ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Σαρκοζί-Πλατινί μπλεγμένοι στο «Qatargate»

Σαρκοζί-Πλατινί μπλεγμένοι στο «Qatargate» Facebook Twitter
1

«Οσμή σκανδάλου» εντοπίζει το γαλλικό περιοδικό France Football στην ανάθεση στο Κατάρ του Μουντιάλ του 2022, εμπλέκοντας μάλιστα τον παλιό άσο και σημερινό πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί αλλά και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Το δημοσίευμα του περιοδικού είναι πολυσέλιδο και αποκαλυπτικό. Έχει τίτλο «Qatargate» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Πλατινί προσκλήθηκε σε κοινό δείπνο με τον Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, προκειμένου να πειστεί να ψηφίσει υπέρ της ανάληψης του Μουντιάλ από την συγκεκριμένη χώρα στη σχετική ψηφοφορία.

Ο ίδιος ο Πλατινί δεν αρνήθηκε ότι ήταν προσκεκλημένος στο δείπνο, είπε όμως ότι κανείς δεν του ζήτησε να ψηφίσει το Κατάρ. Αργότερα παραδέχτηκε ότι το ψήφισε επειδή «ήταν ώρα να πάει η διοργάνωση και σε μια αραβική χώρα.»

 

Σαρκοζί-Πλατινί μπλεγμένοι στο «Qatargate» Facebook Twitter

Τελικά στις 2 Δεκεμβρίου 2010, το Κατάρ επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 με τις ψήφους των 14 από τα 20 μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Επικράτησε έτσι συνυποψηφίων όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία, δημιουργώντας ταυτόχρονα απορίες για το πώς θα αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι του 2022 μέσα στον καύσωνα της χώρας. Σε αυτές τις εύλογες απορίες, το πλούσιο εμιράτο είχε απαντήσει ότι θα χρησιμοποιήσει τεχνολογικές εκπλήξεις, για να κάνει τα γήπεδα δροσερά.   

Στο F.F. γίνεται αναφορά και σε δηλώσεις του αντιπροέδρου της FIFA, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί υπάρχει ενδεχόμενο, ορισμένα μέλη της επιτροπής έλαβαν περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια ως αντάλλαγμα προκειμένου να ψηφίσουν το Κατάρ.

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού τίθεται και το ερώτημα, μήπως μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, θα πρέπει να ακυρωθεί η ανάθεση στο Κατάρ ενώ ετοιμάζεται και σχετική διαδικτυακή δημοσκόπηση για το θέμα.

1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ δεν προχωρά το σχέδιο για μπλόκο στη φροντίδα τρανς ανηλίκων

Η κυβέρνηση Τραμπ ήθελε να απειλήσει νοσοκομεία με απώλεια χρηματοδότησης αν φρόντιζαν τρανς ανηλίκους. Τώρα κάνει πίσω, σε μια σπάνια ανάσα για τα τρανς δικαιώματα και τους γιατρούς που αντιστάθηκαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι πίσω από 180.000 σακίδια για αστέγους

Διεθνή / Πέθανε με διαφορά τεσσάρων ημερών το κουίρ ζευγάρι που μοίρασε 180.000 σακίδια σε αστέγους

Ο Τζέισον Κόνερ και ο Τζέφρι Νιούμαν είχαν δημιουργήσει στη Νέα Υόρκη το Backpacks for the Streets, μοιράζοντας σακίδια με είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους ανθρώπους. Πέθαναν με διαφορά τεσσάρων ημερών.
THE LIFO TEAM
Ο T. rex «Gus» πουλήθηκε για 50,1 εκατ. δολάρια στον οίκο Sotheby’s

Διεθνή / Ο T. rex «Gus» πουλήθηκε για 50,1 εκατ. δολάρια στον οίκο Sotheby’s

Ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πλήρεις σκελετούς T. rex που έχουν βρεθεί ποτέ πουλήθηκε στη Νέα Υόρκη για 50,1 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ για απολίθωμα δεινοσαύρου σε δημοπρασία.
THE LIFO TEAM
ΠΙΛΟΤΟΣ «ΣΑΛΙ» ΠΟΤΑΜΟΣ ΧΑΝΤΣΟΝ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

Διεθνή / Chesley «Sully» Sullenberger: Ο ήρωας-πιλότος του Χάντσον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ

Ο Sullenberger έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο στις 15 Ιανουαρίου 2009, όταν κατάφερε να προσθαλασσώσει με ασφάλεια την πτήση 1549 της US Airways στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας και τους 155 επιβαίνοντες
THE LIFO TEAM
DUA LIPA ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Αλβανία: Μετά την παρέμβαση της Dua Lipa «έχουν εμπνευστεί πολλοί νέοι που τη θεωρούν είδωλό τους»

Η ποπ σταρ εξέφρασε την στήριξή της στις διαδηλώσεις κατά του τουριστικού θερέτρου που κατασκευάζεται σε περιβαλλοντικά προστατευμένη περιοχή της Αλβανίας
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΚΕΝΤΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Διεθνή / Νέα Υόρκη: Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που επιβάλλει μορατόριουμ στην κατασκευή νέων κέντρων δεδομένων

Εντείνονται οι ανησυχίες ότι οι εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν την άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, επιβαρύνουν τα υδάτινα αποθέματα και ασκούν πιέσεις στις τοπικές κοινότητες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"μήπως θα πρέπει να ακυρωθεί η ανάθεση στο Κατάρ?" Τι λαλακίες είναι αυτές? Τα έργα στο Κατάρ τα έχει αναλάβει η Hochtief (ίσως με την μεσολάβηση της Αγκέλας) που τώρα έχει πουληθεί σε Ισπανικό όμιλο. Θα μπλέξουμε τα σου χρωστάω μου χρωστάς.