Reuters: Δύο F-16 παρενοχλούσαν το τζετ του Ερντογάν στον αέρα - Tο γιατί δεν άνοιξαν πυρ είναι ένα μυστήριο

Reuters: Δύο F-16 παρενοχλούσαν το τζετ του Ερντογάν στον αέρα - Tο γιατί δεν άνοιξαν πυρ είναι ένα μυστήριο Facebook Twitter
2

 

Παρασκήνιο και άγνωστες πτυχές από την νύχτα των ταραχών στην Τουρκία και όσα έγιναν με το θρίλερ της πτήσης του Ερντογάν αποκαλύπτει το Reuters που επικαλείται μαρτυρίες αξιωματούχων.

Ο Τούρκος ηγέτης επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Μαρμαρά όταν ξεκίνησε η απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της Παρασκευής.

"Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροπλάνο του Ερντογάν, ενώ ήταν στον αέρα και καθ 'οδόν προς την Κωνσταντινούπολη. Είχαν το αεροπλάνο του Ερντογάν και τα δύο μαχητικά που το προστάτευαν, κλειδωμένο στα ραντάρ τους." αναφέρει στο πρακτορείο στρατιωτικός αξιωματούχος με γνώση των γεγονότων. "Το γιατί δεν άνοιξαν πυρ είναι ένα μυστήριο", είπε.

Ένας άλλος ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το τζετ του Ερντογάν είχε παρενοχληθεί κατά τη διάρκεια πτήσης από δύο F-16 που επιτάχθηκαν από τους πραξικοπηματίες, αλλά ότι είχε καταφέρει να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη με ασφάλεια. Ένας δεύτερος ανώτερος αξιωματούχος είπε επίσης ότι το προεδρικό τζετ είχε "πρόβλημα στον αέρα", αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνωμότες είχαν προσπαθήσει να του επιτεθούν και στο θέρετρο του Μαρμαρά και είπε πως είχαν βομβαρδίσει θέσεις λίγο αφότου έφυγε. "Απέφυγε τον θάνατο για λίγα λεπτά", πρόσθεσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Περίπου 25 στρατιώτες που ήταν σε ελικόπτερα κατέβηκαν σε ένα ξενοδοχείο στο Μαρμαρά λίγο αφότου ο Ερντογάν είχε φύγει μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός CNN Turk.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια