No.1

Μπόρις Τζόνσον: Θα φύγουμε χωρίς βιασύνη

Μπόρις Τζόνσον: Θα φύγουμε χωρίς βιασύνη Facebook Twitter
4

Ο επικεφαλής της παράταξης του Brexit Μπόρις Τζόνσον διαβεβαιώνει πως η έξοδος από την ΕΕ πρόκειται να πραγματοποιηθεί "χωρίς βιασύνη" και επιχειρεί να καθησυχάσει τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό και τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην Daily Telegraph και στο οποίο υποστηρίζει πως η Βρετανία θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Ο Τζόνσον καλεί επίσης τους υποστηρικτές του Brexit να "κατασκευάσουν γέφυρες" μ' αυτούς που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα που άφησε τη χώρα βαθιά διχασμένη, ενώ παράλληλα υποβάθμισε την προοπτική να ανεξαρτητοποιηθεί η Σκωτία.

"Η μόνη αλλαγή --και δεν θα γίνει με βιασύνη-- είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από το απίστευτο και αδιαφανές σύστημα νομοθεσίας της ΕΕ", γράφει ο Μπόρις Τζόνσον στο άρθρο του στην Daily Telegraph.

"Τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν σ' αυτή τη χώρα θα γίνουν πλήρως σεβαστά και το ίδιο θα συμβεί με τους Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ", διαβεβαίωσε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υποψήφιος για να διαδεχθεί τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

"Οι Βρετανοί θα εξακολουθήσουν να μπορούν να πηγαίνουν να εργάζονται στην ΕΕ, να ζουν εκεί, να ταξιδεύουν, να σπουδάζουν, να αγοράζουν σπίτια και να εγκαθίστανται σ' αυτά", δήλωσε.

"Θα υπάρξει μια εντατική ευρωπαϊκή συνεργασία που θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω σε πολυάριθμους τομείς: τις τέχνες, τις επιστήμες, τα πανεπιστήμια, την προστασία του περιβάλλοντος", συνέχισε.

Ο Τζόνσον κάλεσε τους υποστηρικτές του Brexit να "κατασκευάσουν γέφυρες" με τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ: "Έχουμε μια μικρή πλειοψηφία και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να καθησυχάσουμε αυτούς που ήθελαν να παραμείνουν. Οφείλουμε να στραφούμε προς αυτούς, να επουλώσουμε τις πληγές, να κατασκευάσουμε γέφυρες, επειδή ορισμένοι αισθάνονται απογοήτευση, απώλεια, σύγχυση", πρόσθεσε.

"Το κλίμα ανησυχίας είναι κατανοητό", πρόσθεσε, λόγω των προειδοποιήσεων για τις συνέπεις της εξόδου που διατυπώθηκαν στη διάρκεια της εκστρατείας, εκτιμώντας ότι ήταν "σε μεγάλο βαθμο υπερβολές".

Απαντώντας στην σκωτσέζα πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον, η οποία θεωρεί "πολύ πιθανό" ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειάς της, η οποία τάχθηκε σε ποσοστό 62% υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, ο Τζόνσον υπογράμμισε: "Είχαμε ήδη ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία το 2014 και δεν βλέπω μεγάλη επιθυμία να έχουμε ένα άλλο σύντομα. Καλύτερα να είμαστε μαζί για να εγκαθιδρύσουμε μια καλύτερη σχέση με την ΕΕ, βασισμένη στις ελεύθερες συναλλαγές και τη σύμπραξη".

4

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδή θες όλα τα προνόμια της Ευρώπης για τους πολίτες τους και καμία υποχρέωση της Βρετανίας για την Ευρώπη και του πολίτες των άλλων κρατών. Πως το σκέφτηκες αυτό ρε Μπόρις να'ουμε το ίδιο και εγω θέλω αλλά περνάς για μλκες Μερκελ, Σοιμπλε κλπ γιατί ήδη θέλουν να ξεκουμπιστείτε και εύχονται να καταστραφήτε.