ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.6.2016 | 02:56

Βρίσκομαι σε αδιέξοδο...

Είναι η πρώτη φορά που παραθέτω τα προβλήματά μου στο διαδίκτυο. Είμαι φοιτητής, 20 χρονών και τα τελευταία 2 χρονιά, που υποτίθεται ότι θα ήταν τα καλύτερα της ζωής μου, απλά δε ζω. Αρχικά, πέρασα στο Ρέθυμνο όπου έκατσα 3 μήνες, οπότε και οι γονείς μου με έφεραν πίσω στην Αθήνα. Αυτούς τους 3 μήνες πέρασα υπέροχα, γνώρισα πολύ καλά άτομα, έκανα φιλίες και γενικά ζούσα στο φουλ. Όταν γύρισα όμως μέσω μετεγγραφής λόγω οικονομικών προβλημάτων της οικογένειάς μου τα πράγματα άλλαξαν. Το πανεπιστήμιο δε μου άρεσε καθόλου, φιλίες δεν έκανα και αυτή τη στιγμή, 2 χρόνια μετά τη μεταγραφή, μου είμαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Επιπλέον, τα μαθήματα έχουν περάσει σε εντελώς δεύτερη μοίρα με αποτέλεσμα να χρωστάω πολλά και όλα αυτά οδήγησαν στο αδιέξοδο που βρίσκομαι. Από τους πρώτους μήνες στην Αθήνα έπεσα σε κατάθλιψη, άρχισα να καπνίζω,να πίνω και να κάνω (σπάνια) χρήση ναρκωτικών μπας και ξεφύγω. Κλειδώνομαι μέρες ολόκληρες στο δωμάτιό μου με μόνη μου συντροφιά ένα λάπτοπ. Οι γονείς μου με βλέπουν σ' αυτό το χάλι και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν πέρασα κανα μάθημα,χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη για την κατάστασή μου ή για το γεγονός ότι με φέραν Αθήνα. Το πρόβλημα είναι δικό μου και μόνο δικό μου.Νιώθω συνεχώς ότι είμαι βάρος για τους δικούς μου και ότι θέλουν να φύγω. Ειλικρινά χρειάζομαι τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ για το χρόνο σας...
3
 
 
 
 
σχόλια
Είσαι 20 χρονών και πραγματικά έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου. Ναι, καμιά φορά βλέπουμε ένα γιγάντιο αδιέξοδο... αν θέλεις να πάρεις το πτυχίο σου κάποτε τότε να παραμείνεις στην σχολή αλλά κάνε ένα διάλειμμα, βρες μια δουλειά το καλοκαίρι που να σε βγάζει από την ρουτίνα σου.Αν δεν σου αρέσει η σχολή τότε παράτα την και βρες τι θέλεις. Κανείς δεν είναι έτοιμος στα 16-17-18 να αποφασίσει στ'αλήθεια τι θέλει να ακολουθήσει και να σπουδάσει. Τώρα, όσων αφορά την μοναχικότητά σου, για να βρεις φίλους και παρέα πρέπει καταρχάς να είσαι φίλος με τον εαυτό σου... πως θα γνωρίσεις ανθρώπους αν δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου? Εδώ παίζουν ρόλο και οι ουσίες, η κατάθλιψη, η έλλειψη θέλησης κτλ βασίζονται στις χημικές διεργασίες που κάνει ο εγκέφαλος μας και τα ναρκωτικά δεν βοηθάνε. Όταν μπορείς και είσαι μόνος σου και το απολαμβάνεις, τότε θα ξέρεις πως είσαι καλά...Οι γονείς σου βλέπουν ένα παιδί που δεν ξέρει τι να κάνει/θέλει και φοβούντε. Θα τα καταφέρεις μια χαρά, απλά προσπάθεια θέλει.(Αν πάρεις ένα σκυλάκι και βγαίνεις βόλτα, γνωρίζεις ανθρώπους και έχεις και παρέα στο σπίτι!)
Φίλε μου εκμεταλλεύσου την ευκαιρια που έχεις να σπουδάσεις στον τόπο σου οικονομικά και καλά, ναι θα συμφωνήσω ότι η φοιτητική ζωή ειναι καλή αλλά θα σου πω ότι δεν ειναι το παν.Το σημαντικότερο ειναι το μελλον σου η οικονομική και επαγγελματικη καταξίωση που πιθανόν θα σου δώσει αυτο το πτυχίο.Μπες λίγο στην ψυχολογία του παιδιού που ειναι από επαρχία θελει να σπουδάσει έχει όλες τις βάσεις για ν αποκτήσει το πτυχίο που ονειρευεται αλλά δυστυχώς οι γονείς του αδυνατούν να τον στείλουν για γνωστούς και ευνοήτους λόγους, μην αφήνεις την ζωή σου να περνά έτσι, αντιμετώπισε την πραγματικότητα και κανε αυτο που σου προσφερει η οικογένειά σου... μετά από πέντε η δέκα χρόνια η φοιτητική ζωή η έτσι η αλλιως θ αποτελεί μια ανάμνηση και μόνο.
Πρώτον και σπουδαιότερο. Καμμία κατάσταση δεν είναι οριστική και αμετάκλητη, παρά μόνο ο θάνατος. Δεύτερον, ανά πάσα στιγμή μπορείς να δημιουργήσεις τις προυποθέσεις να βρείς κάποια παρέα. Μπορείς να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις κάποιον παλαιότερο συμμαθητή σου από το σχολείο (να και κάτι που είναι χρήσιμο το Facebook), να βρεις παλαιούς γνωστούς από την γειτονιά κλπ. Μια οποιαδήποτε κοινωνική επαφή αυτό το διάστημα έχει την δυνατότητα να σου δείξει ότι δεν βρίσκεσαι στο τέλμα που φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι. Επειδή είσαι πάρα πολύ νέος, με ελάχιστες εμπειρίες ζωής όλο αυτό σου φαίνεται αδιέξοδο, αλλά πραγματικά δεν είναι. Τρίτον, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι οι γονείς σου δεν θέλουν να φύγεις. Απλά ανησυχούν, από ότι μας περιγράφεις. Θέλουν να είσαι χαρούμενος (οπότε αν αυτό προυποθέτει να είσαι αλλού, αυτό θα επιθυμούν για σένα και μακάρι να το μπορούσαν στην παρούσα φάση) και θέλουν να λάβεις τα εφόδια για τα οποία υποτίθεται έγιναν θυσίες τα προηγούμενα χρόνια (δηλαδή να σπουδάσεις και να τελειώσεις την σχολή σου). Τέλος, καταλαβαίνεις ότι με ουσίες προκοπή δεν κάνεις. Απλά μουδιάζεις τον φόβο, το άγχος, την βαρεμάρα. Η δική μου πρόταση για να ξεφύγεις από αυτό το σπιράλ είναι να ξεκινήσεις κάποιο χόμπυ που σε "τραβάει" -υπάρχουν και στους δήμους διάφορες δραστηριότητες με μηδενικό ή πολύ χαμηλό αντίτιμο που θα μπορούσαν να σε απασχολήσουν και να σου δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για να βρεις και νέες παρέες. Έχεις ένα λαπτοπ και μια σύνδεση ιντερνετ. Έχεις όλο τον κόσμο στα χέρια σου. Αξιοποίησέ τον!