Μπόρις Τζόνσον: Θα φύγουμε χωρίς βιασύνη

Μπόρις Τζόνσον: Θα φύγουμε χωρίς βιασύνη Facebook Twitter
4

Ο επικεφαλής της παράταξης του Brexit Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει πως η έξοδος από την ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί "χωρίς βιασύνη" και επιχειρεί να καθησυχάσει τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό και τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph και στο οποίο υποστηρίζει πως η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Ο Τζόνσον καλεί επίσης τους υποστηρικτές του Brexit να "κατασκευάσουν γέφυρες" μ' αυτούς που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα που άφησε τη χώρα βαθιά διχασμένη, ενώ παράλληλα υποβάθμισε την προοπτική να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία.

"Η μόνη αλλαγή --και δεν θα γίνει με βιασύνη-- είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από το απίστευτο και αδιαφανές σύστημα νομοθεσίας της ΕΕ", γράφει ο Μπόρις Τζόνσον στο άρθρο του στην Daily Telegraph.

"Τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν σ' αυτή τη χώρα θα γίνουν πλήρως σεβαστά και το ίδιο θα συμβεί με τους Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ", διαβεβαίωσε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

"Οι Βρετανοί θα εξακολουθήσουν να μπορούν να πηγαίνουν να εργάζονται στην ΕΕ, να ζουν εκεί, να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να εγκαθίστανται σ' αυτά", δήλωσε.

"Θα υπάρξει μια εντατική ευρωπαϊκή συνεργασία που θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω σε πολυάριθμους τομείς: τις τέχνες, τις επιστήμες, τα πανεπιστήμια, την προστασία του περιβάλλοντος", συνέχισε.

Ο Τζόνσον κάλεσε τους υποστηρικτές του Brexit να "κατασκευάσουν γέφυρες" με τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ: "Έχουμε μια μικρή πλειοψηφία και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να καθησυχάσουμε αυτούς που ήθελαν να παραμείνουν. Οφείλουμε να στραφούμε προς αυτούς, να επουλώσουμε τις πληγές, να κατασκευάσουμε γέφυρες, επειδή ορισμένοι αισθάνονται απογοήτευση, απώλεια, σύγχυση", πρόσθεσε.

"Το κλίμα ανησυχίας είναι κατανοητό", πρόσθεσε, λόγω των προειδοποιήσεων για τις συνέπεις της εξόδου που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της εκστρατείας, εκτιμώντας ότι ήταν "σε μεγάλο βαθμο υπερβολές".

Απαντώντας στην σκωτσέζα πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η οποία θεωρεί "πολύ πιθανό" ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειάς της, η οποία τάχθηκε σε ποσοστό 62% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ο Τζόνσον υπογράμμισε: "Είχαμε ήδη ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2014 και δεν βλέπω μεγάλη επιθυμία να έχουμε ένα άλλο σύντομα. Καλύτερα να είμαστε μαζί για να εγκαθιδρύσουμε μια καλύτερη σχέση με την ΕΕ, βασισμένη στις ελεύθερες συναλλαγές και τη σύμπραξη".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδή θες όλα τα προνόμια της Ευρώπης για τους πολίτες τους και καμία υποχρέωση της Βρετανίας για την Ευρώπη και του πολίτες των άλλων κρατών. Πως το σκέφτηκες αυτό ρε Μπόρις να'ουμε το ίδιο και εγω θέλω αλλά περνάς για μλκες Μερκελ, Σοιμπλε κλπ γιατί ήδη θέλουν να ξεκουμπιστείτε και εύχονται να καταστραφήτε.