Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους καταγγέλλουν φοροφυγάδες μελετά το ΥΠΟΙΚ

Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους καταγγέλλουν φοροφυγάδες μελετά το ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
3

Ευνοϊκή ποινική μεταχείριση και πλήρη προστασία της θέσης εργασίας του πληροφοριοδότη είναι τα κίνητρα που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους δίνουν πληροφορίες για φοροφυγάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει αλλαγή του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της  φοροδιαφυγής με επέκταση του άρθρου 263 Β του Ποινικού Κώδικα για όσους συνεργάζονται με τις αρχές για την αποκάλυψη και διερεύνηση εγκλημάτων. Ετσι, θα προβλέπεται για τα ίδια πρόσωπα επιείκεια με μείωση της ποινής ή ακόμη και αναστολή από την ποινική δίωξη.

Η όποια  προστασία προβλέπεται όμως σήμερα αφορά επί της ουσίας, μόνο υποθέσεις διαφθοράς στον δημόσιο τομέα ενώ μελετάται και η επέκταση σε φορολογικά αδικήματα ή ακόμα  σε υποθέσεις που σχετίζονται με ληγμένα φάρμακα ή επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τρόφιμα.

 Ένας από ους στόχους είναι να υπάρξουν πληροφοριοδότες από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙ

Οικονομία / Ιστορικό άλμα στις τιμές του πετρελαίου: «Αν αντέχετε πάνω από τα $200 το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιχνίδι»

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε επίσης, αυξηθεί θεαματικά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια