Στο Κομμένο Άρτας ο Τσίπρας - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις»

Στο Κομμένο Άρτας ο Τσίπρας - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές επανορθώσεις» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
2

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα μέχρι τέλους, με σχέδιο στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση. Είναι μία πρωτοβουλία εθνικής σημασίας και θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για να εκπληρωθεί αυτό το χρέος» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, κατά τον χαιρετισμό του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που γίνονται στο Κομμένο Άρτας για τους 317 Έλληνες που σφαγιάστηκαν από τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα την 16η Αυγούστου του 1943.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι για την διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου «έχουμε συγκροτημένη εθνική στρατηγική με πρωτοβουλία και συντονισμό της Βουλής των Ελλήνων»

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Κομμένο νωρίς το πρωί, κατά την άφιξή του άγημα του στρατού απέδωσε, τιμές ενώ τον υποδέχθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Βαρεμένος, βουλευτές και ο δήμαρχος του Δήμου Νικολάου Σκουφά, στον οποίο ανήκει το Κομμένου, Ευστάθιος Γιαννούλης. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια