Διεθνές σεμινάριο για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας- Στην Ελλάδα για κατάρτιση 30 νέοι από 12 χώρες

Διεθνές σεμινάριο για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας- Στην Ελλάδα για κατάρτιση 30 νέοι από 12 χώρες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Να ντυθούν και να συμπεριφερθούν σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα της χώρας τους, που αφορούν τα άτομα της LGBT κοινότητας θα κληθούν οι συμμετέχοντες σε σεμινάριο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ομοφοβίας που διοργανώνει η ΜΚΟ "Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων".


Πρόκειται για το πρόγραμμα κατάρτισης C.O.F.F.E.E (Colorful Fighters For European Empowerment), που θα φέρει στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας, από 17-25 Αυγούστου, 30 νέους από την Ελλάδα, τη Σουηδία, την ΠΓΔΜ, την Ιταλία, την Τουρκία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο και τη Σλοβακία.


"Το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων" αναφέρει ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Αρις Παράσχου.


Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καταρτιστούν στα συγκεκριμένα θέματα, θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση των εργαζομένων στον τομέα της νεολαίας και την ένταξη και ενσωμάτωση των LGBT νέων στη κοινωνία.


"Μία σημαντική δράση ευαισθητοποίησης θα είναι, όταν θα κληθούν οι συμμετέχοντες να ντυθούν και να συμπεριφερθούν για μία ημέρα όπως ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο, με βάση τα στερεότυπα των χωρών τους, ενώ τρεις από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παίζουν τον ρόλο του τραμπούκου" σημειώνει ο κ.Παράσχου.


Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις που αποσκοπούν στη γνωριμία των συμμετεχόντων με την Ελλάδα και την ελληνική κουλτούρα και διαπολιτισμικές βραδιές, όπου όλοι θα παρουσιάσουν τη χώρα τους στους υπόλοιπους, μέσα από παραδοσιακούς χορούς και φαγητά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια