Πώς νιώθουν άραγε τώρα οι υποστηρικτές του Τζόνι Ντεπ;

Πώς νιώθουν άραγε τώρα οι υποστηρικτές του Τζόνι Ντεπ; Facebook Twitter
Ο Ντεπ θεωρείται μάγκας και κουλ, ενώ η Χερντ ψιλοάγνωστη και ξινή. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να υπάρξει ένα τεράστιο κύμα δημόσιας υποστήριξης προς τον άντρα ηθοποιό και δημόσιας απαξίωσης προς τη γυναίκα. (Φωτ.: EPA/ETTORE FERRARI)
9

Προφανώς και δε σημαίνει πως όποιος σελέμπριτι καταγγέλει πως είναι θύμα βιασμού ή κακοποίησης -ειδικά όταν υπάρχουν διαζύγια στη μέση- έχει απαραίτητα δίκιο. Δε σημαίνει ότι έχει και άδικο βέβαια. 

  

Ας πάρουμε την υπόθεση Γούντι Άλλεν - Μία Φάροου:Η Φάροου τον κατήγγειλε για παιδεραστία λέγοντας πως σε μια σοφίτα κακοποίησε την κόρη της Ντίλαν. Πολλοί τότε πήραν τη μία ή την άλλη πλευρά, με φανατισμό. Πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να γίνουν γνωστά περισσότερα πράγματα και να αναδειχθεί η πιθανότερη εκδοχή: ότι η ιστορία ήταν μάλλον επινοημένη απ' την Φάροου για να εκδικηθεί τον Άλλεν που την χώρισε και έκανε δεσμό με τη θετή κόρη της. Σ' αυτήν την περίπτωση, τα ιατρικά στοιχεία, οι μαρτυρίες, τα κίνητρα, ακόμα και οι ανιχνευτές ψεύδους μοιάζουν να δικαίωσαν τον Γούντι Άλλεν. Η ρετσινιά όμως έμεινε και πολλοί τον θεωρούν ακόμα «παιδεραστή», ο οποίος επιπλέον παντρεύτηκε την ανήλικη κόρη του (πράγμα που δεν ισχύει).

Παρακολούθησα με προσοχή και ουδετερότητα το σίριαλ των καταγγελιών της Άμπερ Χερντ εναντίον του Ντεπ. Θα ήταν άσχημο να στιγματιστεί ο Ντεπ ως αλκοολικό τέρας αν δεν προέκυπταν απτές αποδείξεις. Δεν συνέβη όμως το ίδιο γενικά. Ο Ντεπ είναι κοσμαγάπητος ηθοποιός, μάγκας και κουλ, ενώ η Χερντ είναι ψιλοάγνωστη και μοιάζει μάλλον αντιπαθής και ξινή. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικά να υπάρξει ένα τεράστιο κύμα δημόσιας υποστήριξης προς τον άντρα ηθοποιό και απαξίωσης προς τη γυναίκα. 

Πώς νιώθουν άραγε τώρα οι υποστηρικτές του Τζόνι Ντεπ; Facebook Twitter

Οι φωτογραφίες μετά από τον τελικό ξυλοδαρμό που παρουσίασε η Χερντ έκαναν ακόμα χειρότερη τη θέση της στο μυαλό των πολλών. Χωρίς αμφιβολία είχε χτυπήσει μόνη της τον εαυτό της, ή είχε βαφτεί κατάλληλα ώστε να βγάλει περισσότερα λεφτά απ' το διαζύγιο. Και παρότι δήλωσε απ' την αρχή πως με την αίτηση διαζυγίου και με τα περιοριστικά μέτρα ήθελε απλώς να προστατεύσει τον εαυτό της και δεν είχε οικονομικές απαιτήσεις, κανείς δεν την πίστεψε (λογικό εδώ που τα λέμε). Υπάρχει διαφορά όμως απ' το να μην την πιστέψεις μέχρι το να είσαι 100% βέβαιος πως είναι ένα πουτανάκι που παντρεύτηκε τον πλούσιο για να του φάει τα λεφτά.  

 

Αυτό όμως που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η βιαστική επιχείρηση αθώωσης του Ντεπ, από φανς και διασημότητες. Αποκλείεται να σήκωσε χέρι πάνω της, αποκλείεται να έπινε πολύ, αποκλείεται να μη φερόταν σωστά. Πρώην σύζυγοί του (όπως η Βανέσα Παραντί που χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως «εξοργιστικές»!) βγήκαν και είπαν ότι ποτέ δεν θα φερόταν έτσι, ενώ ακόμα και άνθρωποι που γνώριζαν το μάτσο προφίλ που είχε -αυτό του Χολιγουντιανού «κακού αγοριού»- ήταν κάθετοι και τον παρουσίαζαν ως αγγελούδι: Η Χερντ τα επινοεί όλα. 

 

Πώς νιώθουν άραγε τώρα οι υποστηρικτές του Τζόνι Ντεπ; Facebook Twitter
Η προσωπική ζωή της Χερντ μπήκε στο μικροσκόπιο και το γεγονός ότι ήταν bisexual για κάποιο λόγο θεωρήθηκε ένδειξη πως έλεγε ψέματα...
 

Τα ταμπλόιντς και τα κουτσομπολίστικα σάιτ, που πήραν αμέσως το μέρος του Τζόνι Ντεπ ξέθαψαν την «σκανδαλώδη σεξουαλική ζωή της Χερντ», απαξιώνοντας έτσι τη μαρτυρία της. (Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sun», η βασική αιτία που οδήγησε στη διάλυση του γάμου είναι η ζήλια και οι υποψίες του ηθοποιού πως η σύζυγός του τον απατούσε με την επίσης ηθοποιό Cara Delevingne, με την οποία συνεργάστηκαν σε μία ταινία το 2014. Από την άλλη, η «Mirror» υποστηρίζει ότι η Amber Heard υπήρξε στο παρελθόν παντρεμένη με την τότε σύντροφό της Tasya Van Ree.)

 

Έχοντας κουραστεί προφανώς να θεωρείται η ψεύτρα της υπόθεσης, εικάζω ότι ήταν η ίδια η Χερντ που διέρρευσε ένα βιντεάκι που τράβηξε από κινητό, κατά τη διάρκεια μιας μεθυσμένης κρίσης του Ντεπ. Προφανώς και δεν ήταν η μόνη φορά που είχε ξεφύγει η κατάσταση, -μάλιστα στο βίντεο δεν υπάρχει καν καβγάς μεταξύ τους, απλώς αυτός έχει νεύρα και βαράει πράγματα- και ευτυχώς που κατέγραψε τη σκηνή, μιας και ήταν σίγουρη πως αλλιώς κανείς δε θα την πίστευε. Ήταν ο λόγος μιας σχετικά φτωχής και άσημης εναντίον του «καλύτερου ηθοποιού της γενιάς του».  

  

Όταν βγήκε το βίντεο, η πλευρά του Τζόνι Ντεπ αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως, ναι ήταν βίαιος και έπινε πολύ, αλλά η Χερντ τον παγίδευσε βιντεοσκοπώντας τον ώστε να βγάλει εκατομμύρια απ' το διαζύγιο. 

 

Η αλήθεια όμως είναι πως στην πολιτεία της Καλιφόρνια είναι στάνταρ πρακτική όσοι παίρνουν διαζύγιο να μοιράζονται τα κέρδη που έβγαλαν όσο ήταν μαζί. Άρα η Χερντ θα έβγαζε έτσι κι αλλιώς εκατομμύρια, ακόμα κι αν του έλεγε απλώς ότι ήθελε να χωρίσουν, χωρίς καμία καταγγελία ή μυστική βιντεοσκόπηση. Ο Ντεπ είναι πάμπλουτος (έβγαλε 350 εκατομμύρια δολάρια ΜΟΝΟ απ' τους Πειρατές της Καραϊβικής) οπότε τα 7 εκατομμύρια που έδωσε στη Χερντ δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά μεγάλο ποσό. 

 

Μπορεί γι' αυτήν τελικά να μη βγήκαν πολλά καλά απ' το γάμο της (και το ξύλο της έτρωγε και λεφτά δεν πήρε) όμως βγήκε κάτι καλό για ανθρώπους που είχαν μεγάλη ανάγκη.

 

Το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά την επίσημη κατάθεση της Χερντ στο δικαστήριο, και λίγες μέρες πριν κληθεί να καταθέσει ο ίδιος, ο Ντεπ θέλησε να κλείσει το θέμα εξωδικαστικά δίνοντας στη Χερντ και διαζύγιο και ένα ποσό -φοβούμενος λέγεται πως μπορεί να υπήρχαν κι άλλες αποδείξεις ή βίντεο στην πορεία και πως σε μια δίκη θα καταδικαζόταν- δεν έπεισε φυσικά τους υποστηρικτές του για τις προθέσεις της Χερντ. 

 

«Κατάφερε η χρυσοθήρας να πάρει αυτά που ήθελε», είπαν, «και ικανοποιήθηκε με την κοινή δήλωση πως κανείς δεν είπε ψέματα για να πλουτίσει. Όμως αυτή πλούτισε». Κι όταν είπε ότι θα τα δώριζε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς η καχυποψία επέμεινε: «Θα δώσει ένα ποσό και θα κρατήσει τα υπόλοιπα προφανώς». 

 

Σήμερα, η απάντηση ήρθε απ' την ίδια τη Χερντ. Τα χάρισε όλα, μέχρι και το τελευταίο δολάριο. Η ηθοποιός δημοσιοποίησε με ανακοίνωσή της πως τα 7 εκατ. θα δοθούν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και σε ένα νοσοκομείο για παιδιά.

  

Πιο αναλυτικά, το ποσό θα μοιραστούν ο φορέας της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) και το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Το μερίδιο του ACLU (3,5 εκατ $) πρόκειται να διατεθεί ειδικά για τα προγράμματα καταπολέμησης της βίας εναντίον των γυναικών.

  

"Όπως περιγράφεται στην περιοριστική εντολή και το διαζύγιο διακανονισμού, τα χρήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο για μένα προσωπικά, παρά μόνο στο βαθμό που θα μπορούσα να τα δωρίσω για φιλανθρωπικούς σκοπούς και με αυτόν τον τρόπο, ελπίζω να βοηθήσω εκείνους που είναι λιγότερο ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους," αναφέρει η ηθοποιός στο σημείωμα της.

 

Μπορεί γι' αυτήν τελικά να μη βγήκαν πολλά καλά απ' το γάμο της (και το ξύλο της έτρωγε και λεφτά δεν πήρε) όμως βγήκε κάτι καλό για ανθρώπους που είχαν μεγάλη ανάγκη. 

 

Οι αμετανόητοι υποστηρικτές του Ντεπ σίγουρα θα πουν ότι τα χάρισε για να φανεί καλή, ότι θα βγάλει περισσότερα απ' τη δουλειά της κλπ. Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε. 

 

Το αποτέλεσμα όμως παραμένει: η σημερινή έκπληξη και η ανέλπιστη χαρά που ένιωσαν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου Παίδων αλλά και του ACLU (που προστατεύει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των κακοποιημένων γυναικών) τα είπε όλα. 

 

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ο Ντεπ ήταν πάντα βίαιος όταν έπινε (θυμάμαι ότι είχε σπάσει δωμάτιο ξενοδοχείου και είχε συληφθεί γι'αυτό), μου κάνει όμως εντύπωση ότι ποτέ κανείς δεν τον έχει κατηγορήσει για σωματική επίθεση και μάλιστα οι πρώην του τον υποστήριξαν στην υπόθεση με τη Χερντ.Νομίζω ότι η υπόθεση αυτή εξελίκτηκε αρνητικά και για τους δύο εμπλεκόμενους, καθώς η Χερντ δε κατάφερε να αποσπάσει τη συμπάθεια που περίμενε ως θύμα ή "θύμα" και μάλιστα εκνεύρισε και τη βιομηχανία που αδιαμφισβήτητα τάχθηκε με το μέρος του Ντεπ, και από την άλλη ο Ντεπ έβλεπε την εικόνα του να αμαυρώνεται από τις κατηγορίες και τα βίντεο που δημοσιεύονταν. Συνέφερε και τους δύο να κλείσει αυτή η υπόθεση. Η Χερντ νομίζω ότι βγήκε κερδισμένη από το γάμο της σε φήμη (εκτός αν όντως έτρωγε ξύλο οπότε τίποτα δεν το ξεπληρώνει αυτό)καθώς μέχρι τώρα τη γνωρίζαμε ως την πολύ όμορφη ηθοποιό που παντρεύτηκε το Ντεπ (συγνώμη αλλά πέρα από την ομορφιά της δε βρίσκω κάτι αξιομνημόνευτο στις ερμηνείες της μέχρι τώρα).Πάντως χάιρομαι που τα χρήματα θα πάνε τελικά σε θύματα της βίας.
«Παρακολούθησα [το σίριαλ] με προσοχή και ουδετερότητα», είπα. Τώρα που τελείωσε, και έγινε ό,τι ήταν να γίνει, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Απ' την εξέλιξη των πραγμάτων αλλά και από όσα στοιχεία υπήρξαν, θεωρώ ότι τα περί «χρυσοθήρα» και «ψεύτρας» δεν ισχύουν, ενώ απ' ό,τι φαίνεται ο Ντεπ όντως είχε βίαια, μεθυσμένα ξεσπάσματα. Η κριτική μου αφορά αυτούς που με 100% βεβαιότητα (και φυσικά με καμία ουδετερότητα) είχαν βιαστεί να βγάλουν ψεύτρα την Χερντ.
Άρη, ψάξε λίγο καλύτερα για τον Γούντι Άλλεν. Υπάρχει στο ίντερνετ η δικογραφία. Ασέλγησε στην Ντύλαν, κακοποίησε τον γιο του και ξεκίνησε να ασελγεί στην Σουν-Γι απ'όταν η κοπέλα ήταν 14 χρονών. Η Μία Φάροου την έσωσε από έναν οίκο ανοχής, στον οποίο την βρήκε με λερωμένη πάνα που φορούσε για μέρες, με μια μάνα που έκλεινε την πόρτα στο κεφάλι της και γενικά την σάπιζε στο ξύλο. Το σίχαμα εκμεταλλεύτηκε την νοητική υστέρηση που προέκυψε απ'την κακοποίηση και την αμέλεια και την επιθυμία της να γίνει μοντέλο. Δεν είναι καθόλου αθώος.
Δε συμφωνώ καθόλου. Αυτά που αναφέρεις και αφορούν τον Άλλεν είναι ισχυρισμοί της Φάροου χωρίς καμία απόδειξη, και ως τέτοιοι υπάρχουν στη δικογραφία. Προφανώς και το είχω ψάξει πριν καταλήξω ότι τον πιστεύω >>> http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/45779
Έγραψα μερικούς τόμους εγκυκλοπαίδιας και τους έσβησα, γιατί δεν είναι κατάλληλος ο χώρος για απαντήσεις μεγαλύτερες απ'την Πάπυρος-Λαρούς.Θα αφήσω μόνο την απόφαση του δικαστή σχετικά με την κηδεμονία (μία από τις τέσσερις μηνύσεις που έχασε ο Γούντι Άλλεν): http://www.huffingtonpost.com/danny-shea/heres-the-1993-woody-alle_b_4746866.htmlκαι εδώ, δεν ξέρω να το μεταφράσω στα ελληνικά, αλλά είναι επίσημο έγγραφο στο οποίο ο Φρανκ Μάκο εξηγεί γιατί δεν προχώρησε σε μήνυση: https://www.scribd.com/document/204662575/Statement-of-Decision-9-24-1993Νομίζω πως φαίνεται ξεκάθαρα η άποψη και των δύο για το αν ήταν ένοχος ή όχι. Επίσης, επειδή στο άλλο άρθρο ανέφερες τον Λέβενθαλ, να προσθέσω πως ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ στην Ντύλαν, παρ'όλο που κλήθηκε να καταθέσει εννιά φορές, πως οι κοινωνικοί λειτουργοί που της μίλησαν, καθώς και ο Λέβενθαλ αρνήθηκαν να καταθέσουν και πως "έχασαν" τις σημειώσεις τους, ενώ συνεργάστηκαν με τους ψυχολόγους του Άλλεν. Γι'αυτούς τους λόγους, ο δικαστής δεν δέχτηκε την ένορκη κατάθεση του Λέβενθαλ σαν αποδεικτικό στοιχείο, άσχετα αν ο Άλλεν κάλεσε συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει την αθωότητά του. Πέρα από τα του Γέιλ, Ντύλαν εξετάστηκε από παιδοψυχολόγους που διόρισε η πολιτεία και οι οποίοι την πίστεψαν. Αν ψάξεις, θα το βρεις κι αυτό.Η Ντύλαν δεν έχει αλλάξει την μαρτυρία της από όταν ήταν επτά χρονών, με εξαίρεση την πρώτη φορά που πήγε στον παιδίατρό της και ντράπηκε και του είπε πως ο μπαμπάς της την είχε αγγίξει στον ώμο. Νομίζεις πως οι δικηγόροι του Άλλεν θα δυσκολεύονταν να το αποδείξουν αν το επτάχρονο παιδάκι έλεγε ψέματα, καθοδηγούμενο από την μητέρα του; Άσχετα από τον θαυμασμό σου για τον Άλλεν ή την άποψή σου για την Φάροου (ούτε κι εγώ έχω την καλύτερη άποψη για την Φάροου), την ίδια την Ντύλαν, ειδικά τώρα που είναι ενήλικη, γιατί να την αμφισβητήσεις;
Αν είσαι θύμα βίας και θες διαζύγιο το παίρνεις εν μία νυκτί. Αν θες να βοηθήσεις άλλες γυναίκες τις βοηθάς - λεφτά έχεις, διάσημη ηθοποιός είσαι, δώσε. Τα άλλα είναι μπούρδες. Αν λέμε ότι ένας άνθρωπος είναι πονηρός και ύποπτος δε σημαινει ότι είμαστε με τον άλλον.
Πιστεύω πως και οι δύο πλευρές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους!ΚΑΙ ο Ντεπ είναι αλκοολικός και βίαιος(να θυμίσω πως παρουσίαζε βραβεία μεθυσμένος),ΚΑΙ η Χερντ είναι συμφεροντολόγα.Μπορεί να δώρισε τα χρήματα(και μπράβο της),αλλά ποιος ξέρει τί συμβόλαια την περιμένουν για μελλοντικές ταινίες,ενώ μία δικαστική διαμάχη,ακόμη και ως θύμα,πιθανόν να της κόστιζε την καρριέρα της στο χόλυγουντ,όταν,μάλιστα,συνειδητοποίησε πως οι ισχυροί της showbiz,που κινούν τα νήματα,τάχθηκαν με την κερδοφόρα μηχανή που λέγεται Ντεπ.Μένει να δούμε την πορεία της στο χώρο!Μία κίνηση υπολογισμού έκανε,παρότι πιστεύω πως έχει δίκιο και πράγματι εδάρη.Το θέμα,όμως,για μένα είναι αλλού:πρόκειται να στιγματιστεί ο Ντεπ ως θύτης βίας εις βάρος γυναικών;Θα λέμε στο μέλλον "αντε,μωρέ κι αυτός που δέρνει γυναίκες,σιγά μη δούμε την ταινία του" ή θα τα ξεχάσουμε όλα ένεκα της ψυχαγωγίας που μας προσφέρει(πρσωπικά,πάντως,το έχω ήδη ξεχάσει,βασικά αδιαφορώ,και περιμένω το επόμενη πειρατική περιπέτεια του);Το προηγούμενο με τον Σον Πεν μας αποκαρδιώνει:πόσες γυναίκες ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να λιγουρεύονται το έτερο "κακό παιδι" του star system,αν και ξέρουν τί έγινε με την Μαντόνα!Να πάει η οργάνωση που έλαβε τα χρήματά της Χερντ να κάνει σεμινάρια σ' αυτές!Είναι πολλές!
Άρη όλα σωστά και συμφωνώ μαζί σου, αλλά ξέχασες κάτι από όλη αυτήν την ιστορία. Μαζί με το βίντεο, κυκλοφόρησε και μια φωτογραφία που ειπώθηκε ότι έγραψε ο ντεπ με το κομμένο του δακτυλο( κομμένο δάκτυλο είχε οντως) και με μελάνι σε ένα καθρέφτη " πρωταγωνιστουν οι Billy Bob thorton και η εύκολη amber" Και η μία φαροου θα μπορούσε να είχε βγάλει λεφτά από αυτήν την ιστορία με τον αλλεν και να τα έδινε σε φιλανθρωπικόυς οργανισμούς για να αποδείξει ότι λέει αλήθεια. Όπως γράφεις ήταν όλα επινόησεις λογω ζήλιας.Έτσι και τώρα, όλη τη ιστορία μάλλον δεν γίνεται για τα λεφτά αλλά για την ικανοποίηση εγωιστων. Η Αμπέρ τον απάτησε(μαλλον) και αυτός την χτύπησε. Χωρίς να υποστηρίζω την κακοποίηση που υπέστη η αμπέρ και ουτε δικαιολογείτε ανδρας να σηκωνει χερι επειδη τον απατησε και στην τελική καλά θα έκανε να του έπαιρνε όλα του τα λεφτά για το ξύλο ,φαίνεται όμως ότι το κάνει πιο πολύ για να αποδείξει ότι είναι μόνο το θύμα στην υπόθεση. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε πραγματικά τι έγινε, ακόμα και αν βγουν χιλιάδες βίντεο με τον ντεπ να σπάει πράγματα και τοίχους να γράφουν με ποιον τον απάτησε.