Σύμφωνα με τον Σκάι, την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια προκάλεσε η νέα δολοφονία αλλοδαπού τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.
Η δήλωση Δένδια:
«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Ο 19χρονος ιρακινός υπήκοος δέχθηκε εν ψυχρώ επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το μεσημέρι.
Ο νεαρός Ιρακινός δολοφονήθηκε από ομάδα πέντε ατόμων που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες. Λίγο πριν, στην ίδια περιοχή οι δράστες, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.
Σημειώνεται ότι ανάλογοι φόνοι έχουν συμβεί στο περασμένο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών.
Ελλάδα /
Ποιοι δολοφόνησαν τον 19χρονο Ιρακινό στο κέντρο της Αθήνας;
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε ρωμαϊκός τάφος με ελληνική επιγραφή σε πυραμίδα
«Τα ξερίζωσαν όλα, ακόμη και τα νεοφυτεμένα»: Κραυγές απώλειας από τους ελαιώνες στη Δυτική Όχθη
Επιστροφή δύο ενοικίων: Δεν μπήκαν τα χρήματα; Τι να κάνετε έως τις 20 Οκτωβρίου
Άννα Βίσση: Όλα όσα έγιναν στη συναυλία - Η «προσγείωση» στο ΟΑΚΑ και η αφιέρωση στον Μαζωνάκη
Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση μπορούν να σου στερήσουν έως και έξι χρόνια υγιούς ζωής
σχόλια