ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.9.2016 | 15:46

"Και τον βιασμό δεν μπορεις να αποφύγεις, απόλαυσέ τον"

Ο παραπάνω τίτλος-φράση, ειπώθηκε από μια φίλη με την οποία κάνω παρέα εδώ και λίγα χρόνια. Φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος και θα έλεγα πολύ σπάνιος. Μου αρέσει γενικά η συναναστροφή μου μαζί της και υπάρχει μία καλή επικοινωνία μεταξύ μας. Έτσι αποφάσισαμε να πάμε ένα ταξίδακι μαζί αφού βλέπουμε ότι περνάμε ωραία. Πέρασα ωραία μαζί της όχι σουπερ ντούπερ ουάου αλλά ντάξει, δεν είχα παράπονο. Εκεί (στο ταξίδι) τη γνώρισα πολύ καλύτερα. Ήταν πιο απελευθερωμένη ενώ πριν το ταξίδι ήταν πιο "σοβαρή" και κάπως έτσι ομολογώ ότι με ξενέρωσε λίγο αυτό. Δεν εννοώ ότι έιμαι κατά της απελευθέρωσης αλλά την είχα αλλιώς στο μυαλό μου και όχι τόσο αυτό που είδα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ήταν κάτι ακραίο. Απλά ίσως να φερόταν λίγο ανώριμα. Δεν άντεχε άλλο την καταπίεση και να είναι προσεκτική στην επαρχία. Όλα εδώ μια χαρά και θα συμφωνήσω μαζί της. Το πρόβλημα είναι ότι κάποια στιγμή σε μια συζήτηση που είχαμε, ειπώθηκε ο παραπάνω τίτλος από την κοπέλα αλλά και καλά χιούμορ. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να ακούσω κάτι τέτοιο έστω και για "πλάκα" και δη από γυναίκα. Ξενέρωσα απίστευτα. Είπα να της πω, αν γίνει ποτέ σε σένα κάτσε και απόλαυσε το, μετά όμως να μην κλαις. Αλλά ναι, θα γινόμουν πολύ κακιά αν το έλεγα αυτό και φυσικά δεν θα ηθελα να της συμβεί κάτι τέτοιο, ούτε και σε κανέναν άλλον άνθρωπο, αλοίμονο.Τι θα απαντούσατε σε μία τέτοια φράση;
12
 
 
 
 
σχόλια
συμφωνώ με τους περισσότερους, αλλά επειδή δεν μας έχει δώσει ΚΑΜΙΑ πληροφορία για το context της συζήτησης, θα τολμήσω να πω κι άλλη μία πλευρά για το τι μπορεί να εννοούσε.Μπορεί να το χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα, πως ακόμα και μέσα από τις χειρότερες των καταστάσεων , πρέπει να μπορούμε να βρούμε έστω κι ένα ψήγμα θετικής οπτικής . Έρχονται πράγματα στη ζωή που δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε ούτε να τα αποφύγουμε και δεν πρέπει να μας σκοτώνουν, να μην μας ισοπεδώνουν , να μην μας διαλύουν τελείως. Εκείνες τις στιγμές της καταιγίδας λοιπόν, πρέπει να φανούμε δυνατοί. Για εμάς. Για να μην πεθάνουμε μέσα μας ΕΜΕΙΣ. Όποιος έχει περάσει λούκι στη ζωή του ξέρει τι εννοώ. Εάν δεν υπάρχει αυτό το τόσο δα λιγάκι , αυτή η μικρή ακτίνα φωτός μέσα σου εκείνη τη στιγμή, τότε έχεις πεθάνει. Σε σκότωσε επι τόπου, είτε πέσεις χάμω εκείνη την στιγμή είτε αφαιρέσεις την ζωή σου μόνος σου μετά γιατί συνειδητοποιείς πως είσαι ήδη νεκρός, είτε ζεις σαν το φάντασμα του εαυτού σου μέχρι να πεθάνεις.. Εάν όμως, η συζήτηση είχε άλλο θέμα, όπως αυτό της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ανθρώπων και είπε την ατάκα η φίλη σου, τότε πολύ καλά κάνεις και έχεις προβληματιστεί! Δεν είναι πια θέμα χοντράδας, αλλά άγνοιας σε επικίνδυνο σημείο.
Είχα πρωτακούσει αυτή τη φράση από τον Παναγιώτη Φασούλα πριν πολλά χρόνια (τότε που ήταν στον Ολυμπιακό) σε λίγο διαφορετική εκδοχή: "ΑΝ δεν μπορείς να αποφύγεις το βιασμό, απόλαυσε τον".Αν και κάπως hardcore, έχει το ίδιο ακριβώς νόημα με την φράση: "όταν η ζωή σου δίνει πορτοκάλια, κάνεις πορτοκαλάδα".
Είστε βλαμμένα; Δίνετε βάρος σε ό,τι πίπα σας λέει ο άλλος; Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε την καφρίλα, το αστείο και τον σαρκασμό; Τι πάει λάθος με εσάς;Εξομολογούμενη άνοιξε κανένα βιβλίο και μορφώσου, αντίδραση σου είναι ισάξια με χλέπα στο πεζοδρόμιο, αηδιαστική και γλοιώδης.
Δυστυχώς είχα ακούσει κι εγώ μια φίλη μου να το λέει και η αλήθεια είναι πως είχα πάθει σοκ...Είναι στενάχωρο να ακούς κάτι τέτοιο από τον οποιοδήποτε αλλά ειδικά από μια γυναίκα η οποία κατά τη γνώμη μου οφείλει να είναι πιο ευαισθητοποιημένη σε κάτι τέτοια θέματα γιατί είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στην οποιαδήποτε.Προσωπικά, την πρώτη φορά που το είπε δεν είπα τίποτα παρά καθόμουν και την κοιτούσα..Μετά καθόμουν στο σπίτι και κατηγορούσα τον εαυτό μου που δε μίλησα.Τη δεύτερη φορά που το είπε της είπα σε παρακαλώ μη λες κάτι τέτοιο ούτε για αστείο.Δε χρειάζεται να είσαι εριστική ούτε απότομη απλά πες το με ωραίο τρόπο και ήρεμα.Δεν έχει σχέση με το χαρακτήρα της κοπέλας ..προφανώς το είπε για πλάκα απλά σε κάποια θέματα ότι αστείο και να ειπωθεί δεν μπορείς να γελάσεις γιατί σου φαίνεται χοντράδα.
Αυτό που είπε ήταν άθλιο και απαράδεκτο και το να κάνουμε αστειάκια για τέτοια θέματα κάνει μόνο κακό στην κοινωνία. Όμως σκέψου πως κι εκείνη λογικά θα το έχει ακούσει ως αστείο και δε θα έχει κάτσει να σκεφτεί τι πραγματικά σημαίνει.Πολλές φορές πετάμε πράγματα τα οποία ακούμε συχνά γύρω μας και δεν έχουμε συναίσθηση του πόσο άσχημα είναι πραγματικά. Εγώ σου προτείνω να της πεις οτι σε ενόχλησε και να τη ρωτήσεις που βρίσκει το αστείο. Κάντε μια συζήτηση για το θέμα και στο τέλος, αν είναι πραγματικά σοβαρή, δεν γίνεται να εξακολουθεί να το θεωρεί 'ένα αστειάκι'. Αλλά πάντα να θυμάσαι ότι καλοί/σοβαροί άνθρωποι πετάνε μαλακίες όλη την ώρα γιατί τις ακούν γύρω τους, και όσο υπέροχο κι αν θα ήταν να αναλύουν όλοι τι προσλαμβάνουν από το περιβάλλον τους, δεν ειναι ρεαλιστικό. Η πραγματική σοβαρότητα φαίνεται όταν κάποιος σου επισημαίνει οτι κάτι είναι προβληματικό και εσύ σπεύδεις να μορφωθείς και να το διορθωσεις.Κι όσοι σκέφτεστε 'πολύς χαμός για το τίποτα', ουστ με πολλή αγάπη. Παντού γύρω μας υπάρχουν θύματα κακοποίησης τα οποία δεν αξίζουν ΠΟΤΕ να ακούσουν το μαρτυριό τους ως αστειάκι. Συνοπτικά ναι, πολύ σοβαρό το θέμα, αλλά δε σημαίνει απαραίτητα οτι η κοπέλα είναι αναίσθητη ή ηλίθια ή κακιά ή ό,τι άλλο θες να την πεις. Δυστυχώς όσο μεγαλώνουμε ακούμε τέτοια αστειάκια και κάποια στιγμή ο καθένας μαθαίνει ότι είναι άσχημα. Γίνε αυτή που θα της δείξει τον τρόπο, αντί να την κράζει.
Πολύ κακό για το τίποτε... Θεωρώ πως όλο το πρόβλημα ξεκινά από το ότι έχεις κατατάξει τη φίλη σου στην κατηγορία ''σοβαρός άνθρωπος'', και ο,τιδήποτε ανθρώπινο ή χαλαρό ειπωθεί από αυτήν ραγίζει την αρχική εικόνα που έχεις για εκείνη, κάτι που το βρίσκω αρκούντως υπερβολικό από την πλευρά σου.
Από τα λεγόμενά της και το στιλ της κι εγώ καταλαβαίνω τα ίδια, αλλά διαφωνώ κάθετα στο 'πολύ κακό για το τίποτε'. Το συγκεκριμένο θέμα δε θα πρέπει να γίνεται αστειάκι, ΠΟΤΕ.
Μαλλον εσυ τα παίρνεις όλα σοβαρά...Στην αρχή του κειμένου νόμιζα ότι η φίλη σου δεν ήταν αυτη που νόμιζες. Αλλα τελικά εσυ είδα το πρόβλημα.Αν δεν ξέρεις τι είναι αυτη η φράση, πότε λέγεται, γιατί λέγεται και γενικά με ποιον τρόπο χρησιμοποιείται και τι θέλουμε να δηλώσουμε με αυτό, τπτε συγνώμη αλλα είσαι έκτο τόπου και χρόνου και κοινωνικά άσχετη.
Συγγνωμη ειναι εκτος τοπου και χρονου επειδη σοκαριστηκε που ειπε η φιλη της "Και τον βιασμό δεν μπορεις να αποφύγεις, απόλαυσέ τον " ; Oι πλακες εχουν και τα ορια τους. Η φιλη της ειπε μεγάλη μαλακια. Αγαπητε Κανσκαντερ ,μονο κοινωνικα ασχετη δεν ειναι η κοπελα της ερωτησης.Ισα ισα εσυ πρεπει να αναρωτηθεις γιατι περνας στο ντουκου τετοιες φρασεις. Κοπελα της ερωτησης κακως που δεν της ειπες την σκεψη σου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ