ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.8.2016 | 18:39

Υπάρχουν ελεύθερες γυναίκες;

Βλέπω πολλές εξομολογήσεις μοναξιάς, και κάποιες φορές απορώ ως άντρας: υπάρχουν ελεύθερες γυναίκες εκεί έξω; για να γίνω πιο σαφής, σε ένα δείγμα 40 περίπου γυναικών που γνωρίζω στον επαγγελματικό μου χώρο, όλες είναι δεσμευμένες, και οι 35 περίπου από αυτές παντρεμένες. Μιλάω για γυναίκες από 20 έως 40 ετών, δεν υπάρχει καμία απολύτως αδέσμευτη έστω χωρίς σχέση. Στον ίδιο χώρο, σε έναν αριθμό 30 περίπου αντρών υπάρχουν 5 ελεύθεροι από κάθε είδους δέσμευση. Και εκτός από τις γυναίκες του επαγγελματικού χώρου, δεν υπάρχει ούτε μία από άλλες 20-25 περίπου που συναναστρέφομαι εξ αφορμής της δουλειάς μου χωρίς γάμο-σχέση. Καμία όμως απολύτως. Όλες έχουν ήδη άντρα στο πλευρό τους. Αντιθέτως, γνωρίζω αρκετούς άντρες χωρίς σχέση και μάλιστα για χρόνια. Είμαι χωρίς σχέση 4 χρόνια. Στα 4 αυτά χρόνια έχω γνωρίσει 2 γυναίκες από κοινούς γνωστούς οι οποίες ήταν ελεύθερες και ηλικίας γύρω στα 35 και οι δύο. Όσες άλλες και να έχω γνωρίσει σε κοινωνικές υποχρεώσεις, όλες μα όλες συνοδεύονταν είτε από σύζυγο, είτε από αρραβωνιαστικό είτε από σχέση. Είχα πάει σε γάμο και μέτρησα 50 γυναίκες να συνοδεύονται και 3 ασυνόδευτες (οι άντρες τους είχαν μείνει στο σπίτι). Αντιθέτως, άντρες ελεύθερους και ασυνόδευτους έχω γνωρίσει πάμπολλους, παντού μόνοι άντρες και γυναίκες με σχέση. Πού είναι οι ελεύθερες και δεν υπάρχει καμία γύρω μου; (μιλάω για ηλικίες από 30 έως 40).
7
 
 
 
 
σχόλια
Συμφωνώ με την περιγραφή της εξομολόγησης, παντού βλέπω γύρω μου γυναίκες δεσμευμένες (ή κρυφο-δεσμευμένες, που δεν το δηλώνουν αμέσως). Είναι αλήθεια ότι ελεύθερη στην κλίμακα 30-40 στον κύκλο μου δε γνωρίζω.
Δε μαρέσει να λέω στερεότυπα(είναι σίγουρο οτι ακολουθεί στερεότυπο), αλλά...και ελεύθερη να είναι στα 30-40 συνήθως υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό.Όχι απαραίτητα κακός ,αλλά είναι τι αντέχει ο καθένας.Ας πούμε αν κάποιος έχει όρεξη στη σχέση του να ανοίγει θεόκλειστους ανθρώπους ή να ασχολείται με απογοητεύεσεις από το παρελθόν που έχουν μεταλλαχτεί σε παγιωμένους φόβους, τότε ναι είναι μια καλή ηλικία.
Εμένα η εμπειρία μου από τον περίγυρό μου είναι όπως ακριβώς την περιγράφω (και όπως περίπου την περιγράφει και η εξομολόγηση): ελεύθερες γυναίκες μηδέν. Το να μου ξεφεύγει μία στον τυχόν ευρύτερο κοινωνικό κύκλο με την οποία δεν έχω άμεση επαφή, δεν αλλάζει το γενικότερο συμπέρασμα. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζω ελεύθερους άντρες (και μάλιστα μόνους για χρόνια). Ακόμη και όσες τυχόν ''δηλώνουν'' ελεύθερες, πάλι δεν είναι και δεν δηλώνουν τη σχέση τους για πάρα πολλούς λόγους (και όχι γιατί ψάχνονται κατ' ανάγκην): λ.χ. θέλει η άλλη να κάνει τη δουλειά της και να κάνει τα γλυκά μάτια, το κάνει πιο εύκολα δηλώνοντας ''ελεύθερη'' παρά σε σχέση (το παράδειγμα πραγματικό).
Ενδιαφέρον. Ορισμένες από τις γυναίκες που δηλώνουν εδώ ότι είναι μόνες, ενδέχεται να ψεύδονται και να ψάχνουν για κάτι παράλληλο/καλύτερο.
Όπως έλεγε και ένας αρτίστας. "Οι γυναίκες είναι σαν τις τουαλέτες. Οι καλές είναι πιασμένες και οι ελεύθερες χεσμένες, γιαυτό χέσε στο γρασίδι."
Ας πουμε οτι ειμαστε πιο....χμ.....οντα της παρεας εμεις οι γυναικες....φοβομαστε την μοναξια....απολες αυτες τις δεσμευμενες που ανεφερες μη θεωρεις ομως πως μεγαλο ποσοστο ειναι ευτυχισμενες....

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ