Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες που ήρθαν με το ελικόπτερο

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες που ήρθαν με το ελικόπτερο Facebook Twitter
1

Η Ελλάδα φαίνεται πως τελικά θα εκδώσει στην Τουρκία τους 8 πραξικοπηματίες στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στη εφημερίδα Daily Sabah υπήρξε επικοινωνία των δύο πλευρών. Λίγη ώρα αργότερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ  δήλωσε από τον λογαριασμό του στο Τwitter ότι συνομίλησε με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κότζια και αναφέρει πως "οι 8 προδότες θα επιστραφούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατό.".

 

Πρόκειται για τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγούς και δύο αρχιλοχίες, οι οποίοι αυτή τη στιγμή τελούν υπό σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη και έχουν αιτηθεί άσυλο.

Ο κ. Κοτζιάς φέρεται πάντως σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ πως τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το διεθνές δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και πάλι, μισά μάς τα λέει η κυβέρνησή μας δια στόματος υπ.εξ. Μισαδάκια κατά πώς τηνε συμφέρει. Ούτως ή άλλως, την απόφαση δεν την παίρνει κανένας τσίπρας και κοτζιάς, λαμπρά παραδείγματα προς αποφυγήν σε κάθε επίπεδο. Το ότι βγαίνει ο τσαβούσογλου πρώτος και μιλάει, ουσιαστικά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και κανείς δεν έχει βγάλει κιχ, είναι ενδεικτικό του ποιός κάνει κουμάντο. Όσο για τα δημοκρατίας επί ερντογάν, αλλού..