ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΒΙΝΤΕΟ: Δύο τανκς πέρασαν πάνω από άντρα και εκείνος επιβίωσε

ΒΙΝΤΕΟ: Δύο τανκς πέρασαν πάνω από άντρα και εκείνος επιβίωσε Facebook Twitter
2

Νέο σοκαριστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από την νύχτα της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σε αυτό πρωταγωνιστεί ένας άνδρας ονόματι Σαμπρί Ουνάλ ο οποίος το βράδυ του πραξικοπήματος διαδήλωνε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στην συνοικία Σκουτάρι (Ουσκουντάρ).

Όπως φαίνεται στο βίντεο το οποίο δημοσιεύεται και στην Χουριέρ, ο 34χρονος μπροστά στην θέα ενός τανκ στέκεται μπροστά του για να το σταματήσει. 

Την τελευταία στιγμή πέφτει στο έδαφος και το τανκ περνά από πάνω του, εκείνος σηκώνεται και την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεται πως ένα δεύτερο τανκ έρχεται προς το μέρος του και τότε επιχειρεί να κάνει το ίδιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εικόνα, οι ερπύστριες του θωρακισμένου οχήματος περνούν από πάνω του και τον τραυματίζουν. Ο άνδρας, ο οποίος, όπως φαίνεται κι απ'την φωτογραφία μέσα απ'το νοσοκομείο, είναι καλά, παρέμεινε στην άσφαλτο και αμέσως πολίτες έτρεξαν για να τον βοηθήσουν.

 

ΒΙΝΤΕΟ: Δύο τανκς πέρασαν πάνω από άντρα και εκείνος επιβίωσε Facebook Twitter

 

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

 

2

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

Διεθνή / Ζελένσκι: «Δεν πιστεύω ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενόσω διαρκεί ο πόλεμος»

«Όταν προσκαλούμε μια χώρα να ενταχθεί στo NATO, δεν χρειαζόμαστε απλώς μια πλειοψηφία, αλλά την τέλεια συμφωνία μεταξύ και των 32 μελών» δήλωσε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θεωρητικά πάντα, η πίεση που ασκεί στο έδαφος η ερπύστρια ενός άρματος μάχης όπως το Leopard είναι περίπου 100 χιλιάδες πασκάλ (kPA), αρκετά μικρότερη από αυτήν που ασκεί ο τροχός ενός επιβατικού αυτοκινήτου (200 kPa). Αυτός είναι και ο σκοπός της ερπύστριας, να μπορεί να ισοκατανέμει το βάρος του άρματος (60+ τόνοι) σε όλο το μήκος της για να μπορεί αυτό να κινείται ακόμα και σε ακραία εδάφη (άμμος κλπ). Βέβαια μιλάμε πάντα θεωρητικά, καθώς λόγω της ισχυρής ροπής της ερπύστριας όπως κινείται πάνω από ένα αντικείμενο, αν αλλάξει κατεύθυνση κίνησης, μπορεί κυριολεκτικά να το κομματιάσει. Κλασσικό πράδειγμα οι στροφές των δρόμων στην επαρχία όταν περνούν από εκεί πομπές αρματων σε άσκηση (η άσφαλτος κυριολεκτικά ξηλώνεται). Επομένως ο άνδρας στο βίντεο ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του που τα δύο άρματα προχωρούσαν σε ευθύγραμμη πορεία. Είναι βέβαια να μην σου τύχει, πεθαίνεις πρώτα από καρδιακή προσβολή καθώς βλέπεις το μεταλλικό τέρας να έρχεται κατά πάνω σου.