Tι απαντά η δημοσιογράφος της ΕΡΤ για την "επιστροφή στη στερλίνα"

Tι απαντά η δημοσιογράφος της ΕΡΤ για την "επιστροφή στη στερλίνα" Facebook Twitter
7

Τη δική της απάντηση στα σχόλια για την φράση της περί «επιστροφής της Μ. Βρετανίας στη στερλίνα» έδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βάλια Πετούρη, μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού Ε. Η κ. Πετούρη υποστήριξε ότι το  "επιστροφή στην Στερλινα" ήταν μια λεκτική παραδρομή, «ήταν αυτονόητο για όσους γνωρίζουν τη δουλειά μου δεκαετίες τώρα, ήταν σαρδάμ», τόνισε.  

Το περί επιστροφής στη στερλίνα για τη Βρετανία μετά την απόφαση για Brexit, ενώ οι βρετανοί δεν ανήκουν στη ζώνη του ευρώ, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ το είχε πει σε συνέντευξη της με τον υφυπουργό Δημήτρη Μάρδα.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Ειπε λοιπον μια κοτσανα η εν λογω ...τεχνητη ξανθια της τηλεορασης.Και λοιπον ; Η πρωτη η η τελευταια ηταν ;Καθημερινα στο γυαλι γινεται παρελαση κοτσανων.Λεκτικων και εννοιολογικων.Εδω και χρονια, και με διαρκως αυξανομενους ρυθμους.Και οχι μονον απο τηλεπαρουσιαστες.Αλλα και απο δημοσιογραφους,πολιτικους,αλλα και απο-ταχαμου ταχαμου-"εκπροσωπους της διανοησης και της επιστημης".Και,δυσυχως ,δυστυχεστατα,ελαχιστες απο αυτες οφειλονται σε "σαρδαμ".Η συντριπτικη πλειονοτητα τους ειναι προιον αγνοιας και αδιαφοριας.Θα φερω ενα -δυο απλα παραδειγματα,λεξεων η φρασεων τις οποιες ακουμε συνεχως επαναλαμβανομενες στο γυαλι.Ο ΨΗΦΟΣ. Δυστυχως Η ψηφος ειναι γενους θηλυκου.ΤΡΕΙΣΗΜΙΣΗ (χρονια,λεπτα,ευρω...).Ατυχως και αυτες οι λεξεις εχουν γενος.Και ειναι ουδετερο.Αρα το ορθο ειναι ΤΡΙΑΜΙΣΗ (χρονια,λεπτα,ευρω...).Και το προσωπικο αγαπημενο μου :"Πριν αλεκτωρ λαλησει τρεις".Πριν,δηλαδη,ο ταλαιπωρος ο κοκκορας λαλησει τρεις φορες κατι θα γινει.Και αν το κοκκορι δεν γουσταρει να λαλησει τρεις φορες αλλα μονον δυο και μετα το ριξει ξανα στον υπνο τι κανουμε ρε παιδια ; Περιμενουμε επ'αοριστον ποτε θα λαλησει τριτη ; Φυσικα η ρηση του Ιησου Χριστου προς τον Πετρο,οταν αυτος του ειπε οτι δεν θα τον απαρνηθει ποτε,ηταν¨:"Πριν αλεκτωρ φωνησαι,τρις απαρνηση με".Ητοι : Πριν λαλησει ο κοκκορας(πριν ξημερωσει,δηλαδη...)θα με εχεις απαρνηθει τρεις φορες...Οπερ και εγενετο.Το χονδρειδεστατο αυτο λαθος το εχουν επισημανει πολλοι,πολλες φορες.Οτι η φραση που χρησιμοποιουν δεν ειναι,απλα,λανθασμενη.Αλλα δεν εχει,καν, νοημα.Δεν βαρυεσαι...Σκασιλα τους.Το συνεχιζουν και θα το συνεχιζουν εσαει....Εχουμε απεναντι μας ,πλεον,γενιες συνειδητα αγραμματων οσον αφορα στην γλωσσα,στην Ιστορια και σε πλειστα οσα αντικειμενα μη "πρακτικης κατευθυνσης".Γενιες οι οποιες αρχισαν να παραγονται εδω και τριαντα περιπου χρονια,οχι τυχαια.Γενιες οι οποιες οχι μονον αγνοουν(..διοτι δεν διδαχθηκαν...)βασικα πραγματα,αλλα "διαδαχθηκαν"κοινωνικα και πολτικα να αδιαφορουν πληρως για την αγνοια τους αυτη.Μια στρατια ατομων η οποια διδαχθηκε να αντιμετωπιζει λεξεις και φρασεις ως ηχους,οχι ως εννοιες.Ο λογος ειναι απλος.Τον περιεγραψε λεπτομερως ο George Orwell στο μνημειωδες εργο του "1984".Η δικτατορικη λκυβερνηση επανεξεδιδε το μεγαλο λεξικο της αγγλικης γλωσσας ετησιως,αποσυροντας ολα τα αντιτυπα του προηγουμενου ετους ! Διοτι καθε χρονο ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ απο αυτο δεκα χιλιαδες λεξεις ! Γιατι ;Μα,διοτι...."Ignorance is strength".“It's a beautiful thing, the destruction of words".“But if thought corrupts language, language can also corrupt thought".“The best books... are those that tell you what you know already.”“Power is in tearing human minds to pieces and putting them together again in new shapes of your own choosing.”"Until they became conscious they will never rebel, and until after they have rebelled they cannot become conscious.”
Συνατιούνται δυο φίλοι στο δρόμο και ο ένας είναι με μελανιασμένο μάτι.-Πως το έπαθες? -Άσε, απο σαρδάμ! -Δηλαδή?Να, το πρωί αντί να πω στη γυναίκα μου, γλυκιά μου γυναικούλα πόσο με προσέχεις και πόσο καλή είσαι της είπα α στο διάολο κωλόγρια μου έχεις πιει το αίμα τόσα χρόνια!
Σαρδάμ είναι όταν την πίτα την λες πίπα, καλή ώρα.Όχι όταν ολόκληρη η ερώτησή σου βασίζεται σε μια λογική που απλά δεν υφίσταται.Δεν μαζεύεται αυτό που είπες, σώπαινε τουλάχιστον γιατί εκτίθεσαι περισσότερο.#neaERT