Οι Financial Times «αποθεώνουν» ένα ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο

Οι Financial Times «αποθεώνουν» ένα ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο Facebook Twitter
17

Μια οικονομική εφημερίδα οι Financial Times, αποθεώνει ένα ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου που έχει γίνει το στέκι δημοσιογράφων και κριτικών τέχνης στην πρωτεύουσα της Βρετανίας. Πρόκειται για το Mazi, δημιούργημα μιας Θεσσαλονικιάς, της Χριστίνας Μουράτογλου  και του συντρόφου της που έχει κερδίσει με τις γεύσεις του τους Λονδρέζους. Το άρθρο ξεκινά με ένα ελληνικό προϊόν που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και ξεχωρίζει στα τραπέζια. Το κρίταμο, ένα αλμυρό πράσινο χόρτο το οποίο μαζεύει ο πατέρας της Χριστίνας και το στέλνει στο Λονδίνο.

Όπως μάλιστα γράφει η εφημερίδα, από τις 2 Φεβρουαρίου το Mazi καθιερώνει και brunch με αγαπημένο έδεσμα τη μπουγάτσα.

Καθώς ό,τι ελληνικό εστιατόριο υπάρχει στη βρετανική πρωτεύουσα αναλώνεται στα προβλέψιμα ελληνικά πιάτα, η Χριστίνα αποφάσισε με τη βοήθεια του συντρόφου της να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.  "Ένα από τα πρώτα πράγματα που είπα στη Χριστίνα όταν συναντηθήκαμε ήταν ότι δεν υπάρχουν high-end ελληνικά εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, και υπάρχει ένα κενό στην αγορά για να το εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε κάτι καλύτερο για τον κόσμο στο Λονδίνο», λέει ο Adrien Carre.

 

Οι Financial Times «αποθεώνουν» ένα ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο Facebook Twitter

Το Mazi που βρίσκεται στο Notting Hill έχει γίνει πια διάσημο μέσω των δημοσιευμάτων σε όλο τον κόσμο, αφού έχουν γράψει για αυτό εφημερίδες από το Χονγκ-Κονγκ, την Ταιβάν κτλ. Οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ. Η Χριστίνα ήταν η «γυναίκα του μήνα» για το περιοδικό Οlive. Η Standard συμπεριέλαβε το Mazi στα 10 καλύτερα εστιατόρια της χρονιάς στο Λονδίνο, ενώ και ο κατάλογος Michelin 2013 για τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του Λονδίνου το έχει ήδη συμπεριλάβει.

 

Οι Financial Times «αποθεώνουν» ένα ελληνικό εστιατόριο στο Λονδίνο Facebook Twitter

Η Χριστίνα Μουράτογλου λέει στην εφημερίδα ότι παραλαμβάνει συνεχώς βιογραφικά Ελλήνων που θέλουν να εργαστούν στο κατάστημα της, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα εδώ και το σάιτ του εστιατορίου  εδώ

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM
Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

10 σχόλια
Bluewaterναι εχω ζησει στο Λονδινο , δεν το θεοποιω, αλλα επιμενω οτι ειναι πολυ πιο προχωρημενο ως νοοτροπια απο την Ελλαδα, και μπορεις εκει να γνωρισεις ιδεες και ανθρωπους απο ολον τον κοσμο καθως ειναι σε μεγαλο βαθμο ενταγμενα στην αγγλικη κοινωνια. Δε χρειαζεται να εχεις φραγκα για να καταλαβεις και να "κερδισεις" απο αυτο το "ανοιχτο" περιβαλλον....ποσο μαλλον οταν το συγκρινεις με τη μιζερη (σε μυαλα κυριως) Αθηνα...
Συγχαρητηρια στα παιδια για την πρωτοβουλια κ την επιτυχια του χωρου. ιδιαιτερα συγχαρητηρια, καθως η πλειοψηφια των ελληνικων εστιατοριων στο λονδινο ειναι τραγελαφικη. ας εκφρασω ομως μια γενικοτερη σκεψη που μου καιει,αναρωτιεμαι ποιο target group αναζητουν οι εκαστωτε ελληνες επιχειρηματιες εδω. Αν αναζητουν τον γιο/κορη του ελληνα εφοπλιστη η τον υψηλα αμοιβομενο ελληνα τραπεζιτη στο σιτυ, τοτε ναι,κινουνται ορθα. Επισης, αν αναζητουν τον αγγλο-ινδο-κινεζο που επισκεφθηκε μια φορα την ελλαδα το καλοκαιρι η ειδε ένα ντοκιμαντερ στο bbc για την ελλαδα, τοτε ναι, παλι κινουνται ορθα.Το λονδινο είναι μια πολις, με χιλιαδες ελληνες εργαζομενους και φοιτητες. Οι τιμες ωστοσο στην πλειοψηφια των ελληνικων εστιατοριων μπορει να ακουγονται νορμαλ για τους παραπανω αλλα συγχρονως είναι απλησιαστες για τον μεσο ελληνα μεταναστη (εργαζομενο η φοιτητη). Να τονισω όμως, ότι υπαρχει ένα τεραστιο χασμα αναμεσα στην ελληνικη κουζινα στην ελλαδα και στην ελληνικη κουζινα στην αγγλια. Και όταν λεμε χασμα, εννοουμε ΧΑΣΜΑ. Όχι σαν το mind the gap που φωναζουν στο μετρο. Ο συνδυασμος λοιπον τιμης-ποιοτητος είναι απιστευτα δυσαναλογος κ εξωφρενικος.ΥΓ1: Ηρθα εδω για να σπουδασω,τελειωσα κ τωρα δουλευω. δεν δινω όμως ουτε 5 λιρες για σουβλακι στο χερι, ουτε 18 για μοσχαρακι απ τα τεσκο (σουπερμαρκετ εδώ) με ουζο. Φιλικα.ΥΓ2: καλυτερα να μην μιλησω για τα Hellenic parties του λονδινου ,ελληνικα κλαμπ κλπ. Αλλα αφου δεν μπορει να ζησει ο ελληναρας στο λονδινο χωρις αυτά, τα σκαει μαγκα μου για να ακουει παντελιδη κ κιαμο.
Αν κανεις ζει στο Λονδινο , την απιστευτα προχωρημενη μητροπολη της ευρωπης και συνδετικο κρικο με αμερικη και ασια, και του λειπει ο παντελιδης και ο κιαμος....ειναι αξιος της μοιρας του!!!
tktk κάτι μου λέει ότι δεν έχεις ζήσει στο Λονδίνο..ειδικά έτσι όπως το θεοποηεις και εάν έχεις ζήσει τότε ζούσες με τα λεφτάκια της οικογενειας σου και όχι με τα δικά σου. tzitzimp. εηίες απόλυτο δίκαιο, πολύ σπανια τρώω σε ελληνικά εστιατόρια στην αγγλία διότι 1) η ποιότητα του φαγητού είναι συνήθως πολύ χαμηλή, συνήθως επειδή ο κάθε αποτυχημένος έλληνας έρχεται uk και νομίζει ότι μπορεί να μαγειρέψει 2)οι τιμές είναι υπερεβολικα uψιλές. Προτιμώ να τρώω στο τουρκικο διπλα στο σπίτι μου που είναι όμοιa με την δικια μας κουζίνα, είναι φτηνά ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Τώρα για το συγκεκριμένο μαγαζί είναι προφανές ότι δεν καταταζεταη στην ομάδα ελληνικών μαγαζιών στα οποια αναφέρω, οποτε δικαιολογημένα θα έχει ψιλές τιμές.
Δε νομιζω οτι τετοιου τυπου ελληνικο εστιατοριο στο Λονδινο απευθυνεται σε Ελληνες. Στην τελικη λιγο πολυ ολοι μπορουμε να μαγειρεψουμε κατι ελληνικο και δεν ειναι και μακρια η Ελλαδα ουτε θα φυγει ποτε απο εκει που ειναι. Δε χανει κανεις τιποτα με το να δοκιμασει φαγητα, παρεες, μουσικες κλπ. αλλων λαων και το Λονδινο ειναι μια τελεια ευκαιρια για κατι τετοιο.Ασε τους Ελληναρες να στριμωχνονται στο BBB στο Notting Hill και στα παρτυ στο Mayfair. Στο συγκεκριμενο εστιατοριο δεν εχω παει αλλα απ'οτι εχω ακουσει το φαγητο ειναι μεν καλο αλλα οι μεριδες μικρες.
''Δε χανει κανεις τιποτα με το να δοκιμασει φαγητα, παρεες, μουσικες κλπ. αλλων λαων και το Λονδινο ειναι μια τελεια ευκαιρια για κατι τετοιο.'' AleaJactaEst σωστοτατος-η,μονο κερδιζετε παιδες.απλα ισως εγω ειμαι ατυχος κ οι περισσοτεροι ελληνοκυπριοι που εχω γνωρισει ειναι για τα πανηγυρια (για τα κακα πανηγυρια ομως, οχι της ικαριας κλπ.)οι επιτυχιες παντως απο τραγουδοποιους τυπου παντελιδη κλπ πετουν σαν την μυγα τσετσε ..κ φθανουν στο λονδινο. επισης, περα απο τα γκρικ κλαμπακια κανει θραυση το ηλεκτρικο μπουζουκι στη διαπασων κ ο κιθαριστας που γρατζουναει τρια ακορντα. με φουλ εκο εκο εκο εκο. http://www.youtube.com/watch?v=sUtOZ2rn8yg
Λεπτες γευσεις, ομορφα πιατα, ελαφρια κουζινα. Χαλαρη, παρειστικη ατμοσφαιρα - δεν ειναι δεδομενο αυτο εδω περα. Καλο σερβις, κ το παιδι απο την κουζινα βγηκε κ μας ρωτησε 4 φορες αν μας αρεσαν ολα, και να σχολιασουμε τα πιατα. Κ για Λονδινο,κ τη συγκεκριμενη περιοχη, οι τιμες ειναι καλες. Πηγαμε 6 (Ελληνιδες), θα ξαναπαμε ολες με ανθρωπους απο τη δουλεια κλπ. Μπραβο, κι ευχαριστουμε!
''Θέλω να βοηθήσω την χώρα μου αλλα αυτη δεν με βοηθάει'' αναφέρει η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου αγανακτησμένη για τις υψηλές τιμές των ελληνικών προιόντων.Όταν θες άριστη ποιότητα απο μικρούς Ελληνες παραγωγούς και μάλιστα στο Λονδίνο τότε θα πρέπει να πληρώσεις για αυτή την ποιότητα, όπως πληρώνω και εγώ για το δικό μου εστιατόριο στην Ελλάδα, γνωρίζωντας οτι έτσι βοηθάω τον μικρό παραγωγό και ικανοποιώ τον πελάτη μου με ΦΠΑ μάλιστα 23%.