Εγκαινιάζεται σήμερα η υπηρεσία «Night Tube» στο μετρό του Λονδίνου

Εγκαινιάζεται σήμερα η υπηρεσία «Night Tube» στο μετρό του Λονδίνου Facebook Twitter
3

Με σχεδόν έναν χρόνο καθυστέρηση (σ.σ. είχε εξαγγελθεί από τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον πως θα ξεκινούσε το Σεπτέμβριο του 2015) το μετρό του Λονδίνου εγκαινιάζει σήμερα τη νυκτερινή του υπηρεσία.

Μέχρι τώρα, το παλαιότερο μετρό του κόσμου, εξακολουθούσε να λειτουργεί μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και μέχρι τη μία το πρωί τα σαββατοκύριακα. Στο εξής, ορισμένες γραμμές θα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο την Παρασκευή και το Σάββατο, με ρυθμό μιας αμαξοστοιχίας ανά περίπου δέκα λεπτά.

Το «Night Tube», όπως έχει ονομαστεί η νυκτερινή υπηρεσία του λονδρέζικου μετρό, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε δύο γραμμές, την Central και την Victoria, ενώ από το φθινόπωρο θα επεκταθεί και στις γραμμές Jubilee, Northern και Piccadilly.

Η υπηρεσία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου του 2015 για το Παγκόσμιο Κύπελλο του ράγκμπι, τα εγκαίνιά της είχαν αναβληθεί εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζομένων της υπηρεσίας συγκοινωνιών του Λονδίνου (Transport for London, TFL), που ανησυχούσαν για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις συνθήκες εργασίας τους.

Το ισχυρό συνδικάτο RMT, το οποίο πραγματοποίησε πέρυσι πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις είχε θέσει επίσης το ζήτημα της ασφάλειας της νέας υπηρεσίας.

Αναφορικά με αυτό, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την τοποθέτηση 100 επιπλέον αστυνομικών στους 144 σταθμούς του μετρό που θα είναι ανοικτοί όλη τη νύκτα.

Ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν επέμεινε στο γεγονός ότι η νυκτερινή υπηρεσία δεν θα εξυπηρετεί μόνο τους ξενύχτηδες, αλλά και αυτούς που εργάζονται τη νύκτα, τις «νοσηλεύτριες και τους φρουρούς ασφαλείας», καθώς και τους τουρίστες.

«Βλέποντας τον ενθουσιασμό γύρω από το "Night Tube", είναι εντυπωσιακό το ότι πήρε τόσο πολύ χρόνο για να εφαρμοστεί η υπηρεσία αυτή», πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Press Association.

H TFL υπογραμμίζει τα οικονομικά οφέλη που αναμένεται να υπάρξουν για τις παμπ, τα νυκτερινά κέντρα και τις αίθουσες θεαμάτων, πολλά από τα οποία αναγκάστηκαν να κλείσουν τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την TFL, το Night Tube μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία σχεδόν 2.000 θέσεων εργασίας.

Η TFL υπολογίζει σε 180.000 τον αριθμό των επιπλέον δρομολογίων που θα γίνονται κάθε νύκτα από τις 00:30 έως τις 06:00 το πρωί όταν το Night Tube θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την αστυνομία – «Άδεια να σκοτώνουν» λένε οι επικριτές

Πάνω από 730.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει κατά της ρύθμισης, που προβλέπει ευνοϊκότερο νομικό πλαίσιο για αστυνομικούς και χωροφύλακες όταν χρησιμοποιούν τα όπλα τους
THE LIFO TEAM
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Διεθνή / Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Λίγους μήνες πριν πεθάνει στα 27 του, ο γιος της Σίντι Κρόφορντ είχε δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του με ιμπογκαΐνη για τον εθισμό του και είχε γράψει για τον φόβο, την ανάγκη να αφήσει τον έλεγχο και την προσπάθεια να «βρει ξανά τον δρόμο προς τον εαυτό του».
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ αν εξαπολύσουν νέα επίθεση - «Αν συμβεί, θα αλλάξουμε όπλα»

Το Ιράν είναι προετοιμασμένο ακόμη και για παρατεταμένη σύγκρουση, επανέλαβε ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης, αν και η ιρανική ηγεσία δεν αποκλείει πλήρως τη διπλωματική οδό
THE LIFO TEAM
Μόλις το 22% των αγοριών στην Ολλανδία έχει θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Διεθνή / Κάτι συμβαίνει στους εφήβους της Ολλανδίας: η αποδοχή της ομοφυλοφιλίας έχει σχεδόν καταρρεύσει

Η χώρα που υπήρξε ευρωπαϊκό σύμβολο ΛΟΑΤΚΙ+ αποδοχής βλέπει μια απότομη μετατόπιση στους μαθητές της. Νέα μεγάλη έρευνα δείχνει ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια η θετική στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία έπεσε από 40% σε 22% στα αγόρια και από 78% σε 51% στα κορίτσια ηλικίας 12 έως 16 ετών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια