Παρέμβαση Μητσοτάκη για Δήμα: Αγαπητέ Πύρρο μη δίνεις σημασία στους τιμητές της μετριότητας

Παρέμβαση Μητσοτάκη για Δήμα: Αγαπητέ Πύρρο μη δίνεις σημασία στους τιμητές της μετριότητας Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
3

Παρέμβαση στην δημόσια αντιπαράθεση γύρω από τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, που ξεκίνησε με αρθρογραφία της εφημερίδας "Αυγή", έκανε σήμερα με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην προσωπική του γνωριμία με τον Πύρρο Δήμα, υπογραμμίζει την σεμνότητά του ως αθλητή, τον συγχαίρει για τον γιο του, Βίκτωρα, που έγινε δεκτός στο Yale και αφήνει αιχμές εναντίον των "τιμητών της μετριότητας" και εκείνων που αμφισβητούν την αριστεία.


Συγκεκριμένα στο κείμενό του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει:


"Τον Πύρρο Δήμα τον γνώρισα προσωπικά πριν από αρκετά χρόνια, καθώς οι γιοι μας, ο Κωνσταντίνος και ο Βίκτωρας, ήταν στην ίδια τάξη στο σχολείο. Διέκρινα έναν άνθρωπο σεμνό, - τολμώ να πω και ντροπαλό - ο οποίος δεν αισθανόταν και τελείως άνετα με την αναγνώριση και το δημόσιο θαυμασμό που οι τεράστιες αθλητικές επιτυχίες του αναπόφευκτα προκαλούσαν.

Συζητούσαμε πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνεις παιδιά όταν οι γονείς είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμοι και πόσο μεγάλη πρόκληση είναι η καλλιέργεια μιας αυτόνομης προσωπικότητας υπό αυτές τις συνθήκες. Ο Πύρρος είχε την αγωνία του προκομμένου ανθρώπου που ο ίδιος όμως δεν είχε την τύχη να έχει πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Ήθελε να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορούσε στα παιδιά του ώστε αυτά να έχουν τις ευκαιρίες που αυτός δεν είχε.

Ο Βίκτωρας έγινε δεκτός στο Yale όπου θα ξεκινήσει φέτος τις σπουδές του. Και ένας υπερήφανος πατέρας, που σήκωσε τις ελπίδες μιας χώρας στους ώμους του, είμαι βέβαιος ότι αισθάνεται τους κόπους μιας ζωής να δικαιώνονται. Όχι μόνο γιατί μας χάρισε στιγμές εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας, αλλά και γιατί αξιοποίησε τα όποια οφέλη από τη σπουδαία του αθλητική σταδιοδρομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την οικογένειά του.

Αγαπητέ Πύρρο, επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι, συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά, εύχομαι καλές σπουδές και καλή επιτυχία στον γιο σου και μη δίνεις μεγάλη σημασία στους τιμητές της μετριότητας, του φθόνου και της ήσσονος προσπάθειας. Η αμφισβήτηση της αριστείας, των ικανών και των άξιων είναι το μόνο που έμαθαν...".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την γενική της μετριότητας, φθόνου κλπ, όπως λέμε δημοσιογράφοιτης συμφοράς, παρ'ολ'αυτά οι σχολιαστές έχουν δίκιο γιατί το αποτέλεσμα είναι μάλλον ανοίκειο.Πέρα απ'αυτό όμως, το κείμενό του είναι στρωτό και αποπνέει ευήθεια και ηπιότητα, χαρακτηριστικά δυσεύρετα στον σημερινό λόγο.
Αξιος ο Κουλης!Δεν αφηνει να πεσει κατω τιποτα..Εξαρχεια,τραγωδια στην Αιγινα,Πυρρος Δημας..Τα παντα για την νικη και για το καλο της Πατριδας.#taidialegamegiatonTsipra#eimastemalakes