Τα πρώτα μετάλλια της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς- "Χρυσός" ο Κωνσταντινίδης, "χάλκινος" ο Ζησίδης

Τα πρώτα μετάλλια της Ελλάδας στους Παραολυμπιακούς- "Χρυσός" ο Κωνσταντινίδης, "χάλκινος" ο Ζησίδης Facebook Twitter
Ο Δημήτρης Ζησίδης. (Φωτογραφία αρχείου)
1

Το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα κατηγορίας F32 στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχει ήδη στο βιογραφικό του φοβερά παγκόσμια ρεκόρ, που κατέρριψε συνολικά τρεις φορές με τον Δημήτρη Ζησίδη να γίνεται «χάλκινος» στην ίδια κατηγορία.

Οι αθλητές του Λάζαρου Στεφανίδη χάρισαν έτσι στην Ελλάδα τα πρώτα της μετάλλια στη διοργάνωση του Ρίο, τα οποία θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην ψυχολογία ολόκληρης της ελληνικής ομάδας που ήρθε εδώ στην Βραζιλία με στόχο να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη γενική κατάταξη.

Ο Κωνσταντινίδης, ο οποίος ασχολείται με τον αθλητισμό μόλις την τελευταία εξαετία, φαινόταν εδώ και καιρό έτοιμος για μεγάλες επιδόσεις. Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τη μέση του τις τελευταίες εβδομάδες, κατάφερε να ρίξει τη σφαίρα πιο μακριά από τον καθένα και ν' ανεβάσει την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό. Στην πρώτη προσπάθεια είχε επίδοση 9.82μ δηλαδή τέσσερα εκατοστά λιγότερα σε σχέση με το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θεσπίσει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ότι δεν κατάφερε στην πρώτη βολή, το πέτυχε στην δεύτερη. Η σφαίρα προσγειώθηκε στα 10 μέτρα 9 εκατοστά, επίδοση που τον έφερε στην πρώτη θέση με νέο ρεκόρ κόσμου. Η τρίτη βολή ήταν άκυρη, για να έρθουν άλλες τρεις εντυπωσιακές βολές στο δεύτερο σετ, κατά το οποίο κατέρριψε άλλες δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Στην τέταρτη προσπάθεια έριξε τη σφαίρα στα 9.40μ., ενώ στην αμέσως επόμενη την έστειλε στα 10.15 εκατοστά (ΝΠΡ). Η έκτη και τελευταία προσπάθεια ήταν και η καλύτερη. Δέκα μέτρα και 39 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το χρυσό μετάλλιο και τον έκανε κάτοχο ενός φοβερού παγκοσμίου ρεκόρ.

Από τη συλλογή του Δημήτρη Ζησίδη έλειπε το Παροαλυμπιακό μετάλλιο, το οποίο ήρθε εν τέλει εδώ στο Ρίο. Στην τρίτη προσπάθεια του πρώτου σετ βολών έριξε την σφαίρα στα 9 μέτρα 24 εκατοστά, επίδοση που ήταν αρκετή για να του χαρίσει το χάλκινο μετάλλιο του αγωνίσματος. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 8.66, 8.80 και 7.67μ. ενώ είχε και δύο άκυρες στο δεύτερο σετ.

Όσον αφορά στο Νίκο Γονιό κατετάγη 10ος με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια