Εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο βλέπει πάλι η Τουρκία

Εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο βλέπει πάλι η Τουρκία Facebook Twitter
2

Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει δημοσιεύματα, τα οποία υιοθέτησε ο Ταγίπ Ερντογάν, και που υποστήριζαν ότι η εκπαίδευση του Τούρκου που πραγματοποίησε επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, έγινε στην Ελλάδα. "Για μία ακόμα φορά, κατά τρόπο κατηγορηματικό, απορρίπτουμε και διαψεύδουμε τους ισχυρισμούς αυτούς, που τον τελευταίο καιρό, κατά τρόπο ατεκμηρίωτο, αυθαίρετο και ύποπτο επανεμφανίζονται σε κάποιες τουρκικές εφημερίδες", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών. "Στην Ελλάδα δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν στρατόπεδα τρομοκρατών, ούτε κέντρα εκπαίδευσής τους", υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ.

"Η Ελλάδα έχει υπάρξει θύμα της τρομοκρατίας και έχει ταχθεί στην πρώτη γραμμή του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας", τονίζεται στην ανακοίνωση  υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που καταδίκασε την τελευταία αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.

Επίσης το ΥΠΕΞ διαψεύδει ότι στο θέμα της τρομοκρατίας, αναφέρθηκαν και οι Ερντογάν-Σαμαράς στη συνάντηση τους στη Ντόχα. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκπαίδευση τρομοκρατών στο Λαύριο, δήλωσε ότι έθεσε το θέμα στον Αντώνη Σαμαρά στη συνάντηση που είχαν στο Κατάρ. Η Αθήνα προχώρησε σε κατηγορηματική διάψευση με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ , επισημαίνοντας ότι, εάν είχε συμβεί αυτό, θα είχε δοθεί από τον κ. Σαμαρά η κατάλληλη απάντηση.

Κατά την επίθεση αυτοκτονίας την Παρασκευή στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το ότι υπάρχουν κουρδικοί καταυλισμοί με τη σημαία του Οτσαλάν δεν αποδεικνύει τίποτα προφανώς. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολιτικοί πρόσφυγες που ζουν στο Λαύριο εδώ και δεκαετίες, και μάλιστα σε άθλιες συνθήκες.
έχει κουρδικούς καταυλισμούς με την σημαία του Οτσαλάν στο Λαύριο, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν κάποιοι απο αυτούς είχαν σχέση. Εδώ στο Παρίσι περπατάς σε κάποιους δρόμους και βλέπεις άσχημα σλόγκαν στους τοίχους 'Θάνατος στους Τούρκους'' και κάτι άλλα τέτοια ωραία και εξτρεμιστικά. Βέβαια θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τί ακριβώς λέει το τούρκικο ρεπορτάζ -πήγε ο δημοσιογράφος στο Λαύριο πχ και μίλησε με τους Κούρδους??