Αν κ τωρα ειναι ηδη αργα, η παρουσια του στρατου ηταν απαραιτητη απο τοτε που αρχισε να εντεινεται το θεμα του προσφυγικου...
για τους αρνητικα ψηφισαντες: ο στρατος συνταγματικα εχει αποστολη την προστασια της χωρας απο εξωτερικους κινδυνους. Σε καμια περιπτωση δεν εμπλεκεται σε θεματα εσωτερικης ασφαλειας, αν εμπλακει αυτο λεγεται χουντα.Για την εσωτερικη ασφαλεια υπαρχει η δικαιοσυνη, η αστυνομια κλο κλπ, αν δεν σας αρεσουν αυτοι υπαρχουν και οι "αντιεξουσιαστες" που εκτελεσαν τον Χαμπιμπι με μια σφαιρα στα εξαρχεια.