Απεργία την Πρωτομαγιά

Χίος: Ποινή φυλάκισης για 79 άτομα που παρίσταναν τους τυφλούς

Χίος: Ποινή φυλάκισης για 79 άτομα που παρίσταναν τους τυφλούς Facebook Twitter
8

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε σήμερα το μεσημέρι το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου σε 79 κατηγορουμένους για τα επιδόματα τυφλότητας που λάμβαναν με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις.

Από τους συνολικά 120 κατηγορούμενους, εννέα είχαν αποβιώσει πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, ενώ 19 απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν εκδικαστεί η υπόθεση.

Έξι κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί, ως προς την ύπαρξη δόλου, και επτά άλλοι κρίθηκαν αθώοι, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της εξ αριστερών δικαστή που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι.

Σε ότι αφορά την οφθαλμίατρο του νοσοκομείου που χορήγησε τις ιατρικές γνωματεύσεις, το δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών.

Το δικαστήριο έκρινε επιπλέον ότι η ποινή θα είναι εφέσιμη και θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με την προϋπόθεση πως η γιατρός θα τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

8

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Έξι κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί, ως προς την ύπαρξη δόλου, και επτά άλλοι κρίθηκαν αθώοι, λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος ( μειοψηφούσης)της εξ αριστερών δικαστή που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι. Πηγή: www.lifo.gr
Ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάω χωρίς να γνωρίζω τις λεπτομέρειες της δικογραφίας, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ :"Έξι κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί, ως προς την ύπαρξη δόλου"Πως γίνεται αυτό;;; Δηλαδή δεν ήταν τυφλοί, έπαιρναν επίδομα τυφλού, αλλά δεν είχαν πρόθεση να παρανομήσουν;; Πως μπορεί να το έκαναν από αμέλεια; Μήπως νόμιζαν από αμέλεια ότι ήταν τυφλοί, ενώ εάν είχαν δείξει την επιμέλεια που μπορούσαν και έπρεπε να επιδείξουν θα είχαν διαπιστώσει ότι δεν ήταν τυφλοί;;;;Όποιος μπορεί να δώσει εξήγηση στην αθώωση λόγω έλλειψης δόλου για την περίπτωση αυτή ας το κάνει... ή ας προσπαθήσει τουλάχιστον.
"Μήπως νόμιζαν από αμέλεια ότι ήταν τυφλοί, ενώ εάν είχαν δείξει την επιμέλεια που μπορούσαν και έπρεπε να επιδείξουν θα είχαν διαπιστώσει ότι δεν ήταν τυφλοί;;;;" Χαχαχ ? +1 μαζί με κάποια άλλα ερωτήματα που ακούστηκαν πιο πάνω σίγουρα θέλει version 2 το άρθρο με περισσότερες πληροφορίες!!
Σας κοροιδευω ολουςΣας τρωω τις εισφορες και τους φορους σας και παιρνω αδικη συνταξη.Αν με πιασουν, και γινει η δικη πριν πεθανω, θα μου βαλουν ποινη χαδι, εξαγορασιμη, εφεσιμη και οτι αλλο ασημαντο.Ειναι δικαιοσυνη αυτο;Τεραστιο μερος της κοινωνιας εχει μπει σε αυτη τη λογικη και φερεται ετσι.Ενα ακομη μεγαλύτερο μερος της κοινωνίας το βλεπει διπλα του να συμβαινει και δεν αντιδρα, αν δεν σκεφτεται και αυτο τι αναλογο να κανει αυριο...Οι πολιτικοι απασχολημενοι να λενε μπαρουφεςΚαι οι ψηφοφοροι να τους αποδεχονται !...ροκανιζοντας την συνταξη του τυφλου ή περιμενοντας τη σειρα τους για τη δικια τους αμακα...Τα εγγονακια του αοματου ανοιχτοματη παπου παιρνουν χαρτζιλικι απο το κλεμενοΟ πατερας τους και τα ιδια απο που θα παρουν συνταξη αυριο;Ποσο εχουμε σαπισει και δεν το εχουμε καταλαβει...Για να καταλαβαινουμε να στηνουμε τετοιες κομπινες παντως μπορουμεΓια να στηνουμε τους νομους οπως τους εχουμε και στην ουσια να μας κανουν πλατες μπορουμεΓια να κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε και μα ψηφιζουμε ψευτες που μας βοηθανε στον κατηφορο μπορουμεΑλλα μνημονια μονο δεν πορουμεΛεμε...
Πολύ ελαφριές οι ποινές και για την ζημιά που προκάλεσαν στο κράτος αλλά και χωρίς να βλέπω να ζητούν πίσω τα επιδόματα τόσο ετών. Χώρια το αφορολόγητο το οποίο απολάμβαναν τόσα έτη λόγω της τυφλότητας και λοιπές ελαφρύνσεις. Ακόμα και όταν (σπάνια) τους πιάνουμε και τους τιμωρούμε σε αυτή την χώρα, πάλι σκατά τα κάνουμε. Υπάρχει πολιτική βούληση από πίσω για να τους χαριστούν, αλλιώς δεν θα μπορούσα να εξηγήσω αυτές τις ποινές.
Γι αυτο δε θα σουμε ποτε προκοπη.Οσα και να κλεψεις πεφτεις στα μαλακα.Γιατι δεν τους τα παιρνουν πισω?Γιατι κατασχουν απο λογαριασμους για λιγα χρεη στα ταμεια και στην εφορια και αυτους που ΚΛΕΨΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ τους τα χαριζουν???
Και τα ποσά των επιδομάτων που αντιστοιχούν στους 79 ενόχους και στην οφθαλμίατρο που εξέδωσε τις ψευδείς γνωματεύσεις τυφλότητας; Δανεικά κι αγύριστα; Γιατί στο άρθρο δεν αναφέρει κάτι σχετικό.
Οπvς ακριβώς λαοι οι αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ των απολυμένων της ΕΡΤ που δεν επεστράφησαν ποτέ επειδή λέει ο σύριζας τους επαναπροσέλαβε με νέα σύμβαση εργασίας.No hope...