Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου

Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7
Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου Facebook Twitter

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, Αθανάσιος Τσολακίδης. Η παραίτησή του γίνεται στον απόηχο των μεγάλων αντιδράσεων που προκάλεσε η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση, στις 8 Σεπτεμβρίου, τη «μη ένταξη-τοποθέτηση των προσφύγων στον χώρο του σχολείου», προειδοποιώντας πως «σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε στην κατάληψη του σχολικού κτιρίου».


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 FM αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων– στην πρόταση του δημοτικού συμβουλίου τα χρήματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν για τη μεταφορά των προσφυγόπουλων να δοθούν για τη δημιουργία δομών για την εκπαίδευση των παιδιών αυτών.

«Όταν η κυβέρνηση βρίσκει 9 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, με αυτά τα 9 εκατομμύρια να πάει να νοικιάσει έναν χώρο –που δυστυχώς στην περιοχή μας, λόγω της κρίσης, υπάρχουν πάρα πολλοί– και να κάνει εκεί τις υποδομές», ανέφερε ο κ. Γαβότσης.

Η ανακοίνωση προκάλεσε, εκτός από χιλιάδες σχόλια στο ελληνικό ίντερνετ, και την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας. Για «προκατάληψη» έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αναφερόμενος στην απόφαση και σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κοινωνία και δεν είναι αποδεκτά».


«Ευτυχώς είναι πολύ μειοψηφική αυτή η αντίδραση, δεν αφορά όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά, ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία των γονιών και των παιδιών», αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: «Θέλω να πω ότι στο πρόγραμμα του υπουργείου είναι τα νέα παιδιά, τα προσφυγόπουλα, το απόγευμα να πηγαίνουν σε τάξεις υποδοχής, έτσι ώστε να μάθουν τη γλώσσα και σταδιακά να περάσουν μέσα από φιλικές παρέες στην αρχή και μετά στα μαθήματα των κανονικών τάξεων. Αλλά σταδιακά. Επίσης, έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ως κράτος, και το ΚΕΕΛΠΝΟ και εμείς, για τους αναγκαίους εμβολιασμούς των παιδιών. Άρα δεν υπάρχει καμία μα καμία σοβαρή αιτιολογία, υπάρχει προκατάληψη».
Ακόμη, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε και στη χθεσινή του επίσκεψη στο 132ο σχολείο Αθηνών, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη, επισημαίνοντας ότι είναι ένα σχολείο με 170 παιδιά τα οποία κατάγονται από 17 διαφορετικές πατρίδες. «Όπως μου είπαν όλοι οι δάσκαλοι εκεί, αυτή η πολυεθνική συνύπαρξη δεν είναι εις βάρος κανενός, αντιθέτως, και τα Ελληνάκια και τα ξένα παιδάκια, το ένα βοηθάει το άλλο κι έχουν πολύ καλή απόδοση απ' αυτήν τη συνεργασία μέσα στην τάξη», κατέληξε ο υπουργός.

Χθες, το LIFO.gr είχε επικοινωνήσει με τον κ. Τσολακίδη ο οποίος δεν θέλησε να πάρει θέση για το θέμα και κράτησε αποστάσεις. Η επιστολή παραίτησής του.

Κυρίες / Κύριοι,

Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια, αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου, όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.
Ως εκ τούτου, για λόγους ευθιξίας, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.


Συνεπώς, από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.

Με εκτίμηση,

Τσολακίδης Αθανάσιος

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνετε τι διαβάζετε, ο άνθρωπος δεν παραιτήθηκε επειδή μετανιωσε. Παραιτήθηκε επειδή διαφωνούσε από την αρχή και ήρθε σε ρήξη με την ομόφωνη απόφαση των υπολοίπων.
"[...] βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα." Πηγή: www.lifo.grΗ απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. Ο κύριος δεν έχει ψήφο; Δεν ήταν κι αυτή μία από τις θετικές;Νομίζω ότι απλά διαμαρτύρεται γιατί θεωρούσε ότι θα έχει την ασφάλεια του απρόσωπου μέλους του όχλου, αλλά κατέληξε (λόγω της θέσης του) προσωπικά στο εδώλιο της κοινής γνώμης.
Η ανακοίνωση του σύλλογου των γονέων κ κηδεμόνων ήταν απαράδεκτη έως και βλακώδης. Αν υποθέσουμε ότι είχαν κάποιο δίκιο, το έχασαν εντελώς. Κακά τα ψέμματα ο κάθε γονέας θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του (εξου και ο αριστερός Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο=θέλει το καλύτερο για αυτά). Οι ανησυχίες των γονέων είναι δύο α) Υγειονομικού χαρακτήρα και β) Πτώση της ποιότητας του μαθήματος (τα προσφυγόπουλα δεν μιλάνε ελληνικά). Αυτά τα δύο ζητήματα είναι σημαντικά να τεθούν και ευτυχώς λύσεις υπάρχουν και για τα δύο. Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά, χωριστήκαμε στα δύο και οι μεν πετροβολούν τους δε.
Και πολύ καλά έκανε και παραιτήθηκε. Να παραιτηθεί κι από άνθρωπος. Αν εκλείψουν οι λόγοι υγείας, άλλος λόγος να περιθωριοποιηθούν τα παιδιά αυτά δεν βλέπω.
Αν ο λόγος που δε θέλουν να δεχθούν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους είναι ότι δεν έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια, τότε να διώξουν και όλα τα ελληνόπουλα που οι γονείς τους πιστεύουν πως τα εμβόλια βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Πρόσφατα έμαθα ότι πολλοί ψάχνονται για πλαστές βεβαιώσεις από παιδιάτρους πως έχουν εμβολιάσει πλήρως τα παιδιά τους για να τα γράψουν στο σχολείο. Αυτά δεν αποτελούν δημόσιο κίνδυνο;