Κορακάκη: Ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν- Ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι

Κορακάκη: Ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν- Ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι Facebook Twitter
12


 

Η Άννα Κορακάκη έδωσε τη δική της διάσταση για το τι πραγματικά συνέβη και δεν παρέστη στο Προεδρικό Μέγαρο μέσω της σελίδας της στο Facebook και κάνει λόγο για ψέματα που ειπώθηκαν εναντίον της.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αθλήτριας

 

«Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μπει τέλος στα ψέματα και τις υποθέσεις του καθένα περί πρόσκλησής μου στο προεδρικό μέγαρο σήμερα για την υποδοχή των Ολυμπιονικών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την αλήθεια την καταθέτω τώρα εγώ και φυσικά η οικογένειά μου. Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο "λάθος" τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς.

Λοιπόν, ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παρεβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί -γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν- το επέλεξαν.


Πριν την επιστροφή μου από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ειπώθηκε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη.

Στην περίπτωση όμως που θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, συμφωνήσαμε στο να με ενημερώσουν μία, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία που αποφασίστηκε η συνάντηση, ώστε να αλλάξω τα εισιτήριά μου και να επιστρέψω για να είμαι εκεί μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές. Με απογοήτευσε τρομερά το ότι κανένας -απολύτως κανένας- τελικά δεν με ενημέρωσε-πληροφόρησε-ρώτησε καν, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτό έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογες συμπεριφορές εις βάρος μου μέχρι σήμερα. Η Κορακάκη δεν υπάρχει, δεν πήγε στο Ρίο, οι επιτυχίες της είναι φαντάσματα, δεν υπάρχουν.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά...

Αυτό που θέλω να πω και να το θυμούνται όλοι, είναι ότι εγώ μάτωνα, ματώνω και θα ματώνω για πάντα να αγωνίζομαι για τη χώρα μας, την Ελλάδα, να σηκώνω ψηλά τη σημαία μας και να δίνω λίγη χαρά σε όλους τους Έλληνες και τον κόσμο που με στηρίζει, με πιστεύει και μου δίνει δύναμη με τις ευχές και την αγάπη του και τον ευχαριστώ από καρδιάς γι'αυτό! Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να με ρίξει. Κι αυτό γιατί ανήκω σε μια οικογένεια δεμένη, που μ'έχει εξοπλίσει με ατσάλινη θέληση, πείσμα και δύναμη -τόση που πολλοί δεν την αντέχουν. Αφού δεν εγκατέλειψα μέχρι τώρα με τόσες δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές, δεν θα εγκατάλειψω ποτέ. Όπως επίσης ποτέ δεν θα φύγω από τη χώρα μου. Όσοι δεν το αντέχουν, ας φύγουν εκείνοι.
-Άννα Κορακάκη»

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Οτι και αν έγινε τελικά, δείχνει με απίστευτη σαφήνεια πόσο κατά διαόλου πάμε... σαν χώρα από ηθική, παιδεία, νοοτροπία.Τραγικό απ όπου και αν το πιάσεις
Ήταν το πρώτο χρυσό, έπρεπε να την καλέσουν και να είναι όλοι οι αθλητές εκεί.Και όσοι βιάζονται να την κατηγορήσουν και αυτήν ότι... καβάλησε το καλάμι, άς ξαναθυμηθούν υπό ποιές συνθήκες έκανε προπόνηση και ας σιωπήσουν (τουλάχιστον) σε ένδειξη σεβασμού σε αυτή τη νέα κοπέλα και αθλήτρια που έχει καταφέρει ήδη τόσα πολλά...
Λίγο υπερβολική τη βρίσκω. Περισσότερο με κλασσική Ελληνική ανοργανωσιά και ασυνεννοησία μοιάζει η υπόθεση, παρά με ηθελημένη προσπάθεια αποκλεισμού της. Δεν βλέπω το λόγο γιατί ο ΠτΔ ή οποιοδήποτε άλλος να μην τη θέλει στην εκδήλωση. Στηρίζουμε τους ανθρώπους που μας έχουν κάνει περήφανους, αλλά η πολλή γκρίνια (drama queen syndrome που λένε και οι Εγγλέζοι) κουράζει λίγο. Έχει ένα ελαφρυντικό οτι είναι πολύ νέα βέβαια.Γενικά το χουμε οι Έλληνες αυτό το σύνδρομο του κατατρεγμένου, νομίζουμε οτι όλοι μας πολεμάνε. Άμα έχεις περάσει και απο δυσκολίες, που η Κορακάκη σίγουρα έχει περάσει πολλές και μπράβο της που έφτασε εκεί που έφτασε, είναι εύκολο να ξεφύγεις.
Από τα πιο εύστοχα σχόλια! Μόνο η ρομαντική μειοψηφία των αθλητών (αν υπάρχει) ξημεροβραδιάζεται από τόσο νεαρή ηλικία στα γυμναστήρια επειδή θέλει να δοξάσει τη χώρα σε ολυμπιακούς αγώνες ή διεθνείς οργανώσεις. Οι περισσότεροι το κάνουν για να εκπληρώσουν προσωπικούς στόχους (και μπράβο τους!), να δοκιμάσουν και να "σπρώξουν παραπέρα" τα όριά τους. Άλλες φορές συναγωνίζονται με ομοεθνείς, άλλες φορές με ξένους. Είναι αξιέπαινοι γιατί θέτουν ένα δύσκολο στόχο και τον κατακτούν με ό,τι προσωπικό κόστος - χαμηλές επιδόσεις ή απουσίες από τα σχολεία, ενίοτε προνόμια στο στρατό για εξόδους και προπονήσεις. Τον ίδιο "αγώνα" κάνει και ο κάθε μεροκαματιάρης που προσπαθεί να ζήσει την οικογένειά του (δε δουλεύει για να ενισχύσει την οικονομία της χώρας του) ή ο κάθε (δυστυχώς ανώνυμος) επιστήμονας που ξημεροβραδιάζεται στα εργαστήρια και προσπαθεί να εξελίξει την επιστήμη του.
Αύριο ετοιμάζουμε αντεπίθεση με άρθρο στην ΑΥΓΗ και ρεπορτάζ στην ΕΡΤ για σχέσεις της Κορακάκη με τη Χρυσή Αυγή, τη Λεπέν και τη χούντα των Σαμαροβενιζελικών. Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΕΡΤ μου ζήτησε να αποκαλέσει την Κορακάκη "γάκου". Το έδωσα το ΟΚ.
Δεν θυμάμαι ποτέ Ολυμπιονίκες να ξεφτιλίζουν μία κυβέρνηση, ασχέτως ιδεολογικών τοποθετήσεων του κάθε αθλητή. Μετά τη Στεφανίδη σειρά είχε η Κορακάκη. Μπράβο της.
Ουτε εγω θυμαμαι,πραγματι,να εχει γινει ποτε κατι τετοιο.Ουτε ,φυσικα,και τωρα.Διοτι να προκυπτει ενα θεμα,οποιο κι αν ειναι αυτο,με την Προεδρια της Δημοκρατιας και να γραφουμε οτι"ξεφτιλιστηκε η κυβερνηση",ειναι οντως πρωτοφανες.Ειδικα οταν γνωιζουμε παρα πολυ καλα οτι οι κυβερνησεις δεν ειχαν ποτε,ουτε ηταν δυνατον να εχουν, την παραμικρη σχεση με θεματα διοργανωσης δεξιωσεων,τελετων,βραβευσεων και προσκλησεων οποιασδηποτε μορφης,πολυ δε περισσοτερο οταν αυτες αφορουν σε μη πολιτικα προσωωπα οπως οι αθλητες,απο την Προεδρια της Δημοκρατιας.Θλιψη.....
@skeletorΕχω παυσει να περιμενω μια στοιχειωδως αξιοπρεπη σταση απο μερους σου.Καποιο επιχειρημα,καποιο γεονος,καποια αναλυση,κατι που να παραπεμπει σε εναν λογικο διαλογο.Αντ'αυτων δεχομαι σκουπιδοπαρατηρησεις του στυλ"εσυ που ψηφισες Συριζα"η ,ακομη χειροτερα"..εχετε στοχοποιησει τους Ολυμπιονικες.." Εχουμε(...ποιοι ;;;!!!)στοχοποιησει(!!!)τους...Ολυμπιονικες-- η δεν ξερω ποιον αλλον...Εαν υπεκυπτα στον πειρασμο να απαντησω οπως αρμοζει στην ατελειωτη αυτη χυδαιοτητα θα ειχα πολλα και ενδιαφεροντα να πω.Αλλα δεν αξιζει τον κοπο...Εγω γραφω ανεπηρεαστα κα τεκμηριωμενα τις αποψεις μου φειδομενος ουδενος και για κανενα λογο.Εσυ κανεις την δουλεια σου.Κυριολεκτικα και μεταφορικα.Με διαστρεβλωσεις,προσβολες,υββρες και οτι αλλο χρειασθει.Τι να κανουμε."Εκαστος εφ'ω εταχθη".