Ηλίας Ηλιάδης: Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας

Ηλίας Ηλιάδης: Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας Facebook Twitter
Angelos Zymaras / Az Sports / SOOC
4

Ο τελευταίος αγώνας της λαμπρής καριέρας του ήταν για τον Ηλία Ηλιάδη, ο σημερινός απέναντι στον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ.

Απογοητευμένος αλλά πάντα χαμογελαστός, ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο μίλησε σε ξένα ΜΜΕ με την ολοκλήρωση του αγώνα απέναντι στον Ασιάτη και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι το τζούντο. Όλα είναι πιθανά. Βρισκόμαστε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για μένα, αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας. Όχι μόνο σε Ολυμπιακούς αλλά γενικά».

Ηλίας Ηλιάδης: Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας Facebook Twitter
Angelos Zymaras / Az Sports / SOOC
Ηλίας Ηλιάδης: Αυτός ήταν ο τελευταίος μου αγώνας Facebook Twitter

H σημερινή απροσδόκητη ήττα του Ηλία Ηλιάδη από τον Κινέζο Σουνζχάο Τσενγκ προκλήθηκε σε 43 δευτερόλεπτα. Ο κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων δεν πρόλαβε να δείξει μέρος της αγωνιστικής ποιότητας που διαθέτει. Αιφνιδιάστηκε από τον Τσενγκ, που δεν είχε να χάσει τίποτα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και με Osoto-gari σε 43 δευτερόλεπτα πήρε πανηγυρική νίκη για την 16άδα, αφήνοντας εκτός τον Mr. Ippon.

 Να θυμίσουμε ότι την αποκάλυψη για την ολοκλήρωση της καριέρας του αμέσως μετά το Ρίο, ο Mr. Ippon την είχε κάνει αποκλειστικά στο Πρακτορείο Sport στις 16 Ιουνίου 2016, διευκρίζοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία που θα είχε επί βραζιλιάνικου εδάφους.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, το φινάλε θα πρέπει να θεωρείται οριστικό και αμετάκλητο, έστω κι αν η πρόκληση του «Τόκιο 2020» ήταν και παραμένει ζωντανή για τον κάτοχο έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
δεν μπορείς να κρίνεις ενα τέτοιο αθλητή. Στον αθλητισμό υπάρχουν και αυτές οι στιγμές δεν υπάρχουν μόνο οι επιτυχίες. Λογικά δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ ουτε με αθλητισμό ούτε με κάποια άλλη δραστηριότητα.